Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smývání prachu ze svých pocitů.

10. 05. 2001
0
0
792
Autor
Sittah

...pro Kaju...

„ S tebou začalo Jaro! Tak dlouho jsem čekal, až přijde..“ podal ji ruku, aby zdůraznil, jak moc mu na těch slovech záleží. „ Jsi moje naděje, moje ztracená víra, moje nové závaží!“ V duši se mu mihl záchvěv smutku a strachu. Odmlčel se. Kolem přejel vlak. Rychle, s šíleným hlukem se ukázal a pak stejně i tak zmizel. Plastikový sáček šel po kolejích a narážel na jednotlivé pražce. Nikdy netušil, že na Hlavním nádraží běhají po kolejích krysy. Jsou dokonce tišší, než ten igelitový sáček. Reálné stíny, které děsí za kulturou nenasytné turisty. Na ruce cítil stále ten dotek té dlaně, které se ještě před nedávnou chvilkou vyznával. Byla tak hebká a důvěřivá. Cítil jak byla teplá a jak se třásla, při jeho slovech. Myslel je upřímně, když je vyřkl, ale teď si nebyl jejich náplní jist. Významy neznáme, říkal si. Neměl sílu myslet. Zářivka bzučela, točila se mu hlava a vlak už měl každou chvíli jet. „ Vím, že až budeš daleko, že Tě ztratím…“ znělo mu v uších. Byly to jeho vlastní myšlenky. Nezasloužíme se navzájem. Náhle se zvedla a beze slova odešla. Ani se neohlédla. Čekal, že mu dá polibek, že ho pohladí…Ale ona se jen rozběhla ke stojícímu vlaku a zavřela za sebou dveře..Je mi to líto, uvědomil si. Vlak se rozjel. Zůstala jen ta zářivka, igelitový pytlík a po tmě dovádějící krysy. Konce jsou začátky, uvědomil si a usnul….
Spvrivs
15. 05. 2001
Dát tip
Mně se ten chodící sáček docela líbí. Je v tom poezie. Nadnášení větrem je ohrané. Ale co se týká slohu, v tom musím souhlasit s kolegama.

Sittah
15. 05. 2001
Dát tip
napsat, ze byl sacek nadnasen vetrem? Ano lze to. Ale To bych pak musela cely tenhle text napsat uplne jinak.. ale presto dik vsem za kritiky...:)

Kandelabr
12. 05. 2001
Dát tip
mně se to taky nezdá tak špatné, ale myslím, žže kdyby se na tom ještě zapracovalo, mohlo by to být mnohem lepší... a na tom sáčku se asi neshodnem ruby

Kandelabr
11. 05. 2001
Dát tip
trošku jse se v tom ztratil, je to hrozně rozbité, nesourodé, taky některá slovní spojení mě tahají za uši...sáček šel? moje nové závaží? to nepasuje k té naději a víře stíny které děsí za kulturou nenasytné turisty???? to zní fakt odpudivě. a je toho víc dávej si pozor a víc přemýšlej nad obrazy, které vytváříš, přece ten sáček by klidně mohl nadnášet vítr a už si s ním můžeš pohrávat... piš dál a co nejvíc, chce to cvik...

ruby
11. 05. 2001
Dát tip
mno prave "sacek sel", je snad jen jine a docela bych rekla dobre vyjadreni, "sacek byl nadnasen vetrem" ne??? roztistene to je, ale jednotlivy strepy jsou pridratovany k sobe... nezda se mi to tak spatny.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru