Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večer

26. 05. 2001
0
0
1313
Autor
hj

Tohle všechno se děje večer:

Ptáci vracejí se z lovu

a děti hlásí příchod matkám,

oheň dostal se ke slovu,

a kluci slíbí lásku Katkám.

 

V hospodě do stolu se buší,

rybáři mají zas smůlu,

hvězdáři pozorují Venuši,

indiáni běhaj kolem kůlu.

 

Ponocný jde napříč náměstím,

chlapům se sbíhají sliny,

kominíci nabíjí se štěstím,

maminka vyměňuje plíny.

 

Sova mluví tiše do tmy,

babička vymýšlí zas pohádku,

dirigent zkouší nové rytmy

a básník píše řádek po řádku.

 

 


hj
26. 05. 2001
Dát tip
Víte jsem tu asi popátý a nepřišla téměř žádná kritika až na drobné vyjímky jimž děkuji, ale please nebojte se kdo to čtete a rozdrtte me svou kritikou - budu jen rad.

Cody
26. 05. 2001
Dát tip
hj: :o))))) rozdrtit kritikou? :o)))))) ..... občas Ti kulhá rytmus a rýmy se Ti tam vkrádají jen pro to, aby se to rýmovalo, např. ... "kluci slíbí lásku Katkám" ... dají se tu najít ale i hezká spojení ...mně se líbí "Sova mluví tiše do tmy" :-))) ... možná bys mohl zkusit napsat něco nerýmovanýho, aby Tě to nesvádělo tolik k laciným rýmům, ale .... to je už jen na Tobě...

alina
26. 05. 2001
Dát tip
Souhlas se vším, co tu napsala Codinka. Je to takové docela hravé. BTW: Mně zas jednou jeden člověk radil, abych zkusila prát prózu místo poezie, že, prý, tam nebudu mít tolik prostoru k fňukání a sebelítosti :o((( Měl sice pravdu, ale pěkně mě to tenkrát nakrklo. A fňukám si do dneška! :o)

Cody
26. 05. 2001
Dát tip
Alinko: to, že jsem mu doporučila napsat něco nerýmovaného, to bylo jen proto, že si myslím, že se v téhle básni ztrácí to, co autor chce sdělit za slůvky, která se mají rýmovat, ale obsahově jsou oblečena do naprosto jiných kabátků.... .... to, jestli si autor bude pilovat rýmy až k samé dokonalosti nebo to zkusí např. v jiném žánru je čistě jeho věc.....

alina
26. 05. 2001
Dát tip
Codý :o))))...však říkám, že máš naprostou pravdu, já se nehádala :o))), já jen, že mi to připomnělo tenhle můj "zážitek".

Cody
26. 05. 2001
Dát tip
Alinka :o)))))))))))) dobže.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru