Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loučení

13. 09. 2007
3
13
1107
Autor
Cyril
Tvé oči prosily tvá ústa bázlivá ztemněla ve chvíli krví, co proudívá. Krví, co proudívá v pramenech pod zemí člověk se podívá a rázem oněmí Dva kroky k samotě na lodi výletní lne nota ku notě vzpomínko odlétni lne nota ku notě z houslí a z violy vyzpívám lásko tě když ústa dovolí Po noci poslední přichází slunce svit ten obraz nevšední chtěl jsem si v srdci skrýt ten obraz nevšední košilkou prosvítá naše noc poslední na kousky rozbitá Láska slepá není i když tak vyhlíží na hoře z kamení zmírá Bůh na kříži na hoře z kamení pod nebem s hvězdami ó lásky prameni smiluj se nad námi !

13 názorů

Miroslawek
10. 10. 2007
Dát tip
ale ono je to i o druhé straně mince, tj. o tobě...

Dáša
10. 10. 2007
Dát tip
M: dobře ochutnávači ... chápu tě ... vybíráš si kvalitu... dobrá kniha z šedi zvihá sklenka vína uspe splína ;o)

Miroslawek
10. 10. 2007
Dát tip
D: ale odpověděl

Dáša
10. 10. 2007
Dát tip
F: náhodou 'pánení' je docela hezký slovíčko ;o) M: neodpověděl jsi mi ... ;o)

Fairiella
09. 10. 2007
Dát tip
mm, "láska slepá není"... to pak člověka nutí číst " láskasle pánení" a nevim co takové "pánení" je :) Ale abych dodržela slib, tak tipnu :P *

Miroslawek
09. 10. 2007
Dát tip
Dobré víno a dobrá kniha jsou nepopulární a málem bych řekl, že se do naší doby ani nehodí. Ochutnávati toť umění! ale kolik lidí to dovede? Každý hned pije, ale jeden ze sta ochutnává: a to je náš přítel. (Jakub Deml)

Dáša
09. 10. 2007
Dát tip
kecpert? mám se urazit? ;o) já vím, že nejsem odborník ani kritik, jsem jen čtenář básní ... a kdo jsi ty,hm? ;o)

Miroslawek
09. 10. 2007
Dát tip
Dáša: ty jsi ale kecpert - taxi klidně trvej, třeba bude země placatější... ;o)

Dáša
09. 10. 2007
Dát tip
'láska slepá není' ulítlo, to je fakt, ale odpustila bych to ... jinak si ale trvám na pěkné 'říkance' o lásce ... o které už bylo stejně vše napsáno ;o)

Miroslawek
09. 10. 2007
Dát tip
Když všude daktyl, tak daktyl - láska slepá není máš nevyhnutelně tři trocheje. Co se týče ostatního - docela dost mělká říkanka, text je vystavěn ze zvetšelého materiálu, významy řídce drží při sobě, samá výplňová slova, rým pro rým.

Miroslawek
09. 10. 2007
Dát tip
Tvé oči prosily tvá ústa bázlivá ztemněla ve chvíli krví, co proudívá. Krví, co proudívá v pramenech pod zemí člověk se podívá a rázem oněmí. Dva kroky k samotě na lodi výletní lne nota ku notě vzpomínko odlétni lne nota ku notě z houslí a z violy vyzpívám lásko tě když ústa dovolí Po noci poslední přichází slunce svit ten obraz nevšední chtěl jsem si v srdci skrýt ten obraz nevšední košilkou prosvítá naše noc poslední na kousky rozbitá Láska slepá není i když tak vyhlíží na hoře z kamení zmírá Bůh na kříži na hoře z kamení pod nebem s hvězdami ó lásky prameni smiluj se nad námi !

Fairiella
13. 09. 2007
Dát tip
prosííím do řádkůů... tipla bych, ale ta forma ...

Dáša
13. 09. 2007
Dát tip
tohle je mi teda moc pěkný text! přečetla jsem ho jedním dechem, jen škoda, že není psaná jako poezie ... dávám velkej *t* !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru