Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak Osel k velkemu O prisel

14. 04. 2007
1
1
648
Autor
Azerty

Drazi! Cesky, nezlobte se, ale prolog napsat nelze. Kor maistro selencti ovia, kar pa lotsia kîna-szi-toitok pa scesca. Kullentia zasintre Kolpou, nija as. Kedo prochiaszda przasc tiot povycisteji, len uokne nia siebia jakolt' on szera a mol to pak wvane pokadz! Vzhuru tedy za Oslem!

Bylo jaro.
 Jaro stromy ovijelo vonavymi kvety a ne jednou se k nim pritocil mladik s v pod pazdi divkou. Nebo alespon s knizkou, kdyz prva neni nablizku.
  Doposud se na letosek tesilo malo lidi; podle predpovedi pocasi se ridi vsichni TI, a chybu delaji. Pocasi sic snad cisi situaci tizi, ale leda darebak se kaboni, kabone se
   pocasi.
   To jsem vam chtel rict! Ric-jak s tim hic-oslem to blob-bylo. To se hic-jednou, dvakrat z flasky spiritusem napil a ric-uz se vali po stole a kopytkem oň skrabe, ze jeste
    hic-jednu hic-bypchsst si dal. "Drahy osle," rekl hostinsky - ten s tou pravou usmudlanou zasterou, co se uz jen tak tak nevidi, a s tuzkou za uchem, "mas jeste pocit?".
     "hehiahiuCO?", lehce zmateny osel odvecil.  Pocitu mel totiz spoustu.
      Tak treba - uz nikdy neodlepi tvar od stolu.
                      - uz nikdy netrefi zpet.
                       - ostatne, to jsou pocity vsech, coz s spiritusem dovadi. Staci jejich pocity, za flasku levne koraly odkoupit a pres kopirak protlacit do seznamu oslovo.
Osel se zamyslel, a trvalo mu to celou vecnost, nez dal tohle do hromady. Za tu dobu uz prestal svet existovat, uz se i jine svety zrodily a znovu v plamenech zhyly. Ach i ten osel tam uz opravdu nadobro skoncil s premyslenim, vzhledem k tomu, ze premyslet v tomto prostoru, dobreho leda do literatury popularne-vedecke, jest naprosta zbytecnost.
    Jak ale prestal s premyslenim, nahle se neco stalo. Osel prekonal vecnost! OSEL PREKONAL VECNOST a povzneslo ho to tedy ponekud "vyse", jestli rozumite.. Stal se z nej mystik, vsemoudre neexistujicich myslenek!
     Jenom jednou za vecnost, lehce spocitatelnou konstantou madarske uzeniny, se tyto pribehy stavaji a tak uznejte, neni lepsi zapsat osla do dejin jako Osla, kdyz uz nejsme tak laskavi a milemu jsme ani jmeno neposkytli?

1 názor

Honzyk
14. 04. 2007
Dát tip
bardzo interesantne...:)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru