Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nápověda - HELP

03. 10. 2007
2
22
3094
Autor
dassler

Jak jsem již nedávno uvedl, mám za to, že je potřeba již v této aktuální podobě stránek dodělat urychleně nápovědu pro uživatele a nečekat s tím, až se dopracujeme po několika měsících k novému uspořádání a vzhledu.

V této chvíli by se do nápovědy mělo připravit to základní pro běžného uživatele, soudím.
Jestliže to má být na kratší dobu, tak je zbytečné se zabývat úplně každým detailem.
Rád bych proto znal váš názor na to, co by tato dočasná nápověda měla obsahovat určitě a dále, jestli by byla srozumitelná tato podoba:

www.pismak.cz/help/help.htm
Pro ilustraci byl zvolen návod na vyhledání konkrétního autora až po přečtení jeho konkrétního vybraného díla.

anebo zda máte nějaký jiný návrh.

-d-


22 názorů

daddy
08. 10. 2007
Dát tip
sméťo znám ještě i jiný adresy.... :) dobře upřesním - jak najdu honzyka na písmáku????

reka
08. 10. 2007
Dát tip
jo, takováhle nápověda vypadá dobře. kromě několika základních věcí, které by mi pomohly zorientovat se na písmáku, jako je vyhledání autora, vložení díla, poslání zprávy, by se mi líbilo, kdyby v nápovědě bylo i pár vysvětlujících slov o tom, jaký je např. rozdíl mezi zlatým výběrem, doporučenými díly, a dílnou, k čemu slouží kluby, atp.

JiKo
08. 10. 2007
Dát tip
Coč o to nápověda je to jak pro blbý ale to se udřeš než tímto způsobem popíšeš vše tady

Winter
06. 10. 2007
Dát tip
To je fakt: radějc vypsat postupy na inteaktivní odkazy a vkládání obrázků. Jinak jestli bude takhle zpracováno všechno, tak klobouk dolů.

avox
06. 10. 2007
Dát tip
Ukázka nápovědy je zpracovaná pěkně a vskutku polopatisticky. Takto zpracovat všechna hesla nabídky, bude úžasně pracné a krom toho, že to zabere (tvůrcům) spoustu času, a místa, domnívám se, že to bude zbytečné. Troufám si tvrdit, že člověk, který umí číst, se v základní nabídce zorientuje i bez nápovědy. Přimlouvala bych se ovšem za zpracování nápovědy takových "vychytávek", jako odeslání několika avíz současně, nebo vkládání obrázků do textu, používání smajlíků v komentářích, prostě takové ty "různé lecosy" pro něž nutno znát zvláštní příkazy. Dík.

Craerassy
06. 10. 2007
Dát tip
pro nového uživatele by snad bylo jednodušší klasické "nápověda", ne?

palino8
05. 10. 2007
Dát tip
tak potom OK :)

dassler
05. 10. 2007
Dát tip
Ano thalino.

daddy
04. 10. 2007
Dát tip
já bych někde nějak chtěla moc najít autora honzyka..jak to udělat?

Pamatuju doby, kdy ses bavil tak, že se tím bavili i ostatní. Takže poukazuju na jistou vyšeptalost tvého "bavení se". Chtělo by to přitvrdit - ukaž tesáky, nepoňafávej :)

Born: Chrouste chrouste, už nudíš.

palino8
04. 10. 2007
Dát tip
ľudia sa skôr trápia tým (môj pocit jest), ako správne vložiť svoje vlastné dielo, ako sa vlastne dávajú tipy, ako sa dostať k vlastnej pošte a tak... niektoré veci (pošta) pochádzajú skôr z dôb, keď systém neposlúchal a haproval, ale to nové dielo by novým iste bodlo... sorry za nezrozumiteľnosť, je noc...

podla mojho nazoru je to pracne a nie az tak prehladne... navrhoval by som obycajny html dokument, ktory by popisal jednotlive casti stranky, uzivatelske akcie a menu pripadne mozem pomoct s realizaciou

no myslím že to bude ale fuška to takhle vypracovat - aj pro ty nejzákladnější úkony... vím to, taky občas nápovědu poskytuju :o) a Rudolfy znám dva, soba a pak toho na kerýho nikdy nezapomenu bo byl první :o)

dassler
03. 10. 2007
Dát tip
pro born_to_be_child: nerozumím, kde si z koho dělam srandu?

Narvah
03. 10. 2007
Dát tip
jo, dobrej nápad, názorné, vypadá to fajn.. myslím to tu chybělo - mnbohdy jsem se špatně orientoval a spoustu vychytávek tu objevil až po letech..

pozorovateI
03. 10. 2007
Dát tip
em já bych dal třeba hledat: pišta_hufnágl klik na pišta_hufnágl a čtenář se může dozvědět: Požadovaný záznam nenalezen. :))) jinak nápověda snad už víc návodná být nemůže, takže proč ne

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru