Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pojednání o svačení a taky jízdě vlakem ....

27. 07. 2007
0
3
1300
Autor
Daryll.x

Nedávno jsem jela vlakem.....

Jedeme na chatu. Mému autíčku bylo nedávno násilně ublíženo na jedné křižovatce, proto využiji služeb Českých drah a na nádraží dorazím s několikaminutovým náskokem. To proto, abych si koupila bagetu, cigarety, časopis, čokoládu, něco k pití a taky jízdenku. Protože vyhledávání vlaků na internetu zrovna moc nefunguje, musím asi 45 minut čekat. Všichni jsme nervózní. V čekárně je hrozné horko. Sedíme na nástupišti č. 1 (je nejblíž k záchodům) a pojídáme dobroty z nádražní kantýny. I přes zákaz kouření bafáme jednu za druhou.

 

Poté se přesuneme na nástupiště č. 2 a vesele naskakujeme do vlaku, abychom mohli všichni sedět u okýnek. Nerudná uklízečka nám rozmazává mokrým hadrem špínu pod nohama. Smějeme se, fotíme se a jíme. Za chvíli je vlak plný, u okýnek nikdo z nás nesedí, pár důchodců hudruje, mládež dělá bordel a děti hlasitě křičí. Už ani nesvačíme a o foťáky se bojíme.

 

Vlak vyjímečně nemá spoždění a tak můžeme za pár minut mávat úplně cizím lidem na nástupišti. Nikdo z nás neví, kolikátou zastávku máme vystoupit, špízování u okna nás nebaví a tak jednu stanici přejedeme Alerotože jsme staří trampi (a máme dostatek jídla a pití), lehce pár kilometrovou stezku lesem za několik hodin zdoláme.

 

Je nám krásně, sedíme na zápraží chatky, vyndáváme si klíšťata a dojídáme zbytky svačin (kousek za rohem je sámoška).


3 názory

ja rád. aj desiatujem, obedujem, olovrantujem, večeriam atď

Daryll.x
28. 07. 2007
Dát tip
ty nerad svačíš???

aj najmenšia momentka by mala mať aspoň niečo do seba

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru