Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krtek

31. 05. 2007
0
2
386
Autor
Thuriaz

Můj první fejeton

Krtek
Jak je známo, Češi jsou vášniví zahrádkáři. A kdo je největší nepřítel zahrádkáře? No samozřejmě krtek. Nepřestávám se divit, jak tak malé a navíc slepé zvířátko dokáže udělat tolik škody a přivést k šílenství tucty zahrádkářů. Když se to tak vezme, člověk, který se hlásí k rodu homo gardenus, je velikostně o několik tříd výš než kdejaký krtek. To by mělo teoreticky znamenat, že budou mít nad svým nepřítelem dosti velkou převahu. Ale chyba lávky, pravda je jiná. Krtek je sice mrňavý a slepý ale i neuvěřitelně mazaný a vytrvalý. S úsměvem na rtech vzpomínám na své útlé dětství a na krtčí problémy. Jelikož se já i mám rodinka řadíme k rodu homo gardenus, krtci se pokoušeli dohnat k šílenství i nás. Možná se to nezdá, ale i my jsme mazaní, vytrvalí a v neposlední řadě velice vynalézaví. Proto nechápu, že ještě nevyšla kniha Jak se zbavit krtka na 100 způsobů. Zahrádkáři už použili nepřeberné množství triků a postupů, aby malé zvířátko přestalo ničit jejich teritorium. Některé fígly jsou účinné některé už méně. Třeba taková petarda. Na Silvestra umí udělat pěkně velké bum, dokáže vás zbavit pár prstů, když se vám nechce pracovat a rádi byste invalidní důchod a mnoho dalšího. V neposlední řadě ale způsobí, že krtek částečně ohluchne a takový hlucho- slepý parazit už nebude mít chuť parazitovat. Ale abychom to my, zahrádkáři, neměli tak jednoduché, opět se vyskytl nějaký háček. Krtci, krtčice a krtčata jsou totiž zákonem chráněni…

2 názory

Korála
02. 06. 2007
Dát tip
To je fakt známý?

Fairiella
31. 05. 2007
Dát tip
"když se to tak vezme" by se dalo škrtnout, a význam to nezmění. Nu a jinak... je to takové rozházené na fejeton, chybí tomu vtip, pořád se tam opakuje, že krtek je slepý a malý a člověk je velký a... no prostě chce to hodně psát :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru