Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Technické záležitosti serveru - funkčnost

01. 10. 2007
2
69
3747
Autor
dassler

Tato stránka má sloužit k upozornění na případné nedostatky technického rázu, se kterými se jako uživatelé setkáváte.
Prosím o upozornění, zda něco nefunguje, která možnost Vám zde chybí, případně co je zbytečné.

Neuvádějte sem, prosím, otázky zabezpečení, pro ty bude vytvořeno zvláštní oddělení (dílo).

-d- 


69 názorů

martinez
17. 12. 2007
Dát tip
já bych uvítala možnost uložení dílek na autorskou stránku bez nutnosti zobrazení v doporučených /jasně/ ale ani v dílně - sou věci, kerý tu mít chcu, ve sbírkách a přesto na ně nemám v úmyslu nijak upozorňovat nebo sbírat za ně tipy - dnes se mi to zas stalo - dvouřádkovej povzdech v dílně už díky tipům vyplul mezi doporučená dílka a to sem právě nechtěla - tak bych brala aj možnost odmítnout tipy :o)

Danny
13. 12. 2007
Dát tip
takže mi to Dero opravil, tisíceré díky.

Danny
11. 12. 2007
Dát tip
ahoj, sorry pokud otravuju, ale kvůli striktní kontrole IP adresy se z práce nemůžu přihlašovat, takže jsem prakticky "odstavenej"... viz popis chyby výše... hlásí se mi lidi do relativně velkých klubů (sf&f,počítače,psycho) a já je tam pouštím z technických důvodů tak jednou měsíčně...

Loth
05. 11. 2007
Dát tip
Potvrzuji výše, v Opeře se s písmákem nedomluvím. Explorer ale nemám rád. Vyřešte to prosím, ať můžu v Opeře normálně existovat...

Print
04. 11. 2007
Dát tip
nejde mi založit nová sbírka...

Ay´Le
03. 11. 2007
Dát tip
tak parada ja jen chtela vedet jestli se o tom vi/uvazuje o oprave o vsechno najednou vubec neslo:) diky za odpoved

dassler
03. 11. 2007
Dát tip
Ay´le, opravi, ano. Prioritou byl nyni celkovy presun na jiny hosting a server. Ted prijdou dalsi veci radu ). Vsechno bude, jen ne vsechno najednou ... -d-

Ay´Le
03. 11. 2007
Dát tip
uprimne se priznam ze jsem lina cist prispevky takze pokud se budu opakovat tak se omlouvam porad nefungujou obrazky do osobnich udaju a misto toho se zobrazuje jen ten kod opravi se to nekdy pls?

Milly
17. 10. 2007
Dát tip
Další věc, na kterou jsem si vzpomněla: kluby- dřív, když někdo vložil nějaké dílo do jakéhokoliv klubu, přišlo všem členům klubu avízo od toho vloženého díla. Už dlouho to nefunguje a myslím, že je to škoda a že taky proto lidi do klubů dneska už skoro nezařazujou.

Oldjerry
15. 10. 2007
Dát tip
1. Ošetřete možnost, že omylem může autor dát sám sobě tip. Při náhodném odhalení to způsobuje nadměrnou veselost.... 2. Koumal jsem o omezení počtu nicků z jedné IP adresy, ale to asi narazí na problém tam, kde je více Písmáků v rodině, nebo skupině. 3. to už psal Miroslawek - dlouhá odezva serveru, zejména při větší návštěvě

Milly
15. 10. 2007
Dát tip
Jak říkal jablkům...- docela bych z těch minulých funkcí, co už tu nejsou, uvítala, aby byl zase veřejně přístupný seznam nejoblíbenějších děl autora a aby bylo možné některá svá díla doporučit. Taky bych hodně ráda, kdyby seznam děl vybraných k přečtení šel roztřídit abecedně podle jmen autorů jednotlivých děl (taky tu kdysi ta funkce byla- jen se před lety porouchala, nikdo ji neopravil a teď oukám, že už tu vůbec není).

koukám existují tu nějaké diskuse pouze pro uzavřenou společnost a pro zvané. mám prosbu: buď mi je neukazujte v seznamu, nebo je nějak viditelně označte, jako ty, do kterých nemůže. stojí mě to dva kliky a nějaký čas...

Norsko
11. 10. 2007
Dát tip
a já mám taky jednu připomínku : aby se nanačítalo čtení u děl, když je otevře sám autor (na starém pímáku to fungovalo)

Správně. Repráky dávat zásadně do stínu. Na sluníčku to dělá neplechu :))

Delahaye
08. 10. 2007
Dát tip
dass : :-))) a pokud máš dobře odstíněné repráky, tak se ani to "c-c" , potvora, neozve :-))

daddy
06. 10. 2007
Dát tip
jede to i na mozilla... .)

daddy
06. 10. 2007
Dát tip
ted jsem na exploreru na jinem PC..a jde to..zkusim doma, tam byvam na mozzila

dassler
06. 10. 2007
Dát tip
Mně ano, tedy poznám to samozřejmě jen pokud se osazenstvo změní, jakmile je to chvíli beze změn, tak lze poznat třeba jen na zapnutych reproduktorech, že se v nich ozve při refreshi takové "c-c" ) Ale pokud se ti tam nic delší dobu nezmění, tak je možné, že ti to nefunguje. V tom případě by bylo přínosné připsat ještě jaký typ i jakou verzi internetového prohlížeče používáš.

daddy
06. 10. 2007
Dát tip
mně se teda nic nehýbe, v tom sloupci on-line udělala jsem, co jsem měla..

dassler
06. 10. 2007
Dát tip
Omlouvám se za avíza těm, pro něž je tato informace zbytečná. Ptalo se na to již několik uživatelů i mimo tuto diskuzi, tak si myslím, že by to zajímalo vícero lidí. Požadavek: aby se v levý sloupec s aktuálně přihlášenými uživateli průběžně automaticky aktualizoval. Odpověď: Tato funkce (vypnout/zapnout obnovování) ve stávajícím systému je, ovšem je zřejmě implicitně nastavena ne neobnovování. Postup: v menu "Vlastní" - "Nastavení" - "Pro experty" - "Použít v levém sloupci rámce" ... změnit hodnotu na "ano". V následujícím políčku lze nastavit i svůj vlastní požadovaný interval obnovení rámce. Přednastaveno je 15 sekund. Pokud by to ani pak někomu nefungovalo, ozvěte se. -d-

idle
05. 10. 2007
Dát tip
Docela by se mi líbilo, kdyby se ve výpisu děl zobrazovala (alespoň přibližná) délka - nebylo to už kdysi? Zvlášť u prózy je docela rozdíl, jestli jsou to tři odstavce nebo desetistránková povídka, a zvenku to člověk nepozná.

Danny
05. 10. 2007
Dát tip
(ted jsem doma, takze jsem prihlaseny: v praci bych ani nemohl napsat tu kritiku k tomuto dilu)

Danny
05. 10. 2007
Dát tip
jsem schovany za proxy velke korporace a "venku" na netu se ukazuju stridave jako jedna ze ctyr IP adres, podle toho, ktery pocitac proxy je mene vytizeny. Nektere servery -pismak mezi ne patri- me potom ihned po prihlaseni odhlasuji. Napr. na diskusnim serveru lapiduch.cz pomohlo vypnout kontrolu IP adresy. Ovsem nastaveni pismaka takovouto moznost nenabizi: bylo by mozne ji tam pridat? jinak nemuzu z prace na pismaka prakticky vubec...

Dero: Druh "studující programátor" jsem raději vůbec nezmiňoval. Žena se nedávno učila na zkoušku ze statistiky, a říkala, že extrémy se mají škrtnout:)

martinez
03. 10. 2007
Dát tip
přestože vůbec nerozumím tomu co tu Dero píše, opakuju že mu věřím :o) a gratuluju odzeleňanýmu chaosovi... jak nám to tu klape hezky :o)

je toho viac, ale za vsetko ma napada ze orientacia v poste nie je prave najpohodlnejsia...

Dero
03. 10. 2007
Dát tip
Miwo, souhlasím s Tebou. Mám podezření na špatně optimalizované databáze a dotazy na ně, konkrétně na absenci či špatné využití primárních klíčů - to bude první věc, kterou prověřím. Pokud bych snad měl pravdu, výkon by vyskočil razantně nahoru. Jsem v kontaktu s odborníkem na backend webových aplikací (optimalizace skriptů a databází), takže i kdybych na optimalizaci nestačil sám, je odborná pomoc zajištěna.

Miroslawek
03. 10. 2007
Dát tip
Dero: já vím, tuhle situaci jsem v práci několikrát řešil, naposledy cca před měsícem (a bez úspěchu - dokumentace není), to jen aby na to někdo pamatoval. Přijde mi, že některé prodlevy jsou vyloženě zbytečné, že je to prostě velice neuměle napsané.

Dero
03. 10. 2007
Dát tip
Postupně pročítám, ale trvale budu mít připojení k dispozici až příští týden. Potom se také obsáhleji vyjádřím. Díky za trpělivost. Pišto: Studující programátor je na tom s pojetí časoprostoru ještě mnohem hůř. :o) Miwo: Dobrá připomínka, rád bych řekl, že ačkoliv budu mít přístup ke kódu písmáka, úpravy nepřijou jen tak hned. Studovat rozlehlou aplikaci zabere dost času - den (pokud je kód dobře komentovaný a psaný) až týden (pokud je to kód písmáka, jak ho znám z dřívějška).

papouch
03. 10. 2007
Dát tip
další - admin by měl mít právo mazat jednotlivé kritiky pod díly (nevhodný obsah, spam, tapeta...) každý uživatel by měl mít možnost smazat kritiky na své vlastní autorské stránce (dtto)

papouch
03. 10. 2007
Dát tip
když dám Vlastní -> Díla -> Upravit, tak jsou přeházená, v chaotickém pořadí, nikoliv podle data uveřejnění

papouch
03. 10. 2007
Dát tip
jenže je v dílně semtam i pár skvostů. které zapadnou

Nicollette
03. 10. 2007
Dát tip
on do dílny sice nikdo nechodí ale má svuj účel, odplavuje ty největší grafomany

Celebrian
03. 10. 2007
Dát tip
Pokud napíšu kritiku pod dílo a pak dám aktualizovat, kritika se nesmylsně objeví pod dílem dvakrát

Miroslawek
03. 10. 2007
Dát tip
Jo a jedna koncepční připomínka (kterou bude nelehké řešit) - i na rychlém připojení je to POMALÝ. Nevím nakolik a jak rychle se Dero zorientuje v aplikaci, ale přimlouval bych se za nějakou optimalizaci.

Winter
03. 10. 2007
Dát tip
No to je fakt, Zvrhlíku: ten refresh je otrava.

Zvrhlík
03. 10. 2007
Dát tip
Navrhuji, aby se po určité době samo zaktualizovalo, zda nepřišla nová pošta, avízo a kritika, tak jak to funguje na www.literra.cz, aby člověk nemusel vždy refreshovat, když chce zjistit, jestli mu přišlo něco nového nebo ne.

papouch
03. 10. 2007
Dát tip
Takový návrh Pokud u Události, Akce či Srazu nebude přesné datum, čas a adresa a pokud autor oného nebude ochoten oné doplnit, může oné celé admin vyhodit z hlavní stránky.

Winter
02. 10. 2007
Dát tip
A ještě jsem několikrát zazanamenal brouka (nejen usebe), že vložené doporučené dílo se neařadí na začátek seznamu "doporučená díla", ale někam pryč, daleko, mimo zrak i pozornost

martinez
02. 10. 2007
Dát tip
já Derovi věřím... pevně a neochvějně :o)

dassler: měj ovšem na paměti, že Dero se ani trošinku neliší od ostatních programátorů, takže čas a prostor pojímá... dejmetomu velmi neobvyklým způsobem... :))

dassler
02. 10. 2007
Dát tip
Děkuji za včechny poznatky i případné další, jen chci poznamenat, že jakmile bude mít Dero (se kterým jsem zatím domluvený, že by se opravou aplikace zabýval) opět připojení k internetu, všechno si to pročte a vyjádří se - co, kdy, jak. -d-

papouch
02. 10. 2007
Dát tip
občas se stane po odhlášení uživatele z pokecu i písmáka, že se na pokecu stále opakuje hláška Uživatel/ka Xyz odešel/a z chatu. Uživatel/ka Xyz odešel/a z chatu. Uživatel/ka Xyz odešel/a z chatu. Uživatel/ka Xyz odešel/a z chatu. Uživatel/ka Xyz odešel/a z chatu. atd... až se zatapetuje celý chat

Zvrhlík
02. 10. 2007
Dát tip
Umožnit čtenáři/autorovi řazení děl podle data zveřejnění (ale od nejnovějších po nejstarší, tedy opačně než se řaděj dnes). Řazení děl podle abecedy, podle kategorií. Zkrátka, abych vždy, když kliknu na autora co má milion děl, nemusel furt scrollovat dolů. Nad těmi díly by mohla být volba seřadit 1) abecedně 2) od nejstarších po novější 3) od nejnovějších po nejstarší 4) zobrazit nejtipovanější/nejkritizovanější/nejčtenější 5) zobrazit díla jen určité kategorie S tím, že by šlo některé příkazy systému různě kombinovat. Doufám, že je rozumět tomu, co mám na mysli.

daddy
02. 10. 2007
Dát tip
dílna se mi zdá taky nesmyslná

martinez
02. 10. 2007
Dát tip
a na ty avi sem zapomněla, takže avi :o)

martinez
02. 10. 2007
Dát tip
vím o lidech co maj dost specifický problémy - posílám jim avi aby se ozvali jinak by bylo vcelku fajn moct zas mít možnost oživit si autorskou stránku fotkou či videem pak třeba se dá vlízt někomu do konceptů aj dyž se dílko eště nezveřejnilo... a druhá věc že dyž se vyjme z konceptů, zařadí se zpětně do data kdy bylo vloženo do konceptů a ne aktuálně... a třetí věc že do děl s nastaveným pozdějším datem publikace se dá taky chodit a názotrovat a tipovat - to se pak najednou mezi novýma věcma objeví nějaká šíleně navštěvovaná a tipovaná - možná už se něco z toho změnilo, nesleduju to denně, ale bylo to tak... a refresh dvojí až šestí nejen kritiky ale aj zprávy nebo vložený dílka víc mě včil nenapadá - jo, založit klub taky nešlo eště nedávno :o) a poslední věc /pro dnešek/ že nejde poslat avízo bez toho aby člověk něco napsal do kritiky...

dassler
02. 10. 2007
Dát tip
přidám také jeden poznatek. pokud zapomenu heslo, zobrazí se mi tento text: Chybné jméno nebo heslo. Pokud je heslo zapomenuto, klikněte zde pro znovuzaslání hesla mailem Ovšem kliknout již není kam, jak se zdá. -d-

Delahaye
01. 10. 2007
Dát tip
velmi nepříjemná věc : ignorování nastaveného time-outu v nastavení uživatele - ač je nastaveno třebas několik hodin, tak stejně dojde k odhlášení po cca 20-ti minutách a dále při odeslání kritiky a následném refresh stránky se kritika zdubluje (atd . při dalším refresh)

Určitě by bylo hezké, aby se do návštěv u díla počítala pouze čistá návštěva a ne např. návštěva při posílání příspěvku, kritiky, tipu... to je doopravdy jen otázka pár podmínek nad funkcí, která se o to stará. A pak samozřejmě zamezení klonování příspěvků při náhodném refreshy.

klipeto
01. 10. 2007
Dát tip
rozhodne mi tu chybi moznost radit svoje dila podle data zverejneni. Po nejakym zasahu se rozhazeli trochu data a mam ted dila v jakemsi nahodnem poradi. kdyby slo seradit dila alespon podle toho zverejneni, bylo by to tu urcite o neco lepsi.

Norsko
01. 10. 2007
Dát tip
proč primárně, všecko naráz, ne milý ultrainfernale :-)

daddy
01. 10. 2007
Dát tip
velmi přijemný bylo, když na starám písmáku šlo listovat díly autora... jinak za oživení se přimlouvám taky, všech... :)

daddy
01. 10. 2007
Dát tip
velmi přijemný bylo, když na starám písmáku šlo listovat díly autora... jinak za oživení se přimlouvám taky, všech... :)

Norsko
01. 10. 2007
Dát tip
dasslere ..., sorry

Norsko
01. 10. 2007
Dát tip
milý drasslere, promiň, že to sem pletu mně byl smazán nick Norsko1 (a jiným v revoluci jejich) ale vykradený komp jsem měl asi jenom já tudíž se k svým věcem nedostanu (plocha je prdeli) chtěl jsem zeptat, na jak dlouho to vidíš?

Miroslawek
01. 10. 2007
Dát tip
Jo a popiska "Písmák 1990-2007" se nezakládá na pravdě. Když to mírně přeženu, tak v roce 1990 Olda (původní autor) ještě tahal kačera, k HTML se dostal až o něco později.

Winter
01. 10. 2007
Dát tip
V Opeře to nefunguje, potvrzuji :) problém jsou pak double posty, když člověk vkládá koment a dá obnovit stránku.

Fouraix
01. 10. 2007
Dát tip
díla prej nejde úplně smazat ale jen zneviditelnit sám sobě.

JiKo
01. 10. 2007
Dát tip
Wysivig tu je (ie+necky) ale je tu občas problém se zalamováním řádků. Zejména když člověk píše v texťáku a pak to sem vloží CTRL+V konce řádků se ztratí

Miroslawek
01. 10. 2007
Dát tip
Aha, takže prý to nefunguje pouze v Opeře, ověřím doma.

Miroslawek
01. 10. 2007
Dát tip
Ad editace/vkládání děl - dnes čistý text + kdo umí HTML tagy. Bývávávalo (a doprovodné texty ve formuláři na to dodnes odkazují) zvykem mít možnost formátovaní textu, tj. WYSIWYG editor.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru