Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horská roztržitost

10. 07. 2007
0
1
474
Autor
Netty

Poděkování patří mé několikaleté spolubydlící a zároveň i spoluautorce Jitužce.

        Březen 2004, Pec pod Sněžkou. Po úmorné cestě se z autobusu vyvalil unavený, avšak i přes značnou otupělost neukázněný dav. Učitelé si svolali rozjařené studentíky a jali se udávat pokyny: "Všechny věci si vyložte z autobusu a postavte je sem ke zdi! Rolba je na cestě. Vy půjdete pěkně nahoru a my to tady naložíme. Pochopili všichni?" uzavřel jeden z vedoucích našeho lyžařského zájezdu a když viděl, že se nikdo na nic neptá, tak nás nasměroval a vypustil do terénu.
    Po strastiplné cestě plné nadávek, bloudění, tlachání a pádů se na obzoru konečně objevila naše budoucí ubikace. Přišli jsme s až úplně poslední skupinkou, zavazadla už byla uvnitř a postupně se dělili pokoje. Problém nastal téměř okamžitě po úplném vyložení rolby; "Já nemám baťoh." ozvalo se zpoza rozcházejícího se davu. "Kdo?!" zhrozila se profesorka. S úsměvem se přišourala slečna K. a začalo pátrání a následný výslech.
        "Kams ho dala?!"
        "Do rolby..."
        "Do jaký rolby! Tys neslyšela, kam si máš dát věci?!?!"
        "Hmm..."
        "Vždť jsi stála v první řadě! Čím proboha posloucháš?! Jak ta rolba vypadala?"
        "Nevim..."
        "Aspoň jakou měla barvu, vzpomeň si!"
        "Nevim..."
        Inu nedalo se dělat nic jiného, než zvednout telefon a obvolat jednu horskou chatu po druhé. Zapojila se i rodina dotyčné. A to by v tom byl čert, aby zapomenuté zavazadlo opět nenašlo svého nešťastného majitele.
        Když se však jeden z telefonistů konečně zaradoval, že se dovolal do správné chaty, štěstím zavěsil, aniž by se zeptal, kdeže to vlastně ona krosna přebývá. Hledání touto záležitostí bylo pozdrženo o měsíc.
        A jak to slečna K. přežila bez spodního prádla? Její dobrosrdečný aktivní tatínek ji v tom nenechal a po několika málo dnech jí přivezl náhradní věci. Mimochodem při zpáteční cestě si měl každý své lyže naložit do zavazadlového prostoru autobusu.
        Koho myslíte,že byly lyže které zůstaly na místě? :-)

1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru