Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ta naše povaha moravská (hanácká & horácká, moravskoslovenská=slovácká & zálešácká, valašská & záhorácká, lašská)

20. 05. 2001
0
0
3071
Autor
Morava

Jaká je moravská mentalita ? Jaká je mentalita našich oblastí ?

+y i -y:
Ishi
02. 08. 2001
Dát tip
Uf Uf ....ještě, že jsem Plzeňák...... :-) Teda jen po taťuldovi.... z maminčiny strany jsou tam Slováci, Maďaři...... Jsem tedy Čech? :-)))))))))))))))))))))))

Spvrivs
27. 07. 2001
Dát tip
Jo, souhlasim, ale třeba mně osobně - ačkoli nechcu dělat rozdíly - dělá problémy, když slyším Středočecha mluvit - nejde o smysl jeho slov, ty vezmu bez žádné zaujatosti (většinou), ale ten akcent na mě působí jak čärvänääj hadr. (Zvláštní, že žádní iní Slovani mně v tomto smyslu nevadí.)

Piži
24. 07. 2001
Dát tip
Presto, ze to rikam nerad, tak geograficke rodily v psychice existuji. To ovsem neznamena, ze vsichni prazaci jsou ..., nebo vsichni brnaci, atd... Ty rozdily jsou v PRUMERNE psychice dane oblasti. Takze pokud mluvim s Prazakem, snazim se k nemu pristupovat bez predsudku. Pokud ovsem chci oslovit prazaky, predpokladam, ze mluvim k prumernemu prazakovi, ktery se lisi od prumerneho Ostravaka.

Lilbeth
23. 07. 2001
Dát tip
Já bych to nerozlišovala. Všude jsou lidi dobrý a taky nedobrý. Pocházím z moravského Horácka (tak se to tam prý nazývá), kde většina lidí nenávidí Pražáky, Brňáky a je v tom obyčejná závist. Nic víc.

Vio
22. 05. 2001
Dát tip
Mám housera... ;-)))

Vio
21. 05. 2001
Dát tip
A zase jsem tu vlezl... nepoučitelný...

Climaster
21. 05. 2001
Dát tip
..skrytá xenofobie??????..Moravo...Moravo...!!!

Vojtek
21. 05. 2001
Dát tip
pchéééé toto je servr poezie a né státnictví...tak už si to zapamatuj debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FLO
21. 05. 2001
Dát tip
Trapas jak vyšitej.

Spvrivs
21. 05. 2001
Dát tip
Nenadávajte. Ony určité rozdíly skutečně sou. Naši blbci sou blbější než čeští, a naši chytří sou chytřejší. Sme víc internacionální. Čeští národní "tvořitelé" sou enom národní, kdežto naši sou světově proslulí - např. Freud, Hayek, Böhm-Bawerk atd. Neonacizmus a xenofobie bují spíš v už počeštěných oblastech. Na druhou stranu sme o něco drsnější (zvlášť fanoušci FCů), ale na třetí stranu zas nekradem zabezpečovací zařízení přejezdů a šroubky z nádrží z nebezpečnýma látkama. Taky sme víc světaznalí. V Chcete byt milionářem Češi (ne Vladimíři) (a obzvlášť Krušnohorci), kteří "rádi cestujou", na geografii dost hořeli (ti co tam byli; zřejmě většina jejich cest končí ve vaší Stověžaté a druhá strana kopečků neexistuje). Navíc sme temperamentní, veselí - "kopy vybíjané", a sme lepší zpěváci a máme hezčí lidovou kulturu. V našich žilách koluje vínko, kdežto vám se v očích leskne chmel. Ten bohužel zamořil aj našu zem, což je špatně, lebo "Z piva sa spí, z gořaly sa blbne, ale z vína sa zpívá."

Spvrivs
21. 05. 2001
Dát tip
Jaktože ně to neoddělilo odstavce?!!!!!!!!!

JiKo
21. 05. 2001
Dát tip
Tam kde hy- tam kde hy- kde hhynuli sobi čech se přizpůsobí!

Jochanien
21. 05. 2001
Dát tip
TO: _JiKo_:-)))))))))))))))))) ehm... SPVRIVS: ještě že tak:-))) mohlo by Ti to příležitostně oddělit i jiné pod-části...

Prokletí
20. 05. 2001
Dát tip
Moravo, nechci vypadat jako někdo, kdo si libuje ve sprostém výrazivu, ale.... Jdi s tím už, prosím, do řiti. To Ti to nestačilo v minulém auditku? Achjo m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru