Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krídla

09. 05. 2001
1
0
1649
Autor
lubi

Aj vy chcete niekedy uletieť?

Včera sa mi stala veľmi divná vec narástli mi krídla, a hneď z oboch pliec. Ach, čo sa to deje, pochytil ma strach a už som sa vzniesla, až sa zvíril prach. Hľadím na svet z výšky, nestačím sa diviť aký je len krásny z vtáčej perspektívy! Zostali tam dolu - intrigy a pletky malé ako smietky choroby aj bolesti všetky ľudské neresti špina, blato, odpadky - vidím iba záhradky rozkvitnuté stromy, sady ľudí, čo sa majú radi modré rieky, jazerá - nemo dolu pozerám. Tie krídla si tajne schovám do skrine. Ak nálada dobrá sa mi pominie ľudská zloba, hlúposť spôsobí mi potiaže poruším zas zákon zemskej príťaže vyletím si tam vysoko nad oblak nevrátim sa viacej dolu, bude zo mňa vták.
Miroslawek
17. 07. 2001
Dát tip
jako starý pták musím dát TIP, když se nikdo jiný neodhodlal ... rýmování je možná až příliš jednoduché ... ovšem ta rytmicky zajímavá stavba veršů ... mňam ... nemluvě o opravdovosti mého dojmu z toho Tvého pocitu ...

Naso
24. 05. 2001
Dát tip
Podľa mňa by na dobrú báseň stačila iba prvá strofa. Uj, bol by to tipík čarovný! Takto mi to pripadá trošku moralizujúce, až príliš vysvetľujúce. Skúšala si písať v náznakoch?

Bix
09. 05. 2001
Dát tip
Pekne !!! Sleduj zajtrajšiu upútavku od Silvinky a Bix

fox
09. 05. 2001
Dát tip
priplet se tu dalsi ptak?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru