Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odevni typologie Iru

23. 10. 2007
26
30
3453
Autor
Vaud

Nasinec je presvedcen, ze domaci devcata jsou cennejsim pokladem nez korunovacni klenoty. Potloukam se po svete, tak si vsimam, jak na tom jsou v ostatnich zemich s jejich narodnim bohatstvim. Nejde o zadne hloubkove studie – jen takove povrchni pozorovani. Sve postrehy z Barcelony jsem popsal jinde, ted je na rade Irsko. 

 

V sobotu jsem sedel v Market Baru v Dublinu a nad sklenici Guinessu pozoroval mistni. Mam totiz takovou zkusenot - ceho si nevsimnu v zahranici prvni dva tydny, to uz pak nevidim. S kamaradem Mikem, ktery je tu se mnou, se naprosto rozchazime v nazoru na irska devcata. On je povazuje za krasavice, ja jsem uprimne zdesen. Dlouho jsem se nesetkal s tak diametralne odlisnym nazorem. Pokud jsou tu nejake hezke holky, tak se z nich vyklubou Polky, Slovenky nebo Cesky.

 

Par hezkych Irek jsem videl v noci v baru, kde jsme se divali na rugby. Ty se vsak daly spocitat na prstech jedne ruky. Pokud jsou trochu hezke, tak to dorazi svym oblecenim. Mistni obyvatelstvo jsem si pracovne rozdelil podle vztahu k odivani do nekolika skupin

 

Typologie irskych zen a divek podle oblekani

 

1)      Typ prvni – “upjata krava” – to je takzvany business styl, kdy dobre strizeny kostymek nahrazuje chybejici vzdelani i mozkovou kapacitu.   

2)    Typ druhy - “jsem tu spravne na cviceni civilni obrany?”  - starsi z vas jiste znaji model “atombordel” z hodin branne vychovy, takze si udelaji obrazek. Nositelky tohoto obleceni vypadaji, ze prezily teroristicky utok a ocekavaji vzapeti dalsi.

3)    Typ treti – “nasla jsem to u popelnic a jeste mi to bylo” – vzhled bezdmovcu trochu mate, protoze tady na ulicich zebraji celkem slusne obleceni vychodoevropani. Muze se vam pak stat, ze v dobre vire odezenete servirku z kategorie popelnicovitych.

 

Typologie irskych muzu podle oblekani

 

1)      Typ prvni – “k vanocum jsem dostal velke baleni tuzidla a jeste mi   

     nekolik litru zbylo”. “Tuzidlove” mohou byt i kravataci, ale pokuseni 

     dostat Dublin na prvni mista ve spotrebe tuzidel na hlavu je velky.  

2)    Typ druhy – “hraju rugby nebo se na nej koukam v televizi”. Jde

      vetsinou o holohlave jedince, kterym vlasy vypadaly nebo jim je 

      vytrhali spoluhraci na rugby. Vzhledem k absenci vlasu maji mensi

      spotrebu tuzidla nez skupina prvni. Vetsinou jsou to usati

      hromotluci v tricku a dzinach. Tuzidlove z nich maji respekt.

3)    Typ treti – “bydlim na venkove a jsem bohaty” – vetsinou nosi

     karovane sako a bundu Barbour. Jezdi Land Roverem a maji na sobe

     celkem zbytecne    jezdecke holinky. Jediny kun v centru Dublinu je     

     na detskem kolotoci.

4)    Typ ctvrty – “bydlim na venkove - no a?” jsou obleceni do sedivych   

     teplaku a   usmudlanych svetru.     Vetsinou s sebou maji tlustoprdelatou zenusku a cervenolici dcerku, z kategorie popelnicovitych. S    rugbisty maji spolecnou  rymu a v                restauraci neustale popotahuji, coz z nich nedela idealni                  spolustolovniky.

 

Jestli hodlate v Irsku zapadnout, tak si zvolte jednu kategorii. Ja se jdu podivat, kolik mi zbylo od vanoc tuzidla a vyrazim do ulic. V Irsku je totiz fajn.

 

Z Dublinu zdravi Vaud


30 názorů

Vaud
13. 05. 2009
Dát tip
me to stoji i bez tuzidla (tedy jako na hlave -nejspis hruzou!)

Vaud
01. 04. 2009
Dát tip
asi ho spotřebovali při tužení kolektivu :-)) jo, vypadalo to tam sympaticky

Diana
01. 04. 2009
Dát tip
V Irsku je ale FAKT fajn! Lidé jsou srdeční, veselí, vždy ochotní se spřátelit i pomoci. Vinou úzkých zarostlých silniček (a jízdě vlevo), jsme utrpěli nehodu, která nám odepsala auto. Místní nás nadšeně pozvali k sobě do domu - a všechno za nás vyřídili! Strávili jsme u ních čtyři nádherné hodiny povídání, smíchu, lekcí národní historie irské i české - až nám bylo líto, že dorazilo náhradní auto. Strašně ráda na ty lidi vzpomínám! Žádné tužidlo jsem nezaznamenala :-)

Vaud
04. 12. 2008
Dát tip
sokolske heslo TUZME SE, ma v irsku uplne jinou napln

A whisky neumí vypálit ani na podruhé!

malá*
27. 07. 2008
Dát tip
:D tak to je přesné*

gemina
23. 01. 2008
Dát tip
Irsko tak trochu jinak:oD pobavilo, poskytlo nove obzory:) díky

Vaud
12. 01. 2008
Dát tip
jo, obcas se tam mihly takovy vystrojeny vochechule :-)) takhle jsi mela aspon ten spravnej agro-look :-)) jinak kamarada Majka taky znas :-))

Smeesheck
11. 01. 2008
Dát tip
ahoj, pred vanoci jsem nakonec utekla do irska... ted nehodnotim vzhled, ale odevni typologii... tak out jako prvni noc v baru jsem si uz dlouho nepripadala. byla jsem tam jedina holka v dzinach, pohorkach a pohodlnem tricku a svetru. vsechny damy tu chodi v satickach, korzetech a supermodnich botach na podpatku. uuuuf. :))))

Vaud
15. 12. 2007
Dát tip
Kytiii, B_G - diky holky :-)) !!

Kytiii
22. 11. 2007
Dát tip
bychom asi nezapadli... :o) pěkný fejetonek... *

palino8
04. 11. 2007
Dát tip
prehrabal som sa fotkami z Dublinu, aby som Ti dokázal, že je tam aj nejaké súsošie, kde je kôň, ale nič také som nenašiel... tuším máš pravdu ;)

Vaud
31. 10. 2007
Dát tip
holky diky - jestli me dneska neklepne pepka, tak zase neco napisu :-)

bestye
30. 10. 2007
Dát tip
mám ráda všechny Tvoje povídání a obzvlášť tyhle usmívací :c) chtěla bych umět taky takhle psát - lehce, jednoduše, samozřejmě. ale snažím se :c)*

Yeziiinka
30. 10. 2007
Dát tip
K tomu Skotsku bych měla postřeh z jediné kratičké návštěvy: Dívky a ženy doma všechno snědí a na chlapce a muže nic nezbyde. V obchodech s běžnou konfekcí lze v dámském oddělení natrefit pouze na vel. L a výš. Jestli jsou pánská oddělení sdružená s dětskými jsem si nestačila všimnout, ale považuji to za nanejvýš pravděpodobné. :) Tvůj příspěvek ala "módní policie" v barevných plátcích záchodového čtení je rozkošný. Ostatně jak jinak. :) *

Markel
25. 10. 2007
Dát tip
jo, je to tak, překopíruju dceři, bydlí tam už téměř 4 roky a mluví s despektem o tom jejich oblíkání, ale tak pěkně jako ty by to nevyjádříla, pobavila jsem se a taky živě viděla, byla jsem tam loni v čevnu, počasí nám přálo, neb bylo vybráno to nejstabilnější, nejvíc líbilo západní pobřeží, mám ráda pochmurno - t

Vaud
24. 10. 2007
Dát tip
Avox - ja nemam rad plytky svet "businessu", protoze do nej ted taky patrim :-) Jinak sedni na letadlo a zajed se tam kouknout - jen je tam trochu draho. Diky za navstevy. Irsko bylo fajne! Uz jsem zpet v Barce. Jeste kolem obeda jsem zvazoval, ze pujdu na chvili vykoupat :- ) - je tu porad hezky pocasi a slunicko, tak ma clovek fajn naladu.

podezdívka
24. 10. 2007
Dát tip
:-D * jo jo, není nad krásně opálená černovlasá irská děvčata.....

avox
24. 10. 2007
Dát tip
přiblížil jsi mi zase kousek světa, kam se už asi nepodívám, tak dík. opravdu "krava"? neměla tam být náhodou "kravata"? Přece jsi gentleman :-)) */

vesuvanka
23. 10. 2007
Dát tip
:-)))) TIP

Delahaye
23. 10. 2007
Dát tip
"Nositelky tohoto obleceni vypadaji, ze prezily teroristicky utok a ocekavaji vzapeti dalsi. " :-)) T.

Fairiella
23. 10. 2007
Dát tip
Laura: ve Skotsku? No tam by se pravda kategorií děvčat i mužů našlo o něco víc... ale JAKÝCH! :D *

sidonia
23. 10. 2007
Dát tip
muzu potvrdit:))))

Sarrah
23. 10. 2007
Dát tip
hihi*

Pacer
23. 10. 2007
Dát tip
:)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru