Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

navzdory

17. 06. 2007
2
1
1270
Autor
Sampalini

Sociální inženýři....marné to máte....

Navzdory

Obloha měla šedofialovou barvu. Před několika hodinami dorazily k branám tábora Bergen  Belzen,  tanky. Strážní věže byly opuštěny a tábor vypadal prázdně.  Trýznitelé i jejich otroci, pokud byli schopni pohybu již opustili tento bezútěšný  prostor.                                    

Muž v britské uniformě s výložkami plukovníka a jeho dva pomocníci pracovali rychle. V hromadě tyfových mrtvol hledaly bytosti, které ještě jevily byť minimální  známky života.  Ta snaha měla smysl tehdy v dubnu pětačtyřicátého roku.                                                

 Té nevěstě je dnes dvaaosmdesát let a včera měla veselku. Navzdory Hitlerovi, Heydrichovi a Eichmanovi a jejich tisícům ochotných spolupracovníků. Ten osud má konkrétní tvář a jméno.

Marika.

Drobná dáma plná optimismu, navzdory tomu, že v době kdy dívky objevovaly svět měla kvůli výše zmíněným  pánům nalinkovaný jiný příběh, po osvobození nerezignovala. Včerejší svatba je toho důkazem. Darovaný život užívá hlubokými doušky, zatímco hroby trýznitelů zarůstají plevelem, pokud o něj nepečují kamarádi z SS Wafen, či jejich popel skončil ve Středozemním moři.

Zkrátka Marika se vdala.

Mazl Tov


1 názor

mirindaL
10. 07. 2008
Dát tip
působivé, až mi to skoro zatajilo dech, fakt moc pěkné

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru