Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ona je a on krátí chvíle čekání na zítřejší světlo

08. 08. 2007
7
18
2054
Autor
Climaster

klepal a snil slastně polykal každé zachvění...

 

 

 

nezhasne

nikdy a stává se

věčností

 

zase louskal prsty u nohy

věděl a skládal k vykřiknutí

slabiky, vystřižené ještě před úplňkem

sundaného obrazu

 

oči - vědma, ztracený kouzelník

čistá pravda

citový pranýř

a arabské ruce milující dotyk

mezi bříšky prstů

 

dýmem kolísal a věděl

lpící na písmenu za poslední nocí

byl husa v kapce inkoustu

na pírku z polštáře

 

schovaném za

zátylkem čekaného nadýchnutí...

 

 

 

 

 

 

 


18 názorů

Elleanor
21. 08. 2010
Dát tip
Tak jsem zjistila, že umím louskat prsty u nohy:)*

clovrdik
05. 09. 2008
Dát tip
hezky plynoucí, dobře působící ...; nesnasžím se pochopit každý verš, stejně to asi nejde, vnímám to jako celkovou atmosféru a je to fajn; TIP

romale
09. 08. 2007
Dát tip
překračuje možnosti mojí ztrouchnivělé fantazie...;-)

hai_mal
09. 08. 2007
Dát tip
Slova v básni navozují mé představy a já se jen nechávám unášet na vlnách, které maluje básník. Poezii jako takovou aby tady jeden hledal a když ji konečně najdu, jsem schopná jí prožít úplně. Já si tady v podstatě prožívám takové malé světy, příběhy, pocity, které mi nenásilným způsobem vnutí básník. Nepředstavuju si co si chci představit, ale mé představy jsou přímo závislé na básni a proto čtu poezii.

Climaster
09. 08. 2007
Dát tip
jasný..pravdu díš. A možná se to nezdá, ale jsem vděčný za každou reakci, či dojem, důvod proč tu jsem.............x

hai_mal
09. 08. 2007
Dát tip
aha Nikdy jsem nechtěla abys něco měnil, kromě toho já jsem se nesnažila přetvářet tvá slova. Jen jsem na tvé požádání vysvětlila jak a proč na mě působilo arabské ruce a husa. Piš si jak uznáš za vhodné, je to čistě jenom tvoje věc. A pokud si někdo udělá čas a napíše své dojmy, je zase jenom na tobě jak to přijmeš.

Climaster
09. 08. 2007
Dát tip
hai_mal: už nemůžu změnit, teda spíš, nikdy si nenechám vědomě přetvářet svá slova.. nic osobního .o)

Climaster
08. 08. 2007
Dát tip
romale: co se vám nelíbí na "úplňku sundaného obrazu" :o)

romale
08. 08. 2007
Dát tip
né - ze sundaného obrazu- (?) jinak moc pěkná, osobitá - a jak již řečeno bylo, hladivá...

hai_mal
08. 08. 2007
Dát tip
i ty tajnůstkáři jeden !!! :) arabské ruce - chvili jsem "viděla" sepnuté ruce k modlitbě, ale milující dotyk mě rozkolísal, že to nebude asi ono. Tvoje vysvětlení je už jasné a chápu. Že se arabove (muži) drží za ruce jsem opravdu netušila. a ta husa - no...nepovedlo se, to se stane každému byl v kapce inkoustu na pírku z polštáře by znělo asi dost dobře možná

Climaster
08. 08. 2007
Dát tip
hai_mal: :o) ted uz rozumim, navozenou predstavu zasekly arabske ruce a husa. Arabske ruce - v arabskych zemich je vcelku normalni, ze se drzi muzi za ruce, kdyz se prochazeji po ulicich atd., libaji se - zvyk. Vrelejsi komunikace. Asi proto, ze se nemohou dotykat zen..? husa v kapce inkoustu - ani sam netusim, proc a jak se to stalo..teda trochu tusim, necham pro sebe.. .o) diky za kritiku!!

martinez
08. 08. 2007
Dát tip
já vím přece... jen sem ti to řekla :o)

hai_mal
08. 08. 2007
Dát tip
protože slova mi navozují mé představy protože některým slovům se to nepovede proto se to pak snažím pochopit a arabské ruce ani husu v inkoustu jsem prostě nepochopila :) a taky mi to nedovoluje si něco představit zase louskal prsty u nohy věděl a skládal k vykřiknutí slabiky, vystřižené ještě před úplňkem sundaného obrazu _ tohle ano, tady jsem neměla nejmenší problém zbytek byl sice hodně slibný a představám se také chvíli dařilo, ale arabské ruce mě hodily na zem, pak jsem se zase chvilku někde vznášela a zase mě nejaká husa nakopla Takže celkový dojem takový rozpačitý no

Climaster
08. 08. 2007
Dát tip
martinez: nemusíš tušit o co jde, jde jen o ty slova.. které mají působit, tak jak působí.. na každého asi jinak.. zlywetreodreky: uplnek sundaneho obrazu.. hai mai: proc ne? proc se to snazis pochopit, jen si predstavuj..

hai_mal
08. 08. 2007
Dát tip
proč zrovna arabské ruce ? a husa v kapce inkoustu ? tohle spojení fakt nechápu ač se o to snažím název slibný, možná až moc Celkově mě to moc neoslovilo

asi jako martinez....** zase louskal prsty u nohy věděl a skládal k vykřiknutí slabiky, vystřižené ještě před úplňkem sundaného obrazu.. hmmm... je to úplněk sundanýho obrazu nebo jsou ty slabiky vystřižený ze sundanýho obrazu aněkdo tu zapomněl na předložku? hhm, hmmm? no, nevadí stejně jsem tu na kole.

martinez
08. 08. 2007
Dát tip
nevím proč ale tvý slova se mi moc líbí a hezky hladí... aj dyž teda netuším o co de :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru