Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spirála z mlhy

04. 06. 2007
7
22
2672
Autor
Amálka

Hledím před sebe -

- monitor poblikává

zdraví mne v prázdnu omšelého rána.

 

Všichni jsme zamotáni do existenciální šedi

roztáčíme spirálu pochybností

a nedoléčených lásek.

 

Mlžný opar uspěchaných dní

o čem asi sní?

... a Slunce přijde, začne a prozáří to šero!

 


22 názorů

Bluedragon
17. 04. 2008
Dát tip
koukám, že dost často se zabýváme stejnými tématy... a co víc, i pomocí podobných výrazových prostředků. Viz. Přítmí - mrkání monitoru :-D

Řízek
29. 02. 2008
Dát tip
Mlžný opar uspěchaných dní o čem asi sní? jop, fšecko má svůj čas ;) *

karmen
19. 06. 2007
Dát tip
*

Smíšek:-)
17. 06. 2007
Dát tip
*

souhlasím s Jerrym - to začne HŘÁT by mi sedlo líp... ale v názorech mě zaujalo tohle: Protože jsem si tou formou nebyla jistá dala jsem rovnou do upřesnění volný verš. Faktem je, že i když píšu haiku nebo volný verše trochu tý romantiky tam přimíchám... opravdu si myslíš že volný verš a haiku obvykle romantické nejsou?

Oldjerry
05. 06. 2007
Dát tip
To je jen o zvukomalebnosti - významově to tak důležité opravdu není, ale slovo hřát ve verši... cítím, že skutečně hřeje....

Ay´Le
05. 06. 2007
Dát tip
psala jsem ze jsem mela pocit jako kdybych to znala ne ze vim presne ktery odkaz..mozna se mi to jen zdalo:)

Amálka
05. 06. 2007
Dát tip
Ay´Le, no ono se to k tomu vybízí, většina z nás smolí básničky rovnou do PC a ten můj prostě bliká :-) netuším jestli tu bylo něco podobnýho, pokud ano tak mi na to hoď odkaz, ráda si to přečtu. Oldjerry, rozhodně si nemyslím, že Tvůj názor je irrelevantní! Pro mě je Tvoje kritika důležitá a vážím si jí! Jen jsem to tak cítila a chtěla to tak napsat, ale faktem je, že to může hodně lidem vadit, nebo to alespoň vyvolá zamyšlení a následnou diskuzi ;-)

Oldjerry
04. 06. 2007
Dát tip
Ami - dobrý - je to tvé právo a můj názor je zcela irrelevantní...

Ay´Le
04. 06. 2007
Dát tip
jsem mela pocit jak jsem precetla o poblikavani monitoru ze uz jsem to cetla.. ze uz to tu bylo..neco podobneho jinak to slunce zacne...a nic mi taky prijde divne jestli tobe to prislo poeticke tak prosim kazdopadne to tam chybi aj me..

Amálka
04. 06. 2007
Dát tip
Amálie se omlouvá Oldjerrymu za vzniklá nedopadření ;-) ale nadále trvá na tom rádoby neúplným bez slova hřát, nechť si to čtenáři domyslí, je to tak schválně, přišlo mi to poetičtější - Slunce ZAČNE. Díky Jerry, i za to oslovení ;-)původně jsem se totiž chtěla jmenovat Amélie.

Oldjerry
04. 06. 2007
Dát tip
No jo, milá Amálie, to je to, co mi tam chybí Začne - co ? HŘÁT !!!! a pak je to jasný...

Yentl
04. 06. 2007
Dát tip
Ne, to neni tím. Je to prostě šedí všedního pondělního rána. Ta kopa práce se zdá tak zbytečná, protože je zahalená pochybnostmi... o lásce. Docela bych byla tou mlhou ;o).

Amálka
04. 06. 2007
Dát tip
:-)))))))))no Yentl, a není to tím ovíněním? Zbytkový alkohol třeba ještě působí. ;-)))

Yentl
04. 06. 2007
Dát tip
Takové bylo moje dnešní ráno... na jiném místě, možná v trochu jiném čase, ale stejné. Existenciální šeď, pochybnosti... Hele, nechceš mi to dílko věnovat :o)? *

Amálka
04. 06. 2007
Dát tip
Díky Norsko, díky Chazzy! No nevím jestli je to přesně forma miniatury, ale nechám se poučit jak vypadá správná mini;-). Protože jsem si tou formou nebyla jistá dala jsem rovnou do upřesnění volný verš. Faktem je, že i když píšu haiku nebo volný verše trochu tý romantiky tam přimíchám. ;-)

Chazzy
04. 06. 2007
Dát tip
Je tohle miniatura? No ať je to cokoli krapet mi tam hapruje to "o čem asi sní"-to mě vrhlo střemhlav do poezie dívčích časopisů. Ale ten poslední řádek to zase krapet usměrnil. Ale jo, zbytek je dost existencionálně šedej a pak prozářenej a spirálovitej a tak vůbec :-) *

Norsko
04. 06. 2007
Dát tip
ano, slunce má opravdu hodně práce někdy se bojím, aby nezapomnělo :-)

Amálka
04. 06. 2007
Dát tip
Děkuju vám všem, mám z toho radost, že to čtete. Tajuplná, chtěla jsem aby to vyznělo přes všechen ten smutek nadějně. Petře z lesa ;o), souhlasím s Tebou láska je chronická, občas se přeléčí, ale kumulujou se rány, přibývají jizvy méně či více zarostlé. Oldjerry, ten poslední řádek je tak schválně, jako že Slunce přijde, začne hřát až všechno časem úplně prozáří :-)

Oldjerry
04. 06. 2007
Dát tip
Je to skoro výbordelný, jen mi trochu dissonuje ten poslední řádek - buď je tam něco navíc, nebo naopak tam něco chybí. Ale i tak je to na típek

Tak tohle je trefný, ale málokdo si to uvědomí. Láska se nedá doléčit. To bejvá chronický. :)

Tajuplná
04. 06. 2007
Dát tip
Ta existenciální šeď, je naprosto výstižná.....ale zároveň ten optimistický konec dává opravdovou naději.... Libí se mi to :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru