Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Setkání

16. 05. 2007
1
5
609

Pomalou chůzí procházel pod železničním mostem v Evergreen Street. Byla už tma a zima, nepříjemně mrholilo, všude okolo stála auta na semaforech, blikaly neonové reklamy, ozýval se řev s okolních nočních podniků a pouliční osvětlení svítilo nepříjemně silně. Byl zmatený, v hlavě si vše rekapituloval a cítil v sobě obrovskou úzkost. Nevěděl co má dělat, kam má jít. Chtěl něco udělat, ale nevěděl co. Chtěl se rozeběhnout, ale nevěděl kam. Sžíraly ho jeho vlastní myšlenky. Vztek, beznaděj, bolest.

Najednou před sebou uviděl obrovský růžový blikající nápis „Bar U Netopýra“. Okolo bylo plno podobných nápisů, ale tenhle ho něčím upoutal. Vešel dovnitř. Bar byl poloprázdný, zevnitř neoplýval zrovna moc luxusem a celý byl silně nasáklý cigeretovým kouřem. Přímo na baru sedělo pár opilých hostů. Objednal si Martini a sedl si k jednomu stolku.

Ted si teprve všiml, že u dalšího stolku přímo proti němu sedí osamocená žena. Právě si ho prohlížela. Byla asi stejně stará. Její úžasná postava se lemovala pod černými jednodílnými šaty. Měla dlouhé lesklé tmavě hnědé vlnité vlasy. Nádherná ústa a krásné hluboké tmavě hnědé oči. Ty oči! Zahleděl se přímo do nich a ona jeho pohled opětovala. Dívali se přímo na sebe. Jediné co vnímal byli její oči. Byly tak uhrančivé! Zažíval něco neuvěřitelného. Nemohl se na ně přestat dívat. Prohlížel si je a viděl v nich něco co nedokázal popsat. Najedou v sobě začal pociťovat klid a euforii. V jednu chvíli se na něj mile usmála, vstala a ladnou chůzí beze slova odešla.

Vůbec netušil kolik času uběhlo a ještě několik desítek minut seděl na svém místě jak přibitý. Poté se zvedl, zaplatil Martini a odešel s klidnou hlavou domů. Tu ženu už nikdy neviděl. Na tenhle večer ale do konce života nezapomněl.


5 názorů

Dík za dobrou konstruktivní kritiku! Tohle vůbec neberu jako nějaký sekýrování. Nejsem malej >:-). Se vším tím souhlasím a vím o tom. Ale asi holt nemám ten talent se dobře a dostatečně neklišovitě vyjádřit, aby z toho vyzařovala ta emoce co chci :-O. Což je bohužel v psaní celkově můj velký problém, i když mám docela často dost pseudohlubokých myšlenek, o které bych se chtěl podělit, že je stejně nedokážu nějak kvalitně vyjádřit

Takže...uff...myšlenka je dobá, jen je naprosto nedostatečně zpracovaná. Uplně chápu, co tím chceš říct a možná je to tím, že opravdu v něčem máme podobné myšlenky, ale aby to pochopili i ti nezaujatí, ti nezasvěcení,musíš do toho dát mnohem, ale mnohem vic. Nektere obraty jsou klisovite az to boli a nekde zase chces strasne moc rict, az to pusobi zmatene. Zbytecne se zabyvas 3 řádky očima, přitom aby jsi řekl tu pointu, stačila by jedna veta. Omlouvám se, zda te ted sekyruju, ale když píšu kritiku, tak to, co si doopravdy myslím... Jinak za myšlenku bych dala TIP, ale myšlenka není všechno,že... :o)

Taky mi to přijde přehnané,ale je to čtivě napsané, jen místy to kazí trochu nedopilovaná forma.

nie je pohľad do očí trochu málo, aby sa to tak dramatizovalo?

cherubinka
16. 05. 2007
Dát tip
taky nemůžu zapomenout na pár takovejch setkání, je v tom něco tajemnýho a osudovýho... pěkně napsaný, škoda že tak krátký - ale to ostatně k takovýmu setkání patří *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru