Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růže, co nás mění...

10. 07. 2007
0
0
293
Autor
Blanchett

Někdy vstoupí do našeho života člověk, který ho od základů změní...

Každý den chdím stejnou cestou.
Až teď, když jsi vstoupila do měho života, jsem si všimla, jak je ta cesta nádherná.
Až teď, když jsi ve mně zanechala část sebe samé, jsem spatřila, že na té cestě rostou růže.
Až teď, když miluji, vidím oblohu nad sebou, cítím slunce na tváři, vidím barvy a cítím vůni květin. Až teď pociťuji, jak se mi do nohou zařezávají ostré hrany kamení a jak mne švihá tráva do nohou. Až teď cítím vítr ve vlasech a slyším zpěv ptáků...až teď dokážu pociťovat bolest i lásku, život má pro mne mnoho barev a tvarů, už to není pouze ten jednotvárný šedivý svět, ve kterém mám prožít svůj život. Je pro mne výzvou. Výzvou abych dokázala ještě víc; milovat, odpouštět, dávat, a abych se nechala pohltit city a otevřela se dokořán a dala šanci všem okolo, aby si našli to své místo v mém srdci.
    Až teď vím, proč žít a za co bojovat. Bojovat za mír a žít pro lásku. Žít pro všechny, kteří byli tohoto práva zbaveni a milovat pro ty, kterým byla láska odepřena a dávat těm, kterým bylo odebráno. Naplnit se touhou a vášní, pro ty, kteří to nedokázali. Dát šanci těm, kteří chybovali. Pokořit svou hrdost a poklonit se. Poklonit se tak hluboko, jak jen dokážu a poté se umět znovu zpříma podívat do očí těm, kterým sem ublížila.
    Ty jsi minulost, přítomnost i budoucnost. Ty jsi ta, které jsem dlužna za vzkříšení mé duše a obrození mého těla. Ty jsi ta, kterou budu chránit a milovat! Budu ochotna Ti kdykoli pomoci a splatit Ti svůj dluh, který vůči Tobě mám. Plnit sliby, které dám. Nepoložím za Tebe život, protože kdybych tak učinila, Tvá volba by byla zatracena a já bych nemohla darovat sílu těm, kterým schází. Nedosáhla bych svého cíle. Láska, kterou jsi mi dala, by odplavila řeka a svíce jedné bytosti by zhasla a nebyla by nikdy znovu vzplanula, jelikož nikdo není stejný a nemůže konat totéž.
    Každý by měl žít tak, aby se cítil naplněn a to já díky Tobě právě dělám.
    Mám změnit svět...a já ho změním a pokud ne celý svět, tak aspoň jeho část nebo pár lidí. První krok jsem již učinila – změnila jsem sebe.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru