Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco se tříští

09. 05. 2001
3
0
663
Autor
Hologram

Já nevím co to je! Vy to víte?

Procházím ohradou. Nevím proč procházím, vrátit se ale nemůžu. Za mnou se hroutí svět... Vadí mi, že se svět hroutí? Hroutí se svět, nebo je to jen má představa hroutícího se světa? Je to jen představa do prachu se propadajících budov? Představa uši rvoucího hluku? Zdá se mi, že se stmívá. Jakoby někdo pozvolna zhasínal slunce. Rozvířený prach se vznáší všude kolem mě, vytváří okem neprostupnou bariéru, která zahaluje i slunce. Ať se snaží sebevíce, jeho paprsky nemají síly, vtrhnout mezi částečky prachu, porvat se s nimi, zmrzačit je a pokračovat ve své pouti k povrchu zemskému. Místo toho se zbaběle otáčí a pomateně poletují kdesi nad prašným závojem. Už vidím jenom tmu a kdesi za ohradou tuším vířící se hromady prachu. Mé tušení je podepřeno mohutným hučením, které ještě znásobuje pocit samoty, bezvýchodnosti a izolovanosti. Ano, jsem sám, nevím kde mám hledat ten správný východ a jsem izolován. Je však možné být izolován, když kolem je nic? V lepším případě něco hodně nekonečného? Sedím tady v prachu, ostatní už jsou mrtví. Jenom já jsem našel to správné...Nebo ne? Nejsem tady sám? Vždyť je tma. Jak to můžu s takovou jistotou tvrdit? Rozsvítím a zkusím se trochu porozhlédnout.
Helča
28. 05. 2001
Dát tip
Zajímavé...

Hologram
11. 05. 2001
Dát tip
Všem bez žil se omlouvám. Ani jsem to po sobě nečetl, jak jsem spěchal. Obrovitánsky se stydím a rvu si střeva.Teď už je to snad v pořádku. A jestli ne... Kandelabr: Mýdlová bublina je nádherné stvoření - tak díky.

Já taky nevím, co to je. Rimráku, tolik filozofie bych od tebe nečekal. Dave Lister

FLO
09. 05. 2001
Dát tip
Jo,dobrý.Škoda,že neumíš malovat.Mohlo by to být docela pěkný.Ale slovíčko stmývá mi vyloženě trhá žíly.Rejp,rejp...

farokh
09. 05. 2001
Dát tip
Jsi za zdí kamaráde....stačí jen doplnit kostky do otvorů

Wopi
09. 05. 2001
Dát tip
Hrubek jak máku, smývá je nejlepší.

Wopi
09. 05. 2001
Dát tip
Stmývá :-))) smývá by bylo O.K.

Kandelabr
09. 05. 2001
Dát tip
připomíná mi to mýdlovou bublinu, hezký obal kolem ničeho...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru