Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BUDOUCNOST - JE VE HVĚZDÁCH?

23. 05. 2007
0
0
796
Autor
K.opretina
   Otázka budoucnosti tíží mnohé. Každý z nás se čas od času zamýšlí
nad tím, co ve svém životě již zažil, a co mu ještě budoucnost přinese. Ptáme se sami sebe, jak se včas dozvědět události příští a jisté je, že odpověd na tuto otázku by usnadnila mnohé rozhodování a přinesla by klidnější spaní. Universální odpověď však dosud neznáme, a proto si na ni odpovídá každý po svém. Někteří z nás kupříkladu vkládají své životy do rukou osudu a věří, že je nevydá všanc. Doufají při tom, že jim osud přiřkne idilickou a klidnou budoucnost, zároveň se však strachují o možné budoucí neúspěchy. Jsou přesvědčeni, že jsou svému osudu vydáni na milost a nemilost a že ve své budoucnosti již nemohou nic měnit, že je předem dána. Že ubíhá podle předem zapsaného scénáře, jako když se převíjí páska na kazetě.
   Na druhou stranu jsou mezi námi i lidé, co v osud nevěří a vysmívají se těm, kteří jsou přesvědčení o své přesně dané cestě životem. Tito lidé jednají impulzivně a netíží své myšlenky zítřky, ani důsledky svých činů. Jde o jejich život a oni jsou jeho jedinými pány. Cítí se jisti sami sebou, svými pravdami a svými přesvědčeními, ale i v nich se někdy ozývá ta potlačovaná otázka : " Vede naše činy a kroky něco nezávisle na naší vůli, něco o čem nevíme? "
   Možná však odpověď spočívá v něčem docela jiném, v něčem, co nás přitahuje a co nad námi dlí jž po staletí. Každý z nás, ať v osud věří, či ne, sáhne občas po horoskopu, či jiném výkladu hvězd a hvězdných znamení. Setkáváme se s nimi v novinách, knihách, časopisech...Jsou všude kolem nás a snaží se nám osvětlit skrytá zákoutí osudu. Lidé rádi čtou jejich poselství, někteří jen pro pobavení, ale jiným tato poselství hvězd řídí životy. Nezpochybnitelné však je, že svým způsobem ovlivňují více, či méně životy nás všech. Z tohoto důvodu je na místě otázka : " Je budoucnost opravdu skryta ve hvězdách? "
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru