Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pohlazení #001

10. 05. 2001
0
0
1323
Autor
pohlazení

možná by se to víc hodilo do kultůry :) ale tam na to není žádná akurátní kolonka. upoutávek zneužívat nechci... tak asi tak... pokud bude kladná odezva, napíšu pokračování, třeba vždy jednou za týden, hm?

dobré poledne, pokud zrovna obědváte... ach, to jsem vlastně ani říci nechtělo. takže teď něco úplně jiného: rádo bych vás všechny pohladilo a napadlo mne, že by to šlo provést třeba tak, že vám doporučím (dle mého názoru) pěknou knihu, cd, mp3, web... tak tedy - ať se vám líbí: Kniha Stephen Leacock - Literární poklesky Ačkoliv jde již o starší knihu, její krásný jazyk a humor vás jistě potěší - přestože někdy svou ironií a trefností spíš mrazí než hladí... Utahuje si ze všech - od zbohatlíků, přes příznivce zdravého životního stylu - i banální příhody v jeho podání rozesmějí. V češtině tato kniha vyšla již asi pětkrát - nejnověji v minulém roce v nakladatelství Garamond. Více informací o autorovi (anglicky či francouzsky) zde. CD Ty syčáci - Máj v dubnu (Indies rec.) Brněnská skupina Ty syčáci si docela vytáhla: skloubení jazzrocku (?) s bravurou Petra Váši, jehož projev je označován jako "fyzické básnictví", se ukazuje jako skvělý nápad - a kdyby vás snad nepotěšila hudba, pak snad ulítlé texty pohladí váš jazykový cit :) MP3 lackluster - 071099 Přes "nic moc" název jde o vynikající skladbu, která kombinuje melodičnost a elektronické zvuky - činí tak velmi vkusně a profesionálně: tato písnička je popem v tom nejlepším smyslu slova. Ovlivnění elektronickým proudem 80. let (Kraftwerk) je zřejmé, ale dobrá inspirace není na škodu :) (toto je volně šiřitelná MP3, nebojte se, žádné pirátství, autor je členem skupiny kahvi) Web Lostpixels Pastva pro oči - ve flashi udělaná stránka, kde naleznete zejména velmi zajímavou galerii. Ovšem s klidným svědomím lze doporučit poue šťastlivcům na pevné lince, jelikož na modem to opravdu není... to je pro dnešek vše, těším se příště... (komentáře vítány!!)
Smutek
10. 05. 2001
Dát tip
Dík za tipy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru