Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osud

17. 05. 2001
1
0
1274
Autor
hj

Moje jedna z prvních

Čas usnul tiše na zastávce

smyšleného nádraží,

kde syn se chtěl svěřiti matce,

že už lásce nevěří.

 

Rozmýšleje tato slova,

všiml si v trávě čtyřlístku,

útěchou naděje nová,

schovaná v bílém písku

 

Vstanul rychle, utrhnul ho

a tiše si pak něco přál,

naplněním skutku toho,

v nějž už téměř nedoufal.

 

Rázem bylo po starostech,

čas se řinul zase dál,

slůvko díků uvízlo mu na rtech,

že osud ten je všeho král.

 

 


Alela
09. 10. 2001
Dát tip
ach jo..., ty se tak snažíš a všichni ti to hatí. Ať jdou do prdele.

alina
26. 05. 2001
Dát tip
viz všichni ostatní. Nápady máš dobré, ale chtělo by to nejspíš dýl si s tím pohrát, dát si víc práce,... ta kostrbatost to zbytečně kazí.

blbjenka
20. 05. 2001
Dát tip
rázem bylo po starostech... no to je ale pitomost :o))) ale jo, na "jednu z prvních" mi to přijde celkem slušný. ( Moje první byly mnohem horší :o)) tak piš dál a třeba z tebe ještě něco bude :o)

Astalavista
20. 05. 2001
Dát tip
Po rytmické stránce to trochu drhne, verše jsou ještě kostrbaté. Spící čas mi přijde jako hezký nápad, ale rázem bylo po starostech se mi tam nelíbí, stejně jako blbjence, protože to ne moc dobře ukončuje předchozí tok myšlenek. Celkem průměrná, na první dobrá. :)

clovrdik
17. 05. 2001
Dát tip
Ahoj nový autore. Přečetl jsem si tvoje zatím dvě uveřejněné básně a tedy okritizuji, když sis to přál. Nejprve musím říct, že nejsem až tak velkej příznivec romantický rýmovaný poezie. ( TIPy za tuhle poezii odemě moc nečekej :-) )Zase na druhou stranu musím říct, že obrat "Čas usnul tiše na zastávce smyšleného nádraží, " mi příjde zdařilý, a to i přesto, že nádraží je celkem často použitá kulisa v básních ( to není záporná kritika, taky jsem to již udělal, např. v básni Nádražní konce ). V Tebou použitém spojení to ale zní dobře.

Climaster
17. 05. 2001
Dát tip
...clovrd.::)))))..tady to není moc romantický...ale je to taková něžná "okecávačka"...:)))))).... hj:....neber to osobně....to je krapet inačí pohled na poezii, jo a nevěřím na osud....je dle mě blbost...:))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru