Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dětinská hra na osudový okamžik

23. 04. 2007
0
3
536
Autor
Jolly Jester

Otevřel jsem si druhé pivo a vychutnával si otupělost po poněkud přežraném obědu. V kombinaci se zbytkovým alkoholem z noci to sice už není nejhorší, ale je to málo. Málo na to, abych nepřemýšlel o hranici mezi odmítnutou netrpělivostí a zbabělostí. O hranici mezi nevěděním a neschopností jednat podle toho, co víš. 

 

Málo mně milovala. Málokdy jsem měl pocit, že je to moje holka a teď už má málo času na to, aby to napravila. Je to mimořádně hloupé, ale vím to dokonce přesně. Je to tři čtvrtě hodiny.

 

Bylo děsivě málo okamžiků, kdy jsme chtěli jeden druhého držet za ruku ve stejnou chvíli. Jeden z nás občas chtěl, ale většinou právě proto nechtěl ten druhý. Teď já chci držet za ruku Ji a cítím, že ona nechce. Aspoň ne teď. To je to ale dost velká škoda, protože už Jí zbývá jen třicet pět minut.

 

Je to víc než směšné, ale netrpělivý člověk potřebuje aspoň nějaký pevný bod. Můj pevný bod jsou čtyři hodiny; zbývá dvacet minut.

 

Slunce se mi dere do pokoje přesně tím oknem, kterým dopadalo na naše těla, když jsme oba cítili, že už to není šukání ale je to milování. Vlastně nevím, kde se to zvrtlo; bylo to krásné.

 

Zbývá patnáct minut, pustím si nějaké její písničky, pořád mám rád její hlas, pořád mám rád Ji. I proto za patnáct minut pořád zůstanu jen na půli cesty. Berme to jako psychologický experiment. Ale houby, je jaro a to není doba, kdy netrpělivý člověk vydrží déle než týden bez sexu.

 

Jsou čtyři hodiny a musím mít aspoň nějakou sebekázeň. Vytáčím telefonní číslo, které není Její.


3 názory

to nepotrebujem: Taky bych řekl že nic extra. Jediné, co je na tom trochu zajimavé, je, že to takhle proběhlo a má to i nějaké důsledky.

Flavia
24. 04. 2007
Dát tip
A čí? Úplně mě zarazilo, že jsem v jednou hlavě měla vlastně totožnou povídku, ačkoliv s trochu jinou zápletkou, ale stejným konceptem. Nikdy jsem jí ale nedala na papír. Možná bych to ještě mohla zkusit :-)

popravde - nič extra.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru