Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska po dlouhé zimě

10. 05. 2001
0
0
918
Autor
Day

Bylo po dlouhé zimě, časně z jara, pěnkava na větvičce s pupeny chřadla. Zapěla píseň, by jaro přivítala, přes že venku mráz, ba i sníh ještě pad. A ač mne světničku kamna zahřívala, jak pěnkava, i já na srdci mám chlad. Vše už je minulost, je krásně teplo, neboť vysvitlo sluníčko a vše kvetlo, neboť jsem shledal ji a není mi už těžce. Potkal jsem ji, a sotva se tak stalo, sotva jsem potkal tebe, mé rozverné děvče, náhle si peklo zpět svůj chlad vzalo. Moh´ to být jen sen, anebo pohádka, však život náš, ten není jak rozprávka. Je třeba žít. Žít. A hlavně milovat. Láska vždy dozraje, přes všechny překážky. V lásce se nezapře, kdo ji chce uchovat, však fuj ty, co ji máš za hlásky.
Katerina
13. 09. 2002
Dát tip
prvni sloka je sila, ostatni nevim, nevim, ale ta prvni sloka, ta se mi libi, Macha se ve hrobe obraci :-))))

clovrdik
11. 05. 2001
Dát tip
" přes že venku mráz ... " to mě teda zajímá, jak tohle budeš recitovat an nezloměje si u toho jazyk, jestli bude nějaký to veřejný čtení, jak říkal Orry :-)) Jinak, opět moc sladký, ještě že jdu právě na oběd a po něm si dám jedno pivko, abych to sladkost trochu rorpustil :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru