Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TAKOVÁ... PODZIMNÍ

06. 08. 2007
0
0
1048
Autor
Arnošt Petr

Povídka o motocyklistovi Jakubovi, volně navazující na povídku "Taková... letní".

    Už měsíc byl Jakub zavřen ve věznici, odsouzen k deseti letům odnětí svobody nepodmíněně za dopravní nehodu, při níž usmrtil svého spolujezdce, dva nevinné kolemjdoucí a způsobil i poměrně velkou hmotnou škodu na osobním voze, s nímž se čelně střetl. K tomu všemu si ještě odpykává předchozí trest, k jehož výkonu měl nastoupit jen několik dní po oné osudné události. Už měsíc pobýval mezi násilníky, zloději, vrahy, a všemi takovými individui a stále si na toto prostředí nemohl zvyknout.
    >>Je
ště devět let a jedenáct měsíců?<< pomyslel si pokaždé, když znuděně ležel na palandě a nemohl myslet na nic jiného, než na svou osudnou chybu. >>Když jsem si nezvykl za měsíc, jak tu ksakru můžu přežít ještě devět a tři čtvrtě roku?<<
    „Mladej, jdem na hajzl, ale d
ělej a opovaž se zas odmlouvat!“, pokynul mu třicetiletý, dva metry vysoký a metr široký obr se strništěm a krátce střiženými tmavými vlasy. Jakub už věděl, co jej čeká, ostatně dělo se tak minimálně dvakrát do týdne.
    >>Ne, já u
ž nechci<< žadonil v duchu při pomyšlení na orgie páchané tím zlobrem na jeho rektu. Nestihl se však ani zvednout z palandy a grizzly, jak si ho Jakub sám pro sebe označil, jej už držel za límec vězeňského mundúru a odváděl si svého otroka do sprch, kam se už nehorázně těšil. Nemohl se dočkat, až bude svírat útlý pas Jakubovy štíhlé postavy ve svých mohutných prackách a nevázaně zasouvat a vysouvat svou malou chloubu do jeho řitního otvoru.
    „Chy
ť to mýdlo,“ poručil mu grizzly.
    Jakub mu odpov
ěděl vyděšeným pohledem, z nějž bylo zřejmé, že už znovu nechce. Grizzly však byl neoblomný: „Chyť to mýdlo, říkám!“
    Du
ševní otřes způsobený zvednutým hlubokým grizzlyho hlasem v něm rozpumpoval nepředstavitelné množství adrenalinu.
    „Já nechci,“ pravil Jakub útrpn
ě, „prosím, už nechci! Už toho přece bylo dost!“
    „Dost? Nem
ůžeš vědět, kdy mám dost!“, odsekl grizzly povýšeně.
    Oba u
ž stáli svlečeni pod vypnutou sprchou, grizzlyho penis nabíral většího objemu a délky než obvykle. Uchopil vodovodní kohoutek a pustil proud studené vody. Jakub zavřeštěl, ledová voda jej nepříjemně zchladila. Potom grizzly přidal i teplou vodu, čímž výslednou teplotu vody patrně zvýšil.
    „Nama
ž mi ruce tím mýdlem,“ pokynul grizzly heslovitě.
    Jakub bez odmlouvání ud
ělal, co mu poručil. Věděl totiž, že nesplnění grizzlym zadaného úkolu by mohlo dopadnout stejně nemile jako poprvé, kdy do něj vniknul 'nasucho'. Nebral si vůbec žádné servítky. Krev valící se z natrženého řitního otvoru pomalu zaplavovala podlahu rychleji než dopadající voda. Teď si namazanými dlaněmi promnul penis a uchopil Jakubovy obě půlky pozadí. Roztáhl je od sebe, cvičně mezi ně vsunul prostředníček a následně už byl prostředníček vystřídán mohutným grizzlyho přirozením.
    „Áááá!“, zak
řičel Jakub, když mu do rekta vnikla grizzlyho chlouba.
    „Co je? Nelíbí se ti to snad?“, ptal se se vzdechy grizzly svého beránka, p
řirážeje čím dál víc.
    „Bolí to!“, ozval se Jakub se slzami v o
čích.
    „To p
řejde, neboj se, za čas ti to už ani nepřijde!“, ujišťoval jej grizzly.
    >>Za
čas?!<< zhrozil se v duchu Jakub. >>Copak ten úchylák nebude mít nikdy dost?! Proč si nenajde už někoho jiného?<< Pomyšlení, že pouze jeho řiť bude občasným útočištěm grizzlyho nevybouřeného klacku, jej nemohlo nechat v klidu už z prostého důvodu – jak by prováděl látkovou výměnu provázenou vyměšováním stolice? Možná, že by si sice za čas zvyknul, ale co z toho, když je mu tento nepřímý pohlavní akt krajně nepříjemný až odporný. Neslučuje se to s jeho heterosexuální orientací, navíc hrozba nákazy jakoukoli pohlavní chorobou mu v hlavě spouštěla pomyslný alarm možná ještě více než představa krvácejícího konečníku.
    Z jeho p
řemýšlení o následcích grizzlyho jednání jej vyrušilo náhlé vytažení údu z jeho útrob. Užuž se zaradoval, že je konečně po všem, nyní však nastal zlom, jenž by nikdy nebyl býval čekal.
    „Oto
č se a klekni si,“ pokynul mu Grizzly.
    „Co?“, zarazil se Jakub.
    „Povídám oto
č se a klekni si!“
    Zara
ženě se pomalu otáčel čelem ke grizzlymu, na jehož tváři se v té chvíli nacházel odporný uspokojený úsměv provázený upřeným pohledem do Jakubových zelenavých očí. Klekl si a se srdcem až v krku čekal, co bude dál. Když viděl špičku grizzlyho žaludu přibližující se k jeho ústům, zděšeně vyjekl: „Ne!“
    „Co
že?!“, okřikl Jakuba grizzly.
    „Nic,“
řekl Jakub degradovaně, pohlížeje do grizzlyho černých očí.
    „Tak d
ělej,“ pokynul mu grizzly naposledy, „jinak uvidíš!“
    Znechucen
ě uchopil penis do své pravé ruky, žalud páchnoucí Jakubovým vnitřkem vsunul do svých úst a pomalu začal s orálním uspokojováním provázeným ruční stimulací topořivých těles.
    „Saj,“ p
řikázal mu grizzly nespokojeně.
    Jakub k n
ěmu tázavě vzhlédl se zdviženým obočím, což mělo znamenat, že mu jaksi nerozuměl.
    „Sání, felace, u
žš, co myslím?“
    >>No fuj, to se u
ž ale vážně pobliju<< řekl si Jakub v duchu, začínaje sát.
    Takto pokra
čoval asi pět minut, do okamžiku, kdy grizzly začal velmi silně ejakulovat. To Jakuba poněkud zaskočilo a nervové přepětí jeho organismu způsobilo, že se mu stáhly všechny svaly v ústech a okolo nich, což zapříčinilo pevný stisk obou čelistí k sobě.
    „Áááá! Kurva, to je bolest! Do pi
če!“, volal grizzly nepříčetně, padaje k zemi a svíjeje se do ukázkového klubíčka, pokládaje si ruce do rozkroku.
    Jakub, ne
ž se vůbec stihl vzpamatovat, vyplivl z úst grizzlyho žalud a kus těla penisu a vyzvracel se rovnou do odtokového kanálu sprchy. Nedokázal to v sobě už déle udržet.
    „Co je? Co se d
ěje?“, ptal se jeden ze dvou strážců, kteří právě přiběhli do sprch.
    „Ten hajzl mi ukous péro!“, k
řičel grizzly nepříčetně. „Kdybych mohl, tak ho hned zabiju!“
    „Je ti dob
ře?“, zeptal se strážce Jakuba, dokončujícího vyvrhování obsahu svého žaludku promíseného se žaludečními kyselinami přímo před sebe.
    „Jo,“ odpov
ěděl s kyselým výrazem v obličeji, kývaje souhlasně hlavou.
    „Tak p
ůjdeš s náma,“ řekl strážný. Uchopil zesláblého Jakuba pod paží, zvedl jej ze země a odvedl ho k řediteli věznice. Grizzlyho se ujal vězeňský lékař, který mu ošetřil nenávratně poškozený pohlavní orgán a umístil jej na samotku do doby, než se uzdraví.

***

    „Tak vy jste, pane Niedoba, způsobil těžkou újmu na zdraví svému spolubydlícímu ve sprchách, je to tak?“, uvítal Jakuba těmito slovy ředitel věznice, sedící za mohutným naleštěným pracovním stolem z mahagonu.
    „Jak se to vezme,“ odpov
ěděl věcně se vší pokorou Jakub.
    „Ukousl jste mu p
řirození, nebo snad ne?“, pokračoval ředitel.
    „Ano, ukousl,“ souhlasil Jakub.
    „Co vás k tomu vedlo?“
    „Co
že? Nic,“ řekl Jakub udiveně.
    „Tak pro
č jste to udělal?“, vyslýchal dál ředitel Jakuba.
    „No pro
č... protože to po mně chtěl,“ odpověděl vyděšeně.
    „On po vás cht
ěl, abyste mu ukousl penis? To mi neříkejte ani ve srandě!“, okřikl jej ředitel s posměšným výrazem v obličeji, mírně se nadzvedávaje zapřen do pracovní desky stolu.
    „Ne, to po mn
ě nechtěl,“ bránil se Jakub, „on chtěl, abych mu ho... no...“ Bránil se vyslovit to slovo, cítil ostych a hanbu zároveň.
    „Abyste mu ho co...?“
    „Vykou
řil,“ odpověděl výstižně.
    „Tak
že vy tvrdíte, že po vás chtěl, abyste ho orálně uspokojil, nebo vykouřil, jak vy říkáte. Využil jste příležitosti a ve vhodném okamžiku jste mu ho tedy ukousnul?“
    „Ne, tak to nebylo,“ pravil Jakub sklí
čeně, sklápěje hlavu do klína a pevně tisknouc dlaně do sebe.
    „Tak jak to teda bylo?! Nemám
čas se tady celý den vybavovat jenom s váma!“, křičel ředitel povýšeně.
    „Odvedl m
ě do sprchy. Tam mě znásilnil.“
    „Znásilnil? A jak proboha? Jste snad chlap, nebo ne?“
    „No, to mo
žná jsem, ale znásilnil mě... zezadu...“
       Aha, pokra
čujte,“pokynul ředitel, zapaluje si značkový kubánský doutník.
    „Potom po mn
ě chtěl, ať se otočím a kleknu si. Nastavil mi svůj penis před obličej a řekl, ať to udělám.“ Jakub se na chvíli se slzami v očích odmlčel.
    „A vy jste to ud
ělal. A jako pomstu jste si vybral to, že mu ho nečekaně ukousnete, což by od vás nečekal, protože viděl, že z něj máte strach. Je tak?“
    „Není!“, ohradil se Jakub u
ž skoro hystericky.
    „A jak to teda je, kdy
ž ne tak? Ukousnul jste mu ho, to jste už i sám přiznal.“
    „Ano, ale to bylo proto,
že mě ani neupozornil a vystříkal se mi až skoro do krku. Mě natáhlo na zvracení. Reflex mi zavřel ústa a tím pádem jsem mu ho neúmyslně ukousnul.“ Cítil velkou úlevu, když konečně popsal, jak k tomu doopravdy došlo. Domníval se, že už je všemu konec a bude moci odejít. Zvedl se ze židle.
    „Kam jdete? Je
ště jsme neskončili,“ pravil ředitel tiše.
    „Pardon,“ omlouval se Jakub.
    „Tak
že vy jste mu ho ukousnul neúmyslně. A to vám mám věřit? Vám, který jste zabil tři lidi díky své bezohledné jízdě na motorce a jenom tři týdny předtím jste srazil osmiletou holčičku, taky na motorce? Ani mě nehne. Kamaráde, dělejte tak, abyste z téhle věznice vůbec někdy odešel!“
    Jakub náhle nev
ěděl, co si má myslet. Stojí mu vůbec za to snažit se jakkoli bránit? Přiznat, že to, co provedl, jej nesmírně mrzí? Že jej ze spaní budí noc co noc děsivé sny, v nichž se neustále vrací k oněm inkriminovaným okamžikům? Kdepak, to by přece ředitele nezajímalo. Ten si myslí svoje a nějaký ubožák, léčící si mindráky na silné motorce, ho přece nemůže zajímat. V tom měl Jakub ve svých myšlenkách nezkrotnou pravdu.
    Skute
čně jím ředitel pohrdal a místo aby celou záležitost nechal důkladně prošetřit, Jakub automaticky nafasoval úhrnný trest v délce tří měsíců, kdy bude den co den uklízet celou posilovnu a společenskou místnost. Nevděčná práce. Alespoň jednou denně je potřeba vytřít podlahu s pomocí odporně páchnoucího dezinfekčního prostředku, když na zemi zůstane krev či kusy jakýchkoli jiných lidských tkání po brutální rvačce vězňů, kterou pokaždé musí rozmést desítka strážných vycvičených k tomuto účelu.

***

    Hned první den nástupu k výkonu trestu se Jakub setkal s velmi nepříjemnou situací. Seděl v posilovně a čekal, dokud nebude potřeba pouklízet. Seděl na kovové židličce, napravo od sebe si postavil kýbl s vodou a přimíchanou dezinfekcí, na levé straně o sebe opíral mop. Sotva se posadil, přišel k němu svalnatý, asi metr osmdesát vysoký holohlavý muž s řadou zvláštních tetování kdekoli po těle, svlečen do půl pasu, a pouze jednou rukou zvedl Jakuba ze židle. Židli pomalým pohybem pravé nohy odsunul stranou, Jakuba přitlačil ke zdi, nechal jej tam stát a vzal si odsunutou židličku.
    >>Kurva, m
ěl jsem štěstí!<< pomyslel si Jakub, vědě, že takovou kliku nemusí mít vždycky. Tato chvíle v něm zanechala hluboký pocit beznaděje, s nímž se následně den co den vracel do posilovny a společenské místnosti. Nikdy nemohl mít stoprocentní jistotu, že z těchto míst vyleze živ a zdráv.
    Potetovaný svalnatec, dr
že pevně v rukou železnou židli, přišel ke druhému, o něco menšímu a méně vymakanému borci. Do této chvíle si jich Jakub nevšímal, takže mu zcela unikla pointa svalnatcova jednání. Neznal důvod, proč se pomalu přibližuje ke svému kolegovi s výhrůžně zdviženou židlí nad svou hlavou, s o to větším zájmem nastalou situaci mlčky sledoval.
    „Co je?“, usly
šel od malého borce.
    „Hovno!“, ok
řikl jej muž s ruským přízvukem, mimochodem onen potetovaný svalnatý hromotluk, a ohnal se židlí rovnou na hlavu malého borce.
    Ostatní chlapi okam
žitě přestali posilovat a jeden po druhém se mlčky odebírali ven z posilovny. Věděli totiž, že zůstat zde by pro ně bylo až zbytečně moc riskantní.
    Malý borec se po zásahu
židlí sesunul k zemi, Jakub jen nevěřícně přihlížel. Svalnatý potetovaný chlap si Jakuba vůbec nevšímal, znova uchopil židli a ještě jednou, naposledy, jí vší silou udeřil do malého borce, tentokrát přímo do hlavy. Kovový zvuk nárazu provázelo i praskání lebečních kostí a mlaskání měkkých tkání uložených v lebce. Svalnatec se nyní otočil čelem k Jakubovi, na nějž se upřeně podíval se slovy: „Ty nic neviděl, jasne?“
    „A... ano, jasn
ě!“, přitakal Jakub rozechvělým hlasem, snaže se co nejdříve vypadnout ven z posilovny. Pohled na zmasakrovanou hlavu vězně mu lehce pohnul žaludkem, zdaleka však ne tolik jako ukousnutý grizzlyho penis v jeho vlastních ústech.
    Za chvíli se do posilovny seb
ěhli strážní a odnesli mrtvolu pryč. Pokynuli Jakubovi, aby po malém borci uklidil ten svinčík, protože chlapi chtějí dále posilovat, ale v tom binci to odmítají dělat.
    Zhluboka se nadechl, p
řed očima ještě stále velmi živě nedávnou situaci, poklekl ke zbytkům krve, mozku a dokonce i jednomu vybitému oku a s jistým odporem začal stírat ze země ten maglajz.
    „D
ělej, mladej, nebudem tu čekat věčně!“, ozvalo se zvenčí.
    „No jo,“
řekl Jakub tiše, doufaje, že jej neslyšeli. Ventiloval tak ze sebe hromadící se napětí.
    Za p
ět minut už byla podlaha vyčištěná, leskla se dokonce ještě více než před onou nepříjemnou událostí.
    „Se
š borec,“ poplácal jej po rameni jeden z venku stojících mužů v kulatých dioptrických brýlích v tenkých obroučkách, „bejt na tvym místě, už se tam složím taky.“ Významně na Jakuba mrkl a odešel spolu s ostatními dovnitř posilovny. Chytil do rukou dvě pětikilové činky a začal svou sestavu cviků.
    V Jakubovi se v
šechno díky slovům onoho cizího muže jaksi normalizovalo. Odešel vyměnit vodu, přimísit dezinfekci, a znova se posadit do posilovny. Se zájmem sledoval muže v kulatých dioptrických brýlích v tenkých obroučkách, čehož si muž nemohl nevšimnout. Odložil činky a přištoupil k Jakubovi.
    „Jak dlouho u
ž tady seš?“, ptal se Jakuba ten zvláštní muž.
    „N
ěco přes měsíc,“ odpověděl Jakub degradovaně.
    „A kolik ti zbejvá?“
    „Dev
ět a tři čtvrtě roku.“
    „Fíííha, to není zrovna nejmí
ň. Abys tady obstál, měl bys se sebou začít něco dělat. Slabší nemají šanci. Jestli tu chceš těch deset roků vydržet, chytni činky a makej. Tady to maj slabý kluci vůbec nejhorší. Za co vlastně sedíš?“
    „Zabil jsem na motorce kámo
še a dva lidi co šli okolo,“ odpověděl pokorně. Styděl se za sebe. Litoval, že tehdy v tak špatném stavu sedl na ten zrádný silný stroj a vydal se brázdit ulice města.
    „Jo, to sme tu vid
ěli ve zprávách, byla z toho solidní kauza. Takže to seš ty,“ pravil muž snad dokonce obdivně. Jeho následující slova vše vysvětlovala: „Divím se, že máš vůbec tolik odvahy se tady ukázat. Na tvym místě bych si už asi hodil mašli. Ale zas na druhou stranu se pak není čemu divit, že si dokázal tak hravě uklidit tu posilku. Kluk před tebou tady musel potom dycky ještě uklízet i po sobě. Když to viděl, hodil šavli. Tím si zbytečně přidělával práci. V tom ty máš docela výhodu. Jak dlouho tu ještě budeš uklízet?“
    „T
ři měsíce,“ řekl Jakub odměřeně.
    „T
ři měsíce? Ne, maximálně tak tři tejdny, než tě tu někdo sejme. Podívej se na sebe. Všichni viděli ty zprávy a i když tady seděj možná ty největší svině, odsuzujou jedno – ubližování ženám a dětem. Tys dokázal vobojí – zabil si nevinnou ženskou a srazil si na motorce holčičku. Kolik že jí bylo? Vosum?“
    Jakub souhlasn
ě přikývl, stydíc se za své neuvážené činy. Dovolil si pronést na svou obhajobu několik slov: „Ale ta holka v tom byla vlastní vinou. Vběhla mi do cesty.“
    „Nevymlouvej se! Jel si kolem
školy?“
    „Jo,“ odpov
ěděl překvapeně Jakub.
    „Je tam zna
čka, ať si dáváš bacha na zvýšenej výskyt děcek a hrozbu jejich vběhnutí do cesty?“
    „Jo,“ odpov
ěděl Jakub ještě překvapeněji.
    „Jel jsi p
ředepsanou čtyřicítkou?“
    „Ne, nejel,“ musel p
řiznat Jakub.
    „Tak jaká její vina, ty vole?! To u
ž tady na nikoho nezkoušej. A buď rád, že jsi dopad jak jsi dopad. A za co jsi vlastně dostal tenhle trest?“
    „Taková ptákovina,“ vymlouval se Jakub neum
ětelsky.
    „Jaká ptákovina? Komu si co ud
ělal? No povídej!“
    „Ukousl jsem ptáka jednomu týpkovi ode m
ě z cely, ale to bylo neúmyslně.“
    „Neúmysln
ě... cha cha, možná tak stejně neúmyslně jako s tou holkou, co?!“, pronesl muž pobaveně s hlasitým smíchem. Ostatní posilující chlapi se k němu bez obav přidali a jakoby výhrůžně se dívali na hanbou se do země propadajícího Jakuba.

***

    Po následující tři týdny žil Jakub v určité nejistotě, pořád musel myslet na toho mužíka v kulatých dioptrických brýlích v tenkých obroučkách a na to, co mu říkal. >>Jestli se tady skutečně takhle staví ke všem, nejsem ani já výjimka<< napadlo jej půl hodiny před nástupem na 'šichtu'. >>A jestli říkal do tří týdnů, to znamená, že dneska je můj konec!<< pomyslel si v duchu celý vyděšený. Se vší opatrností vešel do posilovny a čekal... a čekal... a čekal... A stále nic. Akorát „pouze“ rozbitý nos po drobné šarvátce mezi dvěma muži, po těch třech týdnech už to pro Jakuba byly známé firmy. Pouklízel po nich tedy a opět čekal.
    Ve dv
ě odpoledne nastoupil po polední pauze k uklízení ve společenské místnosti. >>Tak tady už jsem za vodou<< říkal si, když vešel do místnosti, kde dva vězni hráli šachy a jeden sledoval britský dokumentární pořad na kanálu veřejnoprávní televize.
    „Zdravím vás,“ pronesl slavnostn
ě při vstupu do místnosti.
    Šachisté si jej ani nevšimli, muž sledující National Geography se za ním pouze pomalu otočil a pohledem mu naznačil, ať nevyrušuje. Jakub tedy omluvně zvedl obě ruce v loktech, pozvedl obočí a posadil se do kouta. Sledoval spolu s mužem pořad o množení vodních živočichů. Jakuba obvykle tyto pořady nezajímaly, když je však člověk vystaven celodenní nudě, je schopen se zabavit i u tohoto.
    „To je zvlá
štní, jak rychle se ty ryby množí. Kdyby to tak rychle a ve velkém šlo i nám,“ prohlásil Jakub po asi deseti minutách tichého sledování televize, provázeného ťukáním dřevěných šachových figurek o šachovnici.
    „Ticho!“, k
řikl muž pozorující mihotající se obrazovku, aniž by se otočil za sebe.
    „Pardon, pardon,“ pravil Jakub omluvn
ě.
    „Ty jsi nerozum
ěl?!“, vyjel muž už poněkud podrážděně.
    „V
ždyť už mlčím!“, holedbal se Jakub.
    Mu
ž vyskočil ze židle, až sama od sebe spadla na zem. Vypnul televizor, odešel ke spokojeně sedícímu Jakubovi.
    „Pro
č to vypínáš?“, zeptal se se zájmem.
    „Proto
že jsi rušil.“
    „A m
ůžeš to, prosím, zapnout znova?“
    „Ne!“
    „A pro
č ne?“
    „Proto
že se na to už nebude nikdo dívat.“
    Jakub nabyl dojmu,
že mu muž nijak neublíží, že je schopen normálně jednat, jako každý kultivovaný člověk. Možná právě proto narůstalo Jakubovo sebevědomí.
    „Já jsem nikdo? Fíha, to jsem n
ějak přehlídl...“ pravil neuceleně.
    „Ty nejsi nikdo, ale za chvilku opravdu nikdo nebude
š,“ řekl muž s hladovým výrazem ve tváři.
„Ty jsi ten z tý motorky, vi
ď?“
    „Jo, jsem, a co?“
    „A nic, jenom si tro
šku pohrajem.“
    Šachisté se mezitím pro jistotu sbalili a odešli pryč. Vytušili, že se tady nebude dít nic příjemného.
    „Pohrajem? A s
čím?“
    „S tebou.“
    „Se mnou?“ V Jakubovi nyní znateln
ě hrklo. >>Jak to kurva myslí, hrát si se mnou?<< „Hele, to na mě nezkoušej, už jednomu týpkovi z cely jsem škaredě ublížil. Chceš bejt další?“
    „Myslí
š toho co vypadá jako grizzly?“ Výraz v mužově tváři se náhle protáhnul a nepatrně zkřivil.
    „Jo, toho. Ty o n
ěm něco víš?“
    „Vím toho o n
ěm víc než si vůbec myslíš, kreténe.“
    >>A jééé, asi bude problém<< napadlo Jakuba. Jen
že jak z toho ven?
    „A co konkrétního?“, pokra
čoval Jakub odhodlaně.
    „Docela jsi ho nasral tím, co jsi mu ud
ělal. Chce pomstu. Ale sám ji pořád ještě nemůže vykonat. Tak posílá mě.“
    „Hele, nevím, co ti nakukal, ale nebylo to schváln
ě. Prostě má, co chtěl.“ Jakub se za ty tři týdny trošku zaběhl ve vězeňském životě okolo sebe a proto jej už ani nijak nevyvádělo z míry jednání toho cizího muže tmavší barvy pleti.
    „Ne, nemá, co cht
ěl. To bude mít za chvilku,“ pravil muž rozhodně. Z kapsy vytáhl kuchyňský nůž a přiložil jej Jakubovi ke krku. „Tak co, ještě jsi pořád takovej frajírek, nebo sis už nadělal do kalhot?“
    „Kdes to kurva vzal?!“, ohradil se Jakub, sna
že se vyhnout ostré čepeli nože. Muž jej však chytil za vlasy a nožem mu provokativně přejížděl po krku z jedné strany na druhou.
    „To ti ne
řeknu, ještě bys to vykecal,“ odpověděl muž. „A vlastně... za chvíli už to nebudeš mít kde vykecat. Když tu je člověk dlouho, tak jako já, má známosti po celé věznici a není problém si to obstarat. To mi věř.“
    „A co chce
š dělat? Co chceš udělat? Zabít mě? No tak dělej! Na co čekáš? Stejně bych tady těch devět let nepřežil! Dřív nebo později by mě beztak někdo z vás zkrouhnul! No tak dělej.“
    „Dob
ře, jak chceš. Máš to mít.“
    Mu
ž pomalu přitlačil nabroušenou čepel do pružné, mladé kůže na Jakubově krku a pomalým, táhnoucím se pohybem přetínal nejprve levou, pak pravou krkavici. Světle červená krev stříkající v pravidelných, krátkých intervalech, Jakuba vyděsila.
    „Tak
že je to pravda?!“, ptal se vyděšeně.
    „Myslel sis snad,
že si dělám srandu? Tady na srandu není ani čas, ani nálada.“
    Jakubovo srdce tepalo
čím dál rychleji, bylo to zřetelně viditelné na krvi stříkající z jeho krčních tepen.
    „Nechá
š mě tu vykrvácet jako prase?“, ptal se Jakub, cítě, že pomalu ale jistě upadá do mdlob.
    „Asi tak n
ějak,“ odpověděl muž, pouštěje Jakubovu hlavu, spokojeně odcházeje posadit se na židli a sleduje, jak Jakubův život pomalu ale jistě vyhasíná. Jakub v posledním záchvatu pudu sebezáchovy položil obě dlaně na krk, pevně tisknouc krk, snaže se zastavit krvácení. Bezvýsledně. Po chvíli mu zrudlo oční bělmo a hlava padla vpřed, spolu s ní se sesunulo k zemi celé tělo. Otázka maximálně jedné minuty. Celá scéna skutečně nemohla trvat déle. Vrah i oběť si ale celý akt užili natolik, že se jim alespoň v mysli protáhnul na dalších několik minut.
    Mu
ž vstal ze židle, zkontroloval Jakuba a opustil místnost se škodolibými slovy „Už můžete, hoši“, zatímco šachisté dále hráli před společenskou místností svou šachovou partii aniž by odvrátili pohled na muže svírajícího v pravé dlani zakrvácený nůž a uvnitř teď byl momentální uklízeč společenské místnosti, který už po sobě nikdy více neuklidil.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru