Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žal

21. 08. 2007
0
16
1721
Autor
Idefix
Krev skápla na chodník
byl v ní všechen tvůj žal,
jenž sražen
na chodníku
zůstal sám.

A
rozšlapán davem
pak roznešen ...

                                                                                                      byl  

16 názorů

Řízek
28. 01. 2010
Dát tip
no chápu, že si tady nikdo netipnul

Montrealer
18. 10. 2007
Dát tip
Na mě to působí smutně... já mám dnes smutný den...:o(

Idefix
27. 08. 2007
Dát tip
Dík, podívám se, ale fakt je to náhoda:-)

Chazzy
22. 08. 2007
Dát tip
Píseň Darmoděj od Jaromíra Nohavici (deska Darmoděj mám dojem). Jestli to vážně neznáš, tak je to tedy opravdu velká náhoda. Ale i takové náhody se stávají.

Idefix
22. 08. 2007
Dát tip
Dobře. Jak vidím, mám se ještě asi co učit. Za názor děkuju a respektuji všechny, nemohu však za to, že mi to bylo líto, protože jsou to má slova a osobně k tomuto dílu mám vzpomínku. Přečtu si asi raději všechny básně, abych nebyla podezřelá z kopírování, ale myslim si, že asi nikdo neuvěří. Co dodat...

Idefix
22. 08. 2007
Dát tip
fakt jsem tuhle básničku nikdy nečetla. Kolikrát to už musím opakovat - tak mi prosím tě napiš od koho je, protože to prostě neznám. Děkuju.

Coupe
22. 08. 2007
Dát tip
myslím, že pokud někdo dá najevo, že stojí o hlubší kritiku, měl by umět unést i negativní názory. a ještě jedna věc: úřijde mi zbytečný - a je zbytečný jsou dvě dost rozdílné věci, to snad netřeba vysvětlovat tolik k diskusi v názorech k dílu: začátek opravdu silně asociuje darmodějě od nohavici, kterého tu někdo citoval. pokud od toho odhlédnu, tak i tak mi to dílo přijde dost neumělé . dvojí opakování slova chodník na tak malé ploše například.tvary všechen, sražen, rozšlapán, roznešen pak působí dost staticky. a celé dílo vyznívá jakop jedna oznamovací věta rozsekaná do kratších řádků tolik mlj názor

Idefix
21. 08. 2007
Dát tip
to ani nevím, že má někdo podobný verš, to je pouhá náhoda, co ti dodat, nevím o tom...

tak mi to odůvodni, co tohle přináší? Když ještě navíc první dva řádky z těch celých devíti nejsou ani tvoje? možná sem to s tou zbytečností trochu přehnala, dobře, uznávám...nicméně, tady jakoukoli svou věc vystavuješ kritice, navíc tedy pokud zaškrtneš hlubší kritiku, můžeš se připravit leckdy na zásahy, který ti budou líto ještě dlouho (čímž nechni ani náhodou říkat, že to moje byla hlubší kritika)

Idefix
21. 08. 2007
Dát tip
jo a prosím tě, nikdy nikomu neříkej, že je něco jeho zbytečně, myslím, že je to každému pak líto...nic není totiž zbytečné, ale přínos něčeho nového, jiného do téhle planety.

Idefix
21. 08. 2007
Dát tip
Mně ne, mám na tu dobu vzpomínky, třeba zaujme někoho jiného.

Chazzy: Nohavica - Darmoděj k dílu nemám, co říct, naprosto mě nezaujalo, přijde mi zbytečný

Chazzy
21. 08. 2007
Dát tip
Co mi ten začátek kurňa připomíná????

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru