Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z deníčku mistra ze severního Shaolinu

07. 06. 2007
25
34
3041

Jaro, třetí den tančícího mloka

Viděl jsem v akci mistra Honga, který jako jeden z mála ovládá styl "Betonového obličeje" - dokáže svým nosem zranit pěst nepřítele. Velkolepé. Kde asi bere peníze na doktory?

Jaro, den opice hrající si s ovocem

Na mé zahradě zase pytlačil krtek; jednou si na něj počkám a stylem "Mocného palce" mu ucvrnknu hlavu. Už aby byl večer, mám hlad. Co asi bude k večeři? Myslím, že zase rýže.

Jaro, den plivajícího draka

Když jsem dnes bojoval s mistrem Mei, přišlo mi, že na mě nějak moc šahal, asi bude na chlapy.

Jaro, den křičícího pstruha

Zase jsem bojoval s Meiem; ten maník si mě nějak oblíbil, stále mě vyzývá na souboje a je pro něho čím dál těžší vymyslet rozumnou výmluvu... Zatímco zezačátku jsme bojovali kvůli zásadním věcem, jako například jestli je lepší škola severního nebo jižního Shaolinu, teď už se chce prát třeba za to, že úder "Sedmý hranostaj stojí na hlavě" je rozhodně správně provedený jedině při otočce o 250 stupňů a ne o 270, jak se traduje. Puntičkář až hrůza. Vynadal jsem mu do vlků a sýčků. Nejspíš si to vzal moc osobně.

Léto, den kořeněné žáby

Dneska mě navštívil mistr Wang, vymyslel jak převést hru Scrabble do mandarínské čínštiny. Nakonec jsme zjistili, že je to silně nepraktické, protože když máme od každého znaku několik kamenů, dohromady to dává pytel s půl miliónem; to by se nikdy u normálních lidí neujalo, navíc z toho nejde udělat cestovní verze.

Léto, den smutného kamene

Mei už mě dlouho nevyzval na žádný souboj, asi začínám mít absťák. Nejspíš se budu muset někomu za něco pomstít, abych si zabojoval a nebyl za agresora... jen nevím komu a za co. Co třeba zelináři, co prodává dole na trhu ? To není špatný nápad... jenže za co? Co mi kdy provedl? Nechám si to rozležet v hlavě...

Léto, den pomalého kroku

Pořád mě nenapadá, za co zmydlit zelináře, jdu se odreagovat na trh, alespoň se kouknu, jestli tu nebydlí nějaké nové dívky.

Léto, den pomalého kroku

Tak jsem si nakonec zabojoval, zelinář dostal na budku, protože prodává jablka s moc velikými ohryzky. I když taky jsem jich taky pár schytal, zelinář je bývalý žák z jižního Shaolinu. Ty se fakt nacpou všude.

Podzim, den listí způlky dole

Mei mě opět po dlouhé době vyzval na souboj, naučil se kdoví kde nový styl "Písečného kapra". Udělal by docela dobrý dojem, kdyby se krátce po začátku souboje sám nekopl do rozkroku. Pištěl jak krysa mezi dvěma mlýnskými kameny. Sýček jeden.


34 názorů

sue
21. 12. 2011
Dát tip
scrabble vede

Další, tentokrát již třetí díl je na světě :-)

FAE BOMB
29. 03. 2010
Dát tip
Čínskej skrebl je dobrej. Hrát by se to ale asi nedalo, pže jeden znak znamená jedno slovo. Možná by ale šlo tvořit celý věty... *

čučenka
09. 02. 2010
Dát tip
to je bomba :-)

jejdavilda
09. 02. 2010
Dát tip
:-)*

A.H.
28. 01. 2010
Dát tip
Den kořeněné žáby. Řekl bych nejlepší část.* :D

Quaken
16. 12. 2009
Dát tip
Zábavné *

sidonia
14. 08. 2009
Dát tip
ha háááá... dobrýýýý a nejlepší jsou ty data.)))))

Yvaine
11. 08. 2009
Dát tip
Díky za tip, pane:)

Nuže, mrkněte na další díl :-)

Yvaine
13. 07. 2009
Dát tip
Výborný:))

Lightdancer
10. 04. 2009
Dát tip
Ok...tak jako menší úplatek to berem.... ...ZATIM ! :D

Díky, pokračování ale nezáleží na mě, nýbrž na mé asistentce, která se musí nepozorovaně přikrást ke zmíněnému deníčku a bleskurychle z něho nafotit pár stránek, což je úkol jistě nelehký, vzhledem k tomu, že mistři ze Shaolinu mají (kromě schopnosti dělat divy s bambusem) zvláštní nadání k tomu, být všude :-)))

Lightdancer
10. 04. 2009
Dát tip
prosíme "POKRAČOVÁNÍ!!!" (sborem) : D

Lightdancer
10. 04. 2009
Dát tip
tohle mě dostane vždycky už na vždy***

Vaud
06. 03. 2009
Dát tip
dobry - mam pro asijska bojova umeni slabost :-))*

satannáš
17. 11. 2008
Dát tip
scrabble sou hustý T

...prodává jablka s moc velikými ohryzky? To snad nejde vymyslet. Já smekám.

Cypherion
20. 10. 2008
Dát tip
tohle je kousek :)*

Aeternitas
22. 07. 2008
Dát tip
je to proste supeeer :) ***

Léto, den kořeněné žáby. * To je jedinej den, kterej z týhle skvadry stojí za přečtení. Ve všech ostatních je zbytečná agrese. tak jedno avi :o)

j. nick
07. 06. 2007
Dát tip
checht, zábavný:)))*

Matob
07. 06. 2007
Dát tip
Vivat Shaolin, doufejme že se dočkáme dalších dílů, skoro sem si vod smíchu ráčil proklovnout monitér.. TIP!

No jo, senilním, táhne mi na 30 :-))))) Každopádně díky :-), zkusím to dopilovat, ale asi až v další části, tuhle už upravovat nebudu ;-)

Aha, tak s tím LOTRem jsem to vážně netušil... Abych řekl pravdu, tak mě trochu štve, že když už něco napíšu, tak zjistím, že je to podobné něčemu jinému, co už tu bylo... No, nějak s tím musím žít :-)))) A za to avi promiň, už jsem tu dlouho nebyl a pozapomněl jsem, že něco jako avízo vůbec existuje...

Z "lotra", to jako z Pána prstenů ? :-)

Deepness
07. 06. 2007
Dát tip
Celkom som sa pobavila :-)

Renas
07. 06. 2007
Dát tip
je to fajn

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru