Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska

01. 05. 2007
0
10
1555
Autor
Lucass

Taková zvláštní povídka, jež zachycuje moje momentální pocity. Kdo zažil, tak mě pochopí.

            Zamilovaný mladík ležel v posteli a přemítal o své lásce. Copak asi dělá? Myslel na ni a těšil se, jak ji zítra uvidí. A obejme. A políbí. A budou spolu. Začínal upadat do polospánku, když ho najednou probudilo červené světýlko. Mysleje, že má mžitky před očima, otočil se na druhou stranu a chtěl pokračovat ve spaní. Nedalo mu to však a otočil se. Před ním poletovala asi 20 centimetrová postavička, která se na něj upřeně dívala. Byla celá červeně ozářená, kolem ní byl kouř stejné barvy. Vypadala úchvatně. Chlapec na ni chvíli konsternovaně zíral, než se odvážil zeptat: ,,Kdo jsi?“

,,Já jsem Láska. A ráda pomáhám lidem. Jsem tady pro tebe. Budu stát při tobě.“ Promluvila na něj medovým hláskem.

To mám ale štěstí, myslel si hoch, sama Láska při mně bude stát. Díval se na ni, načež se mu zavřely oči a usnul. Ráno se probudil a myslel, že to vše byl jenom sen. Najednou si ale všiml takového zvláštního červeného smetí, které leželo na stolku, nad kterým postavička večer poletovala.

            Rozhodl se, že vše musí říct své milé. Jaké to měl krásné poselství. Hned se za ní vydal. Aby si nemyslela, že se zbláznil, tak dal ono červené smetíčko do krabičky. Když  k ní dorazil, tak se div nerozskočil, poněvadž mu jeho vyvolená sdělila, že je mezi nim konec. Jako v mrákotách se dostal domů. Přes slzy dobře neviděl. Naprosto zoufalý zavolal: ,,A teď jsi kde, moje Lásko?!“

            Místo červeného světýlka se však objevilo něco obalené v černém kouři. Jako by někdo něco spálil. Poté se před ním zjevila postavička. Naprosto odlišná, nežli ta, jež viděl včera. ,,Tebe nechci.  Já chci svoji Lásku.“ Odmítavě kroutil hlavou mladík. Její odpověď ho však zarazila.

,,Ale to jsem já, ty jeden hlupáčku. Copak mě nepoznáváš? Copak ti mé vzezření zakalilo mysl?“

,,A…a…ale proč? Co se to s tebou stalo?“ zeptal se zmatený mladý muž. Postavička mu namísto odpovědi na jeho otázku řekla zcela něco jiného: ,,Já jsem Láska. A ráda ubližuju lidem. Jsem tady teď s tebou. A nezbavíš se mě. Alespoň ne hned.“ Mladík se podíval do krabičky, ale místo červeného čehosi našel takovou zvláštní černou hmotu.

10 názorů

Lucass
03. 07. 2007
Dát tip
Budeš mlčet? To se nic moc nedozvím:-)) Jj, toho přechodníku jsem si všiml, ale byl jsem líný to pravit. Zaznamenal jsem to až po odeslání článku:-))

johanne
29. 06. 2007
Dát tip
Nelíbí se mi to, ale protože u podobně ražených textů bývám dost příkrá, budu mlčet :o). Jen poznámka - když chceš používat přechodníky, tak se aspoň podívej, jaké jsou pravidla jejich tvoření. (Narážím na tvůj novotvar "mysleje" - správně mysle, myslíc, myslíce).

Lucass
02. 05. 2007
Dát tip
to ELKOS: Upřímně, rád bych se k ní vrátil. Ptž mi na ní hodně záleželo a stále záleží:-(( KIdo co provedl? Asi oba, já se v tom nějak nechci nimrat. Btw- mám známou, která poznala svého současného přítele v 17-ti na gymplu a je jí nějakých 25 a pořád jsou spolu... Dlouhé vztahy prostě existují, ale musí být nějaké kompromisy atd...

Lucass
02. 05. 2007
Dát tip
Nj, práci jsem si s tím nedal a talent nemám:-)) Takže z toho vzniklo to, co vzniklo:-)) nechtěl jsem napsat nějaké super dílo. Jenom jsem si musel urovnat myšlenky.

ELKOS
02. 05. 2007
Dát tip
no jo no.To musíš posoudit podle situace,jestly jsi něco provedl ty,nebo ona-jestly stačí omluva nebo změna chování.Já mám přítele už 5 let a jednou jsme se rozešli,hodněkrát se pohádali,ale většinou,vždycky kousek změníme své chování a co jsme si slýbyli to dodržujem a nebojíme se další hádky.Která občas příjde.

Jade
02. 05. 2007
Dát tip
jj. pekny napad. sice trosku klise, ale kdyby sis s psanim dal trochu praci a mel trochu talent, mohla by to byt pekna povidka.

Lucass
01. 05. 2007
Dát tip
Nevím, co dělat. Pořád ji miluju:-(( Chjo

ELKOS
01. 05. 2007
Dát tip
sem si to myslela,že za tím je rozchod,třeba je to novej začátek,nevýš co tě ještě čeká za život

Lucass
01. 05. 2007
Dát tip
Díky za pochvalu. Nj. Napsal jsem to tak, jak sjem to cítil. Nimrats ev tom moc nechci, ještě je to bolestivý:-((

Lakrov
01. 05. 2007
Dát tip
Nápad je to hezký. Napsat by se to dalo lépe. Tohle mi připadá spíš jako poznámky, které by mohly posloužit k napsání povídky. Nebo naopak jako stručně převyprávěná povídka za použití značného počtu slov. Ale nápad je dobrý. Schovej si ho a on ti ještě vyroste.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru