Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sčítání koček na planetě Varm

18. 10. 2007
3
11
2663
Autor
ThatGuy

Kratší z mých povídek. Zapadá do "seriálu" Země, Druhý dech a Apollo X. Je to trochu sci-fi, ale víceméně to spíš naráží do filozofie.

Sčítání koček na planetě Varm

Malá holčička, která zatím ještě nedospěla do věku, ve kterém na Varmu obvykle děvčata řeší otázku, zda je hezčí její levá, nebo pravá hlava, tak jako každý den nemohla usnout. Celých devadesát let ji vychovávala babička, jenže ta se na stará kolena rozhodla, že si povyrazí a zaplatila si 60 let ve Hře. A protože její rodiče byli rozvedení, dost často se stávalo, že byla doma sama. L´nemrac se jmenovala. Maminka diplomatka byla zrovna na návštěvě u známých a tak se courala po ztichlém a jaksi zvadlém domě.
Příjezd jejího rodiče byl poznamenán výtkami a nemálo ostrými slovy. Nicméně jediného rodiče to také donutilo zamyslet se nad tím, co s tím. A tak se zrodilo počítání koček. Jedna kočička šla a napila se mlíčka. Druhá kočička šla a napila se mlíčka. Páníček šel a doplnil mlíčko. Třetí kočička šla a napila se mlíčka...
Toto říkadlo se uchytilo jako prášek na spaní zdarma a šířilo se generacemi. A tak, když ve hře začalo docházet k podobným problémům s nespavostí, byla naprogramována postava která měla do hry počítání koček zavést. Ale protože byl programátor na mol, popletl kočky s ovcemi a ještě do toho zamotal jakousi pitomou lávku.

11 názorů

ThatGuy
19. 02. 2008
Dát tip
ja se to snazim vzdycky udelat nejak nenormalne, i za cenu toho, ze to bude znit blbe ;) vsem diky

pété
15. 02. 2008
Dát tip
mně tam nějak nesedí ten Příjezd rodiče...jinak pointa je dobrá, bavila mě..

Santi€
15. 02. 2008
Dát tip
mňaaau...ach ty malá ubohá kočičko, já nemám žádné mlíčko, musíš o dům dál...,)) tenhle žánr na odreagování jednou za čas můžu,musím konečně přečíst od Pratchetta Nefalšovanou kočku

Santi€
15. 02. 2008
Dát tip
pošlu si odsud avi, aby na mě blikalo, až budu mít víc času...zaujal název;)

RealPedro
24. 11. 2007
Dát tip
To je něco jako moje ironie života, akorát o kočkách :D Zase jedno z méně povedených... Piš krátký povídky. To ti de líp.....

ThatGuy
20. 10. 2007
Dát tip
ne, nebyl to umysl, toho vecera jsem byl ponekud neklidny (a psal jsem jako prase)

ThatGuy
20. 10. 2007
Dát tip
opraveno..

ThatGuy
19. 10. 2007
Dát tip
ehm..filosofie myslim jako cela serie, ne tenhle kraticky uryvecek, chyby opravim a omlouvam se za ne, psal jsem to na rychlo a preklepaval jsem se.

Narvah
19. 10. 2007
Dát tip
tohle jde zcela mimo mě.. na tak krátký text tolik chyb.. a filozofie? kde?

Barman
19. 10. 2007
Dát tip
supr:) Jen si oprav bybičku-nebo že by úmysl?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru