Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Najhlúpejšie zákony sveta

04. 06. 2001
1
0
1548
Autor
Naso_kritik

Hospodársky denník, 4.06.2001, s.12

V americkom meste Cheyenne sa v stredu nesmiete sprchovať, v Newcastli je zakázaná súlož v miestnosti považovanej za mrazničku, v štáte Wyoming ženy musia mať poldruhametrový odstup od barového pultu, v meste Everett porušujete zákon, ak vystavíte zhypnotizovanú osobu vo výklade, štát Washington postihuje predstieranie, že máte bohatých rodičov a zakazuje lízanky, vo Virgínii je okrem iného zakázané štekliť ženy, vo Vermonte nesmiete predávať konský moč a popierať existenciu Boha, v Texase vás zavrú, ak podojíte cudziu kravu alebo budete kresliť po nej grafity, Severná Karolína je raj pre spevákov, keďže je tu zakázané spievať falošne (v Pennsylvánii zakazujú aj spev vo vani) a ochrancovia zvierat si vydýchli, lebo na slonoch sa tu orať nesmie. V Oregone dbajú nielen na zvieratá, ale aj na domáci riad, ktorý musí po umytí odkvapkať. A ďalšie zákonné predpisy, ktoré útočia na logiku a bránicu našinca. V knihe NAJHLÚPEJŠIE ZÁKONY SVETA (Media Klub). Neveríte tomu? Ani bývalý britský sudca David Crombie neveril. Kým nenarazil na hradbu starých, ale platných súdnych precedensov a prácne nezozbieral absurdné zákony a mestské vyhlášky z rôznych kútov sveta. Najviac ich je z územia USA, krajiny považovanej za vzor liberálnosti a demokracie. Ale netvárme sa múdro! Veď ani tá naša legislatíva nemá ďaleko od smiechu. Či plaču?

 


Print
04. 06. 2001
Dát tip
K obojímu.....


Bacil
04. 06. 2001
Dát tip
Aj taký je život...

Jakmile se vrátím z charkovskýho nádraží, pojedu do Vermontu prodávat koňskou moč. Během prodeje párkrát popřu existenci Boha a na zpáteční cestě se stavím u kamaráda ve Washingtonu, budu předstírat nemanželskou dceru Aristotela Onassise a rozdám pár lízátek místním dětem. Panečku, to bude vejlet! Už si začínám střádat do prasátka...:)))

Astalavista
04. 06. 2001
Dát tip
No, v mrazničce? Mrazivá vášeň!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru