Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Předranní čas

04. 05. 2001
6
0
1334
Autor
pohlazení

povídka? sen? touha? pohlazení... (10/06/2002 - tenhle nick se mi moc nepovedl... a protože je docela ale docela mrtev, dávám tuto povídku či co to je i pod svůj normální nick: MM.)


Vyšel jsem na balkon. Ulice dole blikaly posmutnělou melodií. Ale já se podíval nahoru, na kymácející se mraky, mezi kterými probleskovaly hvězdy. Za chvíli bude svítat. Zapálil jsem si cigaretu, protáhl si nohy a sedl na lehátko. Jak krásný je předranní čas! Monotónně hučící město pomalu ožívá, ozývají se první zástupci ptactva, z rádia se line nepřetržitý proud hudby – ale vlastně je ticho.
Nahlédl jsem otevřenými dveřmi do pokoje. Spala jsi. A byla tak krásná! Dlouhé černé vlasy rozhozené po polštáři. Noha vykukující zpod peřiny.
Cítil jsem se tak šťastně (a nevyspale), že to se mnou málem seklo. Ale překonal jsem to, potichu přešel do kuchyně, postavil vodu na kafe, namazal chleba máslem, dal na něj plátky sýra.
Nevím, co nadělají reklamy s buzením za pomoci kávy. Nebo Harlequiny - tam, kdo nebudí polibkem, to má už předem prohráno. Já si myslím své – no řekněte, je něco lepšího, než vzbudit lechtáním na noze?
Ještě rozespalá se směješ, ať toho nechám, že už vstáváš. Pravda je to napůl – sedneš si, jen abys mě chytla za košili a stáhla dolů k sobě. I na ten polibek tedy došlo. Že bych nebyl ztracený případ? „Zase jsi kouřil,“ zamrkáš vyčítavě. Ztracený případ. Vstaneš a vykoukneš ven. „Budiž světlo,“ prohlásíš.
A opravdu, už se rozednívá, další den je tady, kdovíjaký... Ale s tebou – s tebou a pro tebe – věřím, že vše není černé, že lidé jsou vlastně dobří a láska že dokáže zvítězit nad vším protivenstvím.
Když jsem na balkon vyšel, napadla mne (nebo jsem si na ni jen vzpomněl?) velmi závažná, takřka filozofická myšlenka. Zapomněl jsem ji.

blbjenka
10. 05. 2001
Dát tip
pěkná náladovka, takový mám ráda ( jestli si můžu rejpnout, vynechala bych větu " A byla tak krásná!" , zdá se mi zbytečná a může u někoho vyvolávat dojem "přeslazenosti" ) poslední věty to skvěle zakončují ! *

Miki
09. 05. 2001
Dát tip
Tohle mne vrátilo do okamžiku kdy nechápavě civím na rámusící budík a nenávidím ho. Jo, umět se takhle vzbudit, to musí být sen.

rire
07. 05. 2001
Dát tip
hih, až na tu cigáru se líbí :) je to mňam :)

jahudka
06. 05. 2001
Dát tip
Moc jsem to nepochopila, je to takové přeslazené... Pokud to byl obraz prožitku, pak to byla spíše jakási báseň v próze...

Falka
05. 05. 2001
Dát tip
Nááááádhera.... :o) Když je tak tak tak krásně, co jiného je třeba udělat s filosofickou myšlenkou...? Zvlášť když se netýká způsobů lechtání...? ;o) *

sladké :)

Psichiti
04. 05. 2001
Dát tip
mně se všechno nelíbí, proto si nedělej nic z toho, že ani tohle máš dobrou přezdívku, pohlazení, akorát se mi nehodí tahle povídka doufám, že mě ráno nikdo nebude lechtat na noze, na reklamy se nedívám, ale polibek by byl fajn

KID
04. 05. 2001
Dát tip
Nádhera, dokonale si mi navodil pocit takový tý ranní pohody (i přes to, že průvan z okna voní bujným večerem a já du pařit :)) TIP

Psichiti
04. 05. 2001
Dát tip
he, tak to vyšlo ! všimla jsem si už, jak to na Písmákovi funguje, když tady někdo něco zkritizuje, tak další mu to vzápětí chválí :-) to víš, že se mi to líbilo, ale chtěla jsem, aby Ti dal tip někdo jinej :-))) funguje to :-)

Kandelabr
04. 05. 2001
Dát tip
mám rád tenhle druh povídek, vyrovnaných, příjemných. hladivých..jenom si dávej pozor na takové ty levné obrazy prvních ptáčků zpěváčků atd. že to se mnou seklo se dp tphp taky moc nehodí...ale jinak hezká imprese TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru