Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koníček stůně

13. 05. 2001
3
0
608
Autor
Pate

Z loňské sbírky Pate Praha 2000 "Jarní radovánky"

Koníček nám stůně, (přišlo k němu slůně). Nemá ani babičku, nemůže jíst travičku, až má slzu na víčku. Ráno je koníček zdravý a jak je dravý! Šla kolem myška a vedle ní liška: Jdeme mu říct pohádku - ale vždyť je v pořádku! Koníček je zase fit, musí však mít ještě klid! Ráno už koníček běhá ale občas si ještě lehá. Že se takhle uzdravil pořádně to oslavil.
šroubek
22. 06. 2001
Dát tip
pěkné za tipík ale zkus prostřídat šokojící způsob psaní předchozích básniček a jejich pravidelnost s tím, co píšeš tady /myslím ten způsob psaní/

Bacil
20. 06. 2001
Dát tip
Tohle je taková spíš říkačka. Takové ty veselejší a trochu šokující byly lepší.

Bacil
20. 06. 2001
Dát tip
Tohle je taková spíš říkačka. Takové ty veselejší a trochu šokující byly lepší.

Albireo
13. 06. 2001
Dát tip
Je to hezké, ale básnička (zvlášť když je určena dětem) by měla mít pravidelný rytmus. Něco jako raz dva tři raz dva tři raz dva, nebo ráz dva! ráz dva! Hlavně řádky, které se rýmují, by měly mít ten rytmus stejný, básnička se pak líp říká a pamatuje. Ale jak budeš psát dál, postupně to začneš cítit sám bez přemýšlení. (Já bych v 10 letech nezvládl ani nejprimitivnější říkanku.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru