Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zkáza jménem žárlivost

06. 05. 2001
0
0
1384
Autor
Berunka

Berte, prosím, toto téma jako výzvu k zamyšlení nad vlastními pocity žárlivosti a popište je. Anketa může začít...

Temné ticho před bouří rozléhá se v tobě, když tvoje srdce kouří jako sopka v době: Kdy se na dně všechno vaří, černý závoj mysl skrývá, zlost a smutek duši sváří, po té zprávě to tak bývá. Klame tě snad slov těch surovost, jejíž ozvěna v tvém těle duní? Ne.Věříš v soudů svých pravdivost, sopka v tobě první popel funí. Žhavé kletby na povrch se derou (již netajené pod peřinou) z duše se zatím stejnou měrou slzy smutku jenom řinou. V tom tkví právě naše zkáza, že vyslovíme soud moc brzo. Láska není přece váza - slepit nejde.Snad jen v torzo.
Krel
12. 05. 2001
Dát tip
-Astalavista to vystihl velmi přesně. Je to sobeckost, snaha přivlastnit si toho druhého, ale přiznejme si, že laska k někomu jde vždy ruku v ruce s žárlivostí na každého, kdo by mohl být úspěšnější než já.

Astalavista
06. 05. 2001
Dát tip
Nu, každej žárlí a myslím (mluvím za sebe), že chlapi víc ne ženy. Alespoň mi to tak připadne, a to nemusí být žárlivost na vlastní přítelkyni, je to žárlivost na to, že někdo někomu věnuje větší pozornost než mě, připustme, je to ješitnost. Víš, ale ona láska bez žárlivosti, je jako ryba bez vody, dalo by se říct, že láska je džbán, žárlivost její ucho, a je nasnadě - tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu....:-)

Astrálka
06. 05. 2001
Dát tip
* Astalavista to napísal pekne metaforicky keramicky :o) * žiarlivosť má blízko k sebeckosti, ale trochu sa radi mať musíme :o) * ale je lepšie žiť z lásky, ktorá je v nás, než z tej, ktorá je nám venovaná

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru