Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alkohol je metla lidstva!!!

22. 06. 2007
1
6
504
Autor
suvurov

Kdysi v hospodě sem zaslechl výraz ,že metla lidstva je alkohol.Podle jednoho namtence je slovo "metla"příbuzné od slova být nameten to znaména tedy být opilý.

Má to svoji logiku.Třeba v měsici prosinci chodí od domu k domu svatý Mikuláš a opírá se o nám známou metlu.Že se skutečně opírá je řečeno na místě nebot´ po takovém pátém domu hovoří velice prazvláštním jazykem připominájící směs staročeštiny a srbochorvatštiny.Já osobně sem na Mikuláše přestal věřit už když mě bylo 7 roků nebot´sem neštastnou náhodou načapal Mikuláše kterak ohnutý a opírající o metlu zvrací do sněhu.Už tehdy sem seznal že z výchovy mládeže je občas na zvracení...

 

Výše zmíněný nametenec na kterého sem se postupem času zaměřil jest velice zvláštní povahy.Chybí mu přední zuby a svádí to na bojovou misy v Jugoslávii i přesto že všichni vědí že 6 let seděl za ozbrojenou loupež.Sedává obvykle sám ale netrvá to dlouho a k jeho pivem obtloustlé siluetě piva si přisedávají dalsí "metaři".A jak poznáte našeho neznámého?Docela jednoduše.Představte si půllitrovou pivní sklenice s velkým uchem(držadlem).Tak takhle přesně vypadá on.Tlusté tělo kopírující panděro ve stylu ucha od pivního půllitru.A pak je jednoduché si domyslet mastné vlasy neurčité barvy a podivné oblečení.S takovým popisem osobnosti by měl básník snadnou práci nebot´je to tak jednoduché že to odradí i toho nejpitomnějšího básníka.

 

Ale pokračujeme dále...

 

Jako správný žoldák nenechá na sobě vůbec nic znát a tak aby zakryl svoji nametenost a neschopnost soustředného kroku chodí o francouzských holích... Třebaže v normální všední ráno bývá viděn v pekárně jak vykládá zboží.S naprosto stejným důvodem nosí i černé brýle aby nikdo nemohl odhadnout kdy spí a kdy ne.Takže pomlouvání vedle sedícího opilce také padá. -Vidíte i pomocná berlička alias metla dokazuje že o alkoholní metlu se můžeme bez starosti opřít.

Při osobním rozhovoru působí ale velice sebejistě a pokud pomineme zápach z jeho úst o který by se dalo také opřit ( i možná krájet)přesvědčí vás že on byl tím nejlepším placeným vojákem a vzápětí vám z hlavy vyjmenuje dvacet receptů jak snadno a rychle vyrobit levný a nenáročný alkohol počínaje okenou a denaturátem a konče konzumace vosku na podlahy.Proto si někdy říkám jestli má vůbec cenu vydržovat si i profesionální vojsko.Ale faktem zůstává že naše protichemická jednotka je nejlepší na světě...

 

No nevím jak vy ale mě už to psaní nějak nebaví.Dostal sem chut´na metlu lidstva.Takže mě musíte zase omluvit musím si jít něco zařídit...Ale nevím o co se opřu až pudu domu.


6 názorů

Cornelie
25. 07. 2007
Dát tip
Mě se to líbí:)Prostě fejeton.Je fakt,že alkohol je metlou lidstva,ale o co jiného se taky opřít?Když už není žádná naděje,ovšem já věřím v to,že ta umírá poslední. A jinak Marguerite má pravdu,zametat se musí:))

Marguerite
22. 07. 2007
Dát tip
vis u nas na morave se rika: Alkohol je metla lidstva, ale zametat se musi...

suvurov
23. 06. 2007
Dát tip
Me lito neni.

Opět interpunkce, opět chybí místama čárky nad dlouhým í... bojovou misy/ bojovou misi dalsí/ další Představte si půllitrovou pivní sklenice/ zřejmě pivní sklenici. Celkově je dílo velmi slabé - připomíná mi to práci ze základní školy. Je mi líto...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru