Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povrchnost

08. 10. 2007
1
11
1288
Autor
Houp88
Neříkám, že bych nebyl s holkou, která by mě fyzicky nepřitahovala.
Tvrdím, že bych nebyl s někým, koho bych fyzicky nepřitahoval.

11 názorů

A.H.
27. 03. 2009
Dát tip
souhlasím s Fairiellou

Ay´Le
10. 10. 2007
Dát tip
to teda povrchnost neni..koneckoncu je to hlavne hodne individualni..ja bych proste rekla ze bys nebyl s nekym kdo se ti nelibi..coz je naprosto logicky protoze aspon na zacatku na vzhledu zalezi at to zni sebedebilnejc..

Houp88
09. 10. 2007
Dát tip
Já netvrdím, že bych s někým takovým byl. Ale když řeknu, že bych nebyl s někým, kdo není hezký, tak jsou na mě kritické pohledy, jak jsem povrchní. Když řeknu tu druhou větu, tak je v tom ta povrchnost stále, ale není tak vidět.

Ay´Le
09. 10. 2007
Dát tip
potom je to hloupost..aspon pro me si fakt nedookazu predstavit ze bych byla s nekym kdo se mi nelibi a nepritahuje me

Houp88
08. 10. 2007
Dát tip
¨Hezky řečeno. Souhlasím. Snad z mého citátu nevyznívá opak. (uznávám, že je to dost záporů na krátkou větu (: )

Fairiella
08. 10. 2007
Dát tip
Jenže láska není jen o duši, je i o sexualitě. Bez sexuality nemůže vztah nabýt ničeho víc než jen přátelství. Nedovedu si představit, že bych chodila s někým, kdo by mě fyzicky nepřitahoval nebo dokonce odpuzoval... Ani mi už nepřijde ušlechtilé (jako dřív) tvrdit opak. Pravda je ta, že přitažlivost je stejně důležitá jako vzájemné porozumění, důvěra, tolerance a další věci. Jistě, když jsi pak s někým třicet let, vztah asi sklouzne do jiné roviny - přátelství nebo lhostejnosti - ale na začátku přeci jenom musela být vzájemná přitažlivost, aby jim to vydrželo tak dlouho. Jak můžou mít oba požitek ze sexu a vůbec ze vzájemného soužití, když ten druhý ti do očí lže a říká, že se mu líbíš, že tě miluje, ale přitom tvé tělo nemiluje, jen "duši" a o tom lže sám sobě, neboť žádný člověk není na také úrovni myšlení, aby vnímal duši druhého celou - zato tělo celé vnímat můžeme. A když se k tomu snažíme pochopit i část duše toho druhého, můžeme člověku víc porozumět. Tělo je prostředek dorozumívání. Nepřitahuje-li mě nějakým způsobem daný kluk - těžko mi pak v dlouhodobém hledisku budou připadat přitažlivé jeho názory, lichotky, doteky, atd...

Houp88
08. 10. 2007
Dát tip
proč ne? stále je to jen o vzhledu, ne o duši

Fairiella
08. 10. 2007
Dát tip
Mno ale potom to nejni povrchnost, hm?:)

Houp88
08. 10. 2007
Dát tip
Problém se záporem v české větě? Autor chtěl říci, že nejde ani tolik o to, aby nás partner(ka) přitahoval, ale o to, abychom mi přitahovali jeho(ji). (:

Fairiella
08. 10. 2007
Dát tip
Máš tam moc "ne", že nevím, jak se to nakonec vyneguje a co tím vlastně chceš říct :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru