Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nová kniha rozhovorů o polabské kultuře a umění

09. 05. 2007
0
14
2441
Autor
Jerry_Shit

Nová kniha rozhovorů o polabské kultuře a umění

 

Tisková zpráva ke křtu v litoměřické knihovně

 

Ve středu 23. 5. od 18:30 se v litoměřické knihovně uskuteční křest nové knihy rozhovorů o polabské kultuře a umění. Křest doplní prezentace knihy, zábavná hudební a básnická vystoupení a neformální diskuse. Kromě samotné knihy budou představeny další tituly nakladatelství Grafobal Pres – antologie marginálních autorů Ústeckého kraje Kalné vody a nové číslo komiksového fanzinu Sorrel. Vstup je zdarma. Na křtu bude kniha k prodeji za zvýhodněnou cenu 100 Kč.

 

Tisková zpráva ke knize Skryté vrstvy

 

V březnu 2007 vydalo nakladatelství Grafobal Pres knihu Skryté vrstvy s podtitulem Rozhovory o kulturních a uměleckých aktivitách v Ústí nad Labem a na Ústecku od konce 70. let do roku 2006. Obsahem publikace je patnáct dosud nepublikovaných interview s umělci, organizátory, publicisty a dalšími aktivisty na poli polabské kultury v posledních třiceti letech. V knize o rozsahu dvě stě  stran se objevují rozsáhlé rozhovory publicisty Jaroslava Balvína ml. např. s profesorem a malířem Jiřím Bartůňkem, muzikantem, zakladatelem Radioclubu a Ústecké kulturní platformy ´98 Milanem Pištěkem, performery Radimem Neuvirtem a Nargym, členy kapely Houpací koně Janem Brambůrkem a Jiřím Imlaufem a dalšími osobnostmi různých generací a různých umění a zájmů. Z litoměřických rodáků nebo obyvatel jsou zde zastoupeni dramatik Karel Tománek, členové sdružení Pudon a Andere Seite Studio, bratři Květoňovi, a tvůrce komiksového fanzinu Sorrel Dan Černý. Řeč je tu mj. o tom, jak vznikl v Teplicích punk a později performance-group Vyžvejklá Bambule, jak v roce 1989 probíhala labskoústecká studentská a divadelní revoluce, co to je ústecký okruh výtvarníků, jaká byla ústecká rocková a nezávislá divadelní scéna 90. let, apod. Jednotlivá interview jsou doplněna bohatou archivní fotodokumentací.

Kniha Skryté vrstvy s portréty fotografa Jakuba Vrhela a v grafické úpravě Jiřího Hanka vychází za podpory Města Ústí nad Labem v labskoústeckém nakladatelství Grafobal Pres, specializovaném na regionální literaturu, jako jeho 7. publikace.

Skryté vrstvy jsou již nyní dostupné nebo na objednání v knihkupectvích a v distribuční síti Kosmas (www.kosmas.cz) za cenu 189 Kè.

 

Více informací a ilustrační fotografie obálky knihy a portrétů autorů:

Jaroslav Balvín, e-mail jaroslav.balvin@volny.cz, GSM 721 996 640


14 názorů

Jerry_Shit
26. 05. 2007
Dát tip
avox: Tohle bylo ono... nevadí, třeba někdy příště. ;)

Jerry_Shit
12. 05. 2007
Dát tip
No to teda je! (=odpověď na obě věty) :)

Jerry_Shit
12. 05. 2007
Dát tip
No, vloni, když vyšly Kalné vody, tak byl Neuvirth třeba v Děčíně i se Stejskalem a samozřejmě i Háskem...

Jerry_Shit
11. 05. 2007
Dát tip
Je dost pravděpodobný, že tam budou taky. :)

Že jsem smířlivý, jsem ochoten slevit na "houbelec".

Prdlajs :)

Jerry_Shit
10. 05. 2007
Dát tip
Nejen Praha má svojí kulturu... :)

Kultura v polabí??? Praha je snad u Labe? :)

Jerry_Shit
09. 05. 2007
Dát tip
Nevím přesně, kdo z autorů se srazu zůčastní, jediné, co můžu s určitostí slíbit je to, že já jakožto jeden z autorů zastupujících knihu Kalné vody, která vyšla vloni, se zůčastním autorského čtení...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru