Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Masina

05. 10. 2007
0
0
668
Autor
E.B.

Je par minut pred  pulnoci, v byte tma, venku cerno a v dalce je videt par zlutych smouch, lamp co nam sviti, kdyz se toulame studenou noci a doprovazenymi slabym vetrem, ktery si pohrava s nasimi vlasy.

V prvnim okamziku citim bolest, ublizeni, nenavist, zradu. Slzy se mi kutaleji jedna za druhou po tvari a nechteji prestat. Vyplavuji vsechnu horkost, vsechny city, kterych se chci zbavit pryc, pryc ze me. Vsechny... je to dobre? V tu chvili mi  hlavou bezi, ze ano. Moje mysl tlaci na slzy, aby prestali, sak ta osoba si je nezaslouzi. Zadna osoba si nezaslouzi muj plac, moji litost, muj smutek... Ale nejde to, nejde, slzy se vesele kutaleji dal.

Slova, ktera mi bezi hlavou stale dokola a dokola zacinam nenavidet. Choulim se do klubicka, klepu se a v duchu si rikam proc?! Proc lide nemuzou byt opravdu uprimni? Bolest a ublizeni pomalu ve me slabe ustupuji az zmizi uplne, vystrida je nenavist. Ale jaka nenavist? Vuci me ne, vuci danne osobe ne, jaka ke to nenavist? Nenavist k citu, ktery jsem davala. Ale jaky to byl  cit? Nebyl vsugerovany? Slzy me opusteji. Konecne! Usinam s bolesti v srdci (Nebo v hlave??).

Probudim se s hlavou prazdnou jak postovni schranka stare zeny, ktere uz nikdo nepise, lide zapominaji na lidi, kteri je miluji vic nez svuj zivot.

Nevim co si mam myslet. Vsechny pocity z predesle noci jsou tam tam. Jakoby je nekdo pres noc vymazal. Jakoby se nic nestalo. Necitim uz ani nenavist. Citim pocit smireni s realitou, stalo se, zivot jde dal. Vim, ze me ceka neco noveho, neco krasneho, je to blizko, budu opet stastna. Citim pocit odpusteni. Odpustila jsem, dokazala jsem neco pres pouhy den co jini lide nedokazi cely zivot.

A tak se stale ptam: Jsem masina, ktera jede, v prvni stanici nabere par citu a v druhe je vysadi a jede dal prazdna a stale dokola jezdi?? Jezdi na pocity, prida do ohne jeden a spali vsechny ty ostatni, kour je nahle jiny, na prvni pohled obycejny, ale ta vune, ta vune je jina. Nepozna ji kazdy... Na pohled to je masina jako kazda jina, ale ukryva v sobe velike tajemstvi, ktere se dozvi jen clovek, ktery ma jizdenku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru