Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přítmí tvé mysli

02. 10. 2007
6
12
1229

By zasloužila trochu doupravit, dodělat, ale ačkoli se na to chytám už dlouho, ještě jsem k tomu nesebrala odvahu

 

Sedím tu na pohovce těsně vedle tebe, s rukou okolo tvých ramen. Posloucháme Beatles a jakože nezávazně si povídáme. Jsme tu vlastně sami, ale to ty moc době víš. Co myslíš, budu si to zítra pamatovat? A když jo, dám ti to najevo? Však ty víš, že z toho nic nebude. Víš to a stejně doufáš, viď? Pochop! Já nejsem člověk, u kterého bys mohla hledat nějaký pochopení. Na to jsem moc velkej sobec. Jako bys to nevěděla… jako jedna z mála dokážeš vnímat a chápat všechnu mou aroganci, nesnesitelnost a nadřazenost a stejně mě nezavrhuješ. Trápíš se kvůli tomu skoro každej den, ale stejně se pokaždé, když mě vidíš, neubráníš úsměvu. Teď je ti dobře, že jo? Mě taky. Užívám si to příjemný přítmý a tuhle noční pohodu. Ano, sedí se mi tu dobře, rozumím si s tebou a líbí se mi, že ti svou rukou (tak nenápadně provlečenou za tvými zády) dávám pocit bezpečí. Cítím tvoje teplo a jak jsi o mě opřená, vnímám každý tvůj nádech. Dokážu tě ale mít rád?

            Chtěla bys mě nenávidět, já to vím. Kolikrát sis už přála, aby ses dokázala odpoutat od obdivu, který ke mně máš, ale moc dobře víš, že to nedokážeš. Že nedokážeš zbořit svůj sen. John Lennon začíná novou písničku a já se zvedám a jdu domů nakrmit kočku.


12 názorů

pepička15
15. 02. 2009
Dát tip
tys to sem dala před rokem a půl a mě to teď přijde tak aktuální... no, aspoň že ta kočka nemá hlad... :o) a po stránce literární se mi to líbí:o) ta vnitřní promluva druhý osoby... moc hezký:o)

Vitex
02. 08. 2008
Dát tip
Hmmmmmmmmmmm.. Závěr překvapením. Brat. * *

palino8
13. 02. 2008
Dát tip
tiež si myslím, že je to pekná analýza ľudskej duše v nie nezvyčajnej situácii ten Beatles do toho znie veľmi pekne :)

také reálne...a keď by sa náhodou rozvinul vzťah, aj tak by to nemalo zmysel, aj tak by to nevydržalo... poznám a viem, o čom píšeš...pekne si to vystihla;) *

domin.go
07. 12. 2007
Dát tip
přítmÝ ???!!!!!?

Anyz: no ono to teď sice neni ani způlky tak aktuální, ale určitou zmatenost to postihuje... Mysha: tak tak:/

Mysha
04. 10. 2007
Dát tip
Jejda,znam taky ten pocit,chci nenavidet a misto toho stale vice chci ...miluji...

Mysha
04. 10. 2007
Dát tip
Jejda,znam taky ten pocit,chci nenavidet a misto toho stale vice chci ...miluji...

Anyz
02. 10. 2007
Dát tip
jo jo znam a mozna i zcasti chapu proc ji sem davas ted resp.proc se prede mnou zase objevuje

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru