Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Omluva

23. 05. 2007
3
22
2983
Autor
FunThomas

ještě to mělo druhou sloku - ale vyhodil jsem ji... - byla o ničem nejspíš.. - jen by to kazila.


Promiň
lásko, mám zpoždění,
vím, přišel jsem pozdě,
není to ale moje vina.
Postihla mě slepota.
Víš, lásko, vlaky mívaj zpoždění.
I vlaky života.


Promiň, vím, koupil jsem jen levný,
ale netušil jsem,
že tenhle náramkový život
se bude zpožďovat.

22 názorů

těša
26. 02. 2008
Dát tip
pořád spíš než slon a pampeliška, ne? To třetí mi "náladu haiku" nebo jak to říct, prostě tu zajímavou nesmyslnost a nulové sdělení připomíná.

ja som out...vôbec mi to nedáva zmysel...súhlasím s kritikou těša (ale haiku by si nemal/a/o posudzovať týmto spôsobom..toto má od haiku tak ďaleko asi ako vyjadrenie, že slony a muchy sú príbuzní :D )

FunThomas
01. 01. 2008
Dát tip
dík moc :)

Včelka
01. 01. 2008
Dát tip
tak tohle se mi fakt moc líbí..T

FunThomas
09. 06. 2007
Dát tip
jn... díky všem za kritiky.. i za negativní... (a možná za ty hlavně) to: těša - už vážně nevím, no... možná tam chybí ta druhá sloka, která by to spojila.. - ale byla taková o ničem..

těša
09. 06. 2007
Dát tip
myslim, že se to vůbec nehodí k sobě, spojuje to jenom to promiň, což by mělo smysl, jenom kdyby tam bylo víc slok. A jak je tam dvakrát to zpoždění, tak se to hrozně tříská (jestli to teda není tim, že jsem něco nepochopil), nevim, jak to vyjádřit, jako kdybys přešel z Adur do Bdur. Jinak ta první se mi láíbí, v tý druhý nevidim nic jinýho než, sice zajímavý, ale nicneříkající, vyjádření zpžďování hodinek. Možná by to obstálo jako haiku, to, že se mi to nelíbí, je základní předpoklad.

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
kvůli slepoťě třeba nevidíš na jízdní řád... ale to holt synovi železničáře nevysvětlím :D

assez
23. 05. 2007
Dát tip
mno,abeceda byla lepsi;)...tahle me moc neoslovila

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
no, já zveřejňuju skoro všechno - no, tak 2/3, některé za to vážně nestojí... - když je napíšu tak si říkám jak je to fajn, ale druhý den to radši hodím do koše..... a taky je to dost složité, protože mám ty básně tak trochu zatížené - píšu je pro jednu osůbku většinou... (ne, moji holku ne - tu nemám, ale jednu kámošku....) =) dík za kritiku... ;)

Tak to držím palce. Každý začínající autor se cení. Jinak dodal bych ještě něco k té hloubce, protože mám chvilku času - už jsem toho přečetl v životě vcelku dost a vždycky mě fascinovaly dva druhy děl - ta, u nichž opravdu najdeš zábavu, ať už je to humorný román nebo dechberoucí horror... - a ta, která na mě emočně působí. Mám totiž moc rád emoce a dobře vím, že vyvolat je několika slovy není vůbec jednoduché, zvláště, pokud jsou ta slova určena čtenáři, kterého vůbec neznáš (na přítelkyni, jejíž slabé stránky dobře znáš, je působení slovy mnohem jednodušší;-)), takže nechci nijak radit, píši v podstatě jen to, za co bych byl rád já. ;-) Koneckonců, když se podívám na svou tvorbu, měl bych jen poslušně sklopit oči a odšourat se pryč. PS: A pokud opravdu začínáš, neboj se zveřejňovat hodně a všechno - i to špatné. Tím spíš se pak dozvíš svoje chyby a budeš je moc napravit. Dílo se tady myslím smazat dá, kdyby to bylo opravdu na mašli. :-)

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
jo, dík.. to víš, jsem začínající poeta, tak každá rada drahá... - nebo levná? =) thx.

Ještě mě napadlo - jak si to Promiň zdůraznil (udělal kurzívou), vypadá to dobře. ;-) Plusový bod.

Hm, já myslím, že není naprosto hrozná. K první sloce... vlaky života opravdu nejsou něco zcela úplně nového, ale tady se to dá přejít. Průměr. Druhá část (dodaná) - ten počátek je úplně tuctový, ale ta druhá už se dá. Třetí část - je asi nejzajímavější. Jako miniatura by to bylo opravdu krásné. Navíc mi přijde, že u tohohle se poprvé čtenář musí trochu zamyslet. Celkově to není nic moc převratného, ale netvrdím, že bych napsal lepší. Potenciál tam je, ale přijde mi, že si zvolil špatný směr. Že to možná chtělo větší hloubku. Ale to je jen názor člověka, co se o poezii vždycky jen pokoušel...

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
dobře, přemluvili jste mě... tak tady je ta druhá: (ale je naprosto hrozná!) =) > Kde jsem byl celou tu dobu? Bez Tebe, lásko, poklade. Jak jsem měl tušit že žiješ? Něco tak krásného - jak pohled na nebe. Hleděl jsem do slunce jasného a byl oslepen. <

Fairiella
23. 05. 2007
Dát tip
přesně jak to řekl Rabb :-)

misty
23. 05. 2007
Dát tip
mne sa paci cele...*

Zdá se mi, že tam ta druhá sloka chybí. Nějak ty dvě spolu sloky na sebe uplně nenavazují. Ty vlaky života to mi taky přijde docela jako kliše. Jinak souhlasím, že poslední sloka by s drobnou úpravou byla možná lepší samotná.

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
dík ad 1) - ještě jsem to nikde neviděl, tak mi to jako klišé nepřišlo

Rabb
23. 05. 2007
Dát tip
první část - pro mne vlakové klišé.. druhá část - líbí.. jako samostatná miniatura..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru