Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

30 Seconds To Mars

05. 10. 2007
1
49
1470
Autor
E.B.

Listovala jsem casopisem a nasla rozhovor tenhle skupiny, sice me nijak hudbou nenadchla a temer me nezajmala, ale presto jsem si ten rozhovor precetla. A to co jsem se dozvedela, no hruza :)

Hned z uvodu me dost prekvapilo "Sice nam zakazali  ptat se, jestli je frontman Jared Leto spis hollywoodsky herec nebo zpevak." Nechapu co na te otazce je, kazdy jiny hudebnik co i hraje nebo herec co i zpiva na to vzdy odpovi proc by nedokazal i on? Mozna, ze nevi jak se rozhodnout nebo je jen liny na ni odpovedet. Ale zahy, kdyz se ho ptaji "Kdybys musel volit mezi herectvim a hudbou, co by sis vybral?" a v pohode odpovi, nechapu no :)

Myslela jsem si, ze skupiny funguji tak, ze clenove jsou kamaradi a tady jsou nejaky divni :) Kdyz zabrousili na tema odchodu jejich byvaleho basaka Matta tak jejich vyjadreni bylo ve smyslu "To neni zadna tragedie, vzdyt to byl JEN basak.Pisnicky pise stejne Jared tak co" Ano, mozna se stykaji a to, ze proste uz neni s nima v kapele neznamena konec sveta, ale preci nemuzete rict o svem kamaradovi, ze to byl JEN basak ne? A urcite vas bude mrzet, ze odesel. To je jejich drsna image nebo to jsou opravdu takovy zabednenci a sobci?? Ale zase dale rikaji, ze porad jen pracujou a nemaj na nic cas tak jak by se s nim mohli jinak stykat? Byl s nimi furt a jsou stale vsichni pohromade protoze furt a furt pracuji, jiste, ze nepracuji furt, ale z rozhovoru jsem pochopila, ze nonstop jak oni sami rikaji :D "Nemyvame nikdy volno."

Dost me udivilo jak sebevedome prohlasuji, ze budou hrat klidne i v 70ti. Za prve si nemyslim, ze budou tak popularni a oblibeni jako dnes. Preci jen to je pry "Emo" a to za rok, dva uz zas nebude moderni a bude letet neco jineho. A za druhe si nemyslim, ze jsou tak dobri a udrzej se a budou mit furt cim prekvapovat.

Takze to je asi tak zkraceny nazor na tudle kapelu nebo spis reakce na rozhovor z casopisu Filter :) Preberte si to jak chcete.

49 názorů

PlusMínus
07. 11. 2007
Dát tip
Co takhle nechat lidi aby si polouchali co si poslouchat chtějí? Já tay nemám rád EMO ale když se někomu tento styl líbí tak je to přece jeho vě, a nemusí se tu spammovat "neopunk je napi...."

l: viděli,aji starší...nevěř všemu co říkaj v televízi

lilyall
06. 11. 2007
Dát tip
emo je nič.....prečo? lebo je to len o štýle obliekania a nie o muzike///////videli ste už 30ročného emo=ja ešte ne,,,,,,

marge
24. 10. 2007
Dát tip
hm tak tahle kapela mi přijde dost děsná...ale proti gustu žádný dyšputát že... současná emománie mě uplně míjí, asi jsem už na to stará nebo co:-) a taky je to asi tím, že mám nejradši radiohead, což se s billym talentem a spol. asi moc neslučuje. samozřejmě ale nikomu nic neberu...když mi to nebudete pouštět otevřeným oknem na celou ulici tak je to ok:-)

domin.go
23. 10. 2007
Dát tip
proti tomu se nedá nic namítat...ale já fakt radši ty starší originály.))

FLO
23. 10. 2007
Dát tip
Bad religion sem taky poslouchala, Nofx též... nemyslím si, že by ještě něco bylo originálního, rockový nebo chceš-li punkový kapely mají prostě charakteristický zvuk, a kdyby neměly, tak už by to bylo něco jinýho. A pokud to vezmu kolem a kolem, tak pokud do té svojí tvorby někdo vloží svoje nápady a osobnost, tak to originální je, relativně. Ale to není důležitý. Důležitý je, když to člověk poslouchá, jestli si v tom najde to svoje a jestli mu to dělá radost. Hudba a umění vůbec, se nedá hodnotit objektivně.

domin.go
22. 10. 2007
Dát tip
billy talent? myslíš tu sto sedmdesátou čtvrtou kopii bad religion/nofx???.))))

FLO
21. 10. 2007
Dát tip
Emo styl vymyslel New Yorker aby šla na odbyt růžová barva :o))) Já miluju Billy Talent, je to šíleně inspirativní, už dva týdny píšu povídky se sluchátkama na uších.

Marys
16. 10. 2007
Dát tip
ono porovnavat kvalitu hudby je ako porovnavat kvalitu kazdeho ineho umeleckeho odvetvia. Neda sa povedat, ze abstraktne obrazy su super, pretoze niektori v nich vidia len gyce, alebo nezmyselne ciary. Niekto zase nema rad klasicke obrazy z roznych dovodov. Takisto aj v socharstve, architekture, ci literature. To je uplne jedno. Kolko ludi, tolko chuti. Kazdemu sa paci nieco ine a tak by to aj malo byt. Naco niekomu tlct do hlavy, ze toto je najlepsia kapela, tam hraju najlepsi hudobnici, ti maju perfektne texty a pod... Ved kazdy sam vie, co sa prave jemu dobre pocuva. Ja posledne obdobie mam oblubene napriklad tieto kapely: Linkin Park, Dir en Grey, Depeche Mode, Horkýže Slíže, ci Zdob shi Zdub....... ako ste si vsimli, kazda kapela hra iny druh hudby a takisto aj v inej kvalkite, ale v kazdej si ja najdem to svoje

Winter
12. 10. 2007
Dát tip
No já nevím, ale Dream Theater mi přijdou jako beznadějní patetičtí kýčaři, kteří chtějí dělat umění, ale skončí jen v chaosu: když kompozici jejich hudby srovnám s čímkoliv ze 70. let (to období mám rád), tak se musím smát - viz. (třeba)uchvátný chaos bez chaosu Rock Bottom od Roberta Wyatta, proti němuž to vypadá, že se Dream Theater nedokáží domluvit, který nástroj má vlastně hrát. Ten humbuk kolem nich vůbec nechápu. Ale třeba je chyba na mojí straně.

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
King Crimson sou na mě až moc experimentální,)) jj Yes...IQ,Genesis etc...to sou klasiky... Dream Theater jak kdy...ale žeru Portnoye.)) a obecně mi přijdou jako jedna z nejtalentovanějších kapel na světě,po muzikální stránce...možná je to aji jejich nevýhoda...máš recht,že jejich hudba je občas dost překombinovaná a zbytečně perfekcionistická... ani Dreamscape nejsou špatní...teda je to v podstatě kopírka DT...ale mně se poslouchaj líp,není to tak agresivní

vlastne na King Crimson som narazal:) aj Yes su dobri, jemnejsi ja zase nemusim Dream Theater... dost prekombinovane a odosobnene

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
octopus: lepšího kytaristu? mno...možná...ale,upřímně,sedmnáctiminutový sólokytarový onanie mě nechytaly nikdy... cc: možná Marillion na Brave, nebo Arena...starší King Crimson, ale ty já moc nemusim...

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
moonspell leda na metalovým poli - stejně tak jako třeba anathema...dream theater...mars volta... jj - s tou kompozicí souhlas - skloubení té pinkfloydovské psychedelie s melancholickým rádiovým poprockem - s tím že ta psychedelie je prohnaná nějakejma mašinkama, což je přirozenej vývoj během cca 40 let

a co iny art-rock/prog-rock?:)

nu neviem, podla mna je to principialne uplne odlisna hudba, co sa tyka kompozicie, zvuku atd... porovnaval by som co do vyznamu a ochoty experimentovat, inak hudobne tam suvislosti nevidim. uz som s PF videl porovnavat aj Moonspell.

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
otázka ovšem je,kdo je potom ten cadillac.) radiohead mají lepšího zpěváka, stejně dobrý texty, stejně odvážný aranže, stejně psychedelický melodie, šílence za mikrofonem /i když na syda nemá v tomhle.))/, a jednou budou mít i stejnej historickej význam možná ho maj už teďka, jenom si to lidi neuvědomujou

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
proč?

jak mozes tolko pocuvat pink floyd? sak by mi z toho praskla hlava. mal som ich napocuvanych za mesiac a isiel som dalej:)

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
betik: no,víš,šestnáctiletý holky většinou žerou právě skupin jako je 30stm, a to ze tří jednoduchých důvodů: a) hrajou to na evropě 2 b) píšou o tom v bravíčku c) zpěvák je krásnej to že sou technicky někde na úrovni průměrné zábavové kapely už nikoho nezajímá /teď nemluvim o MCR...ti předběhli dobu...teď se jenom dostali na výsluní, a naprosto oprávněně/ můj obdiv patří tomu, že si holka v pubertě dokáže i přes mediální masáž a letův hezkej ksichtík uchovat střízlivej náhled na věc...chápeš ne.)) jinak - já současnou hudbu hodně sleduju a nacházím pořád nový a nový skvělý kapely - nevim,mě zas nebere uječenej sedmdesátkovej hard rock á la Led Zeppelin - i když uznávám jejich velikost,důležitost i nespornou muzikální kvalitu a s těma následovníkama to vidím asi takhle: .)) Beatles - Oasis (o kvalitě jejich hudby se dá pochybovat, stejně jako se dá pochybovat o kvalitě hudby Beatles; co je nepochybný, je stylová spřízněnost obou kapel a taky schopnost vyvolat absolutní mediální šílenství - v době "po Beatles" se to nikomu na světě nepovedlo líp než právě Oasis s prvníma dvěma deskama /možná ještě Strokes s Is This It/) Sex Pistols - Libertines (Doherty je nesmírně provokativní osobnost, i když takovej magor jako Sid to není.)), kromě toho hudba obou vychází z čistýho rock'n'rollu) Pink Floyd - Radiohead (s deskou Kid A přišla nadčasovost, s jakou se na hudební scéně kdysi objevili PF, pojem "noví PF" se v době kolem vydání tohohle alba objevoval docela často) The Doors - Joy Division - Interpol jinak už mě nic nenapadá.)))

Winter
11. 10. 2007
Dát tip
No já nevím, taky mě to moc nebere. Asi proto, že mám radši sestavu s Watersem :) Takové Meddle, DSoM, Wish You Were Here. Ale hodně teď taky poslouchám cantemburskou scénu a všechno, co z ní sešlo. Eh, to je už asi hodně mimo téma, že?

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
nejvíc asi tu poslední - bez waterse když si pustím Red Thread, příde mi jako bych poslouchal další řadovku PF zkus to porovnat Learning To Fly X Last Orders /Arab Strap/

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
největší kretén v tomhle je podle mě Corgan tomu fakt občas hrabe...a s Ihou dodneška neprohodí ani slovo /což nemění nic na tom že je to génius.))/ jinak nový Pink Floyd sem já osobně viděl v Arab Strap, škoda, že se rozpadli...hodně výjimečná a nedoceněná kapela

Winter
11. 10. 2007
Dát tip
Teď možná, ale v době kdy se rozešli...ale ten druhý případ je ještě vykřičenější.

Winter
10. 10. 2007
Dát tip
Jak řekl můj šéfredaktor: "Punk není mrtvej, on je jenom v důchodu" Což samozřejmě neznamená, že by byl apriori špatný. Ale dělat nějaký neohumbuk je na nic. A skupny, které vypsal domin,go skutečně nejsou špatné, jen je musí pozlatit čas. I když mám takové podezření, že noví Pink Floyd, Soft Machine, Brian Eno, John Cale nebo Lou Reed to nebudou. No dobře, ta poslední poznámka je spíše prezentací mého vkusu, než objektivní kvality :). Jo a to, že se tak drsně utřou není zase tak divné, když se lidi pohádají, říkají i horší věci: viz právě R. Waters x D. Gilmour nebo L. Reed x J. Cale - všechno to jsou bezmála géniové, ale kvality by si neuznali, ani kdyby je to mělo stát život.

domin.go
09. 10. 2007
Dát tip
neopunk neexistuje vole.))

domin.go
09. 10. 2007
Dát tip
emo nevzniklo teď vzniká od osmdesátejch let z americkýho hardcore punku.)) teď se toho jenom chytly šestnáctiletý holky co chcou bejt černý,zlý a drsný,))

domin.go
09. 10. 2007
Dát tip
rites of spring? to sou už starý páky.))))

domin.go
09. 10. 2007
Dát tip
octopus: ale pár by se jich určitě našlo.)) nebo nevim jak s datem vzniku,ale každopádně s datem debutové/průlomové desky určitě za všechny: devotchka arcade fire interpol .)

domin.go
06. 10. 2007
Dát tip
hele šestnáctiletá holka která opovrhuje 30stm? to je unikátní máš můj obdiv,))))

domin.go
06. 10. 2007
Dát tip
sou to kokoti až se leto naučí zpívat,tak se můžou začít prohlašovat za kapelu

grafo
05. 10. 2007
Dát tip
nečítal som, ale skupinu mam moc rad---

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru