Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OREL

11. 07. 2007
3
11
726
Autor
ascifia

Na nebi plující majestát
v klouzavém, pomalém letu
rozhodný, přísný, potentát
z výšných tišin vládne světu

Široké rozpětí perutných křídel,
Hrozivý pohled samé smrti
zrozen v lůně skalistých sídel
svým zjevem odvahu drtí

Zkřivený zobec je dýky prokletí
Řízný výkřik kosti proniká
on blesk a mžik společně v objetí
smrtícím pařátem život zaniká


11 názorů

Ay´Le
11. 07. 2007
Dát tip
me zarazila uz ta prvni veta..ten majestat..proste ty slova a vyrazy jsou takovy..mno ze by je clovek v normalni mluve nepouzil.. a hned pak jsem se pozastavila nad rymama..ktery nestojej ani za starou belu to rikam porad..ze radej nerymovat pac to umi malokdo aby to nevypadalo priserne..

zlyvkus
11. 07. 2007
Dát tip
a nahodou mne to vycarilo usmev na tvari...davam tip

martinez
11. 07. 2007
Dát tip
myslím že to autor napsal přesně jak chtěl - ne aby to někomu natíral ale že trénuje tu formu... majestát a potentát mi vadí taky, nelíbí se mi to druhý slovo jako slovo... celkově mě taková vznešená poezie míjí, ale chápu že pro někoho má svý kouzlo :o)

blbjenka
11. 07. 2007
Dát tip
Mikey: děkuji za zchlazení, možná jsem byla jedovatejší než nutno, ale věř mi, podívala jsem se předem na stránku autora: publikovaných děl 23 (to už až tak začátečník není), napsaných kritik 3. další přitěžující okolnost: člen klubu škola básnické techniky, tak mi řekni, co si mám myslet. tak snad jsem nezpůsobila doživotní trauma nějaké křehké duši, koneckonců nemůžem tu bejt všichni hodný, s tím je třeba jaksi počítat

blbjenka
11. 07. 2007
Dát tip
velmi mužská pseudopoezie. ach to velké téma. ach ta krkolomná slovní spojení (perutná křídla, výšné tišiny), ach ty básnické výrazy (lůno, zobec), autor nám to zřejmě všem chtěl natřít že jaksi takto a pouze takto vypadá skutečná poezie, leč rýmy ho usvědčují z toho, že toho zatím mnoho nepřečetl :o)

Honzyk
11. 07. 2007
Dát tip
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Honzyk
11. 07. 2007
Dát tip
..je tak, jak napísal ten kokot predo mnou.... ale mozna libilo by se stary Abbe...Eagle:)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru