Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reportáž ze středověkého tržistě

16. 04. 2007
0
3
569
Autor
ganejko

Usínám. Blouzním a náhle se ociám v minulosti věků na středověkém tržišti. Pode mnou teče břečka smíchaná s bahnem. O kousek dál vidím přebíhající krysy, to vše mezi stánky s jídlem, kusy látky a dalšími předměty neidentifikovatelného charakteru. Kolem mě vládne organizovaný chaos a lidé se přes sebe valí hlava nehlava. Kolem je slyšet řev trhovců snažících se upoutat co nejvíce zájemců:

"Kohout za pět grošů, při koupi dvou slepice zdarma."

" Druhý trhovec překřikuje: "Opičí pracky pro štěstí, každý dráp splní jedno přání."

Nestačím se divit, když v tu ránu mě do nosu udeří prudký zápach rybiny. Probíjím se davem, slyším jekot, to zas jednu nešťastnici vedou k šibenici. Lidé se začínají sbíhat.

"Hej, tak kdo je to dnes?"

"Magdaléna, hříšnice, zaslouží si trest."

"Už ji vedou, podívejte na ni!"

Přihlížející bučí a háží po Magdaléně shnilé ovoce a všechno další, co jim přijde do ruky. Pomalu vstupuje na šibenici, kat ji směřuje k sobě, ona vstupuje na stoličku, kat jí dává hlavu do oprátky, trhá stoličkou a já se probouzím. Hrůzou.


3 názory

Honzyk
17. 04. 2007
Dát tip
tady report brano jako nadsazka...a v tom vidim autorskou licenc...a muze byt, myslim, na tuty...ale dej mdly...myslim...jen chvilkama se zablejskne..))

ehm... je to už takové nicneříkající, otřepané - skoro v každém historickém románu, jehož děj se odehrává ve středověku, je popis tržiště... mírně ohrané!:(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru