Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné."

04. 05. 2007
3
12
6895
Autor
rachel

Správně vidíme srdcem... Je odrazem naší duše. Umíme být ale vnímaví k tomu, co nám říká? Dovedeme v každé situaci naslouchat své duši a tomu, co opravdu chceme? Co si přejeme? Myslím si, že je velmi důležité být citlivý k tomu, co se nám snaží sdělit, protože to důležité nevidíme očima...

Láska... Přátelství... Odvaha... Radost ze života... Ty drobné maličkosti, ze kterých se skládá život. Mozaika malých radostí, které se seskupují a stávají se z nich ty velké... Tyhle dary, které nám život nabízí, nejsou samozřejmé, ale často je tak vnímáme. Není to tím, že jsme se odnaučili naslouchat svému srdci? Nedíváme se na život těma lidskýma očima, které nejsou schopné to důležité vidět?

Je přece tak krásné, když si umíme plně uvědomit radost, lásku, porozumění, přátelství! Naplňuje mě to nádhernou euforií. Je úžasné prožívat s někým duševní spříznění, souznění... Rozumění si i beze slov... Tohle není očím viditelné. Nedokážu naprosto vyjádřit slovy ty pocity, které mám, když to prožívám. To opojení z radostných okamžiků, které se odehrávají v mé duši. Chce se mi plakat zvláštním dojetím, když dám prostor tomu, co mi říká mé srdce. Je dobré řídit se jeho hlasem, protože ví, co chce.

V každém okamžiku bychom si měli pokládat otázku: "Je tohle to, co opravdu chci? Toužím po tom?" Nenecháváme se příliš často ovlivnit tím, co si myslí druzí? Nejsou pro nás mnohdy důležitější názory ostatních? Ale oni to přece vidí těma svýma očima.. Právě proto bychom se neměli nechat ovliňovat příliš svým okolím, ale svým srdcem. Když se budeme řídit jeho hlasem, můžeme vidět život v plné síle.

Na závěr bych chtěla napsat citát, který je mi velmi blízký. Vyjadřuje jemnost, něhu a cit. Stejně jako to, že důležité věci nevidíme očima, je potřeba se nenechat ovlivnit tím fyzickým, co nás utváří. Je dobré nechat se řídit naším vnitřním světem a dotýkat se toho krásného srdcem.

"Utrhl jsem květinu zvadla mi. Chytil jsem motýla, zemřel. Až pak jsem pochopil, že krásy je třeba dotýkat se srdcem." John Lennon


12 názorů

Marlav
11. 06. 2009
Dát tip
proč ve vlastní úvaze používáš cizí citát, je to snad tvoje úvaha a nepotřebuješ záruku někoho známého a slavného, stojíš si za tím ne?

Marlav
11. 06. 2009
Dát tip
proč ve vlastní úvaze používáš cizí citát, je to snad tvoje úvaha a nepotřebuješ záruku někoho známého a slavného, stojíš si za tím ne?

rachel
05. 09. 2008
Dát tip
to je pravda, díky za "odkaz"...

rachel
27. 12. 2007
Dát tip
Moc děkuji, Lauro...:-)

rachel
23. 06. 2007
Dát tip
děkuji všem...

Peťan
23. 06. 2007
Dát tip
súhlasím s Bossmanom , srdce musi jit ruku v ruce s mozkem... aj citát je pekný a súhlasím s ním. A k dielku? Občas to prežívam podobne, občas keď vypnem a dostanem sa z rúk sveta vnímam život podobne.Preto sa mi dielko páči aj keď nie som toho istého názoru v niektorých tvojich myšlienkach. Prajem príjemný a pekný deň. Peťan

Bossman
20. 06. 2007
Dát tip
Kdyz se clovek ridi jenom srdcem, tak nekdy pekne narazi. Jo jsou nejkrasnejsi veci, kdyz jde o srdce, ale jsou taky nejbolestivejsi.. Srdce musi jit ruku v ruce s mozkem, jinak sebou nekdy nechavame cloumat ostatnima:(

netreba sa riadiť ani okolím, ani srdcom, ale racionálnym mozgom. Citát sa mi však ohromne páči, a tak *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru