Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak šlo sádlo věšet prádlo

29. 10. 2007
8
13
2390
Autor
Barman

Všechno může ožít. Alespoň v mysli

Sádlo Mádlo mělo mastné kapsy, tak se rozhodlo, že si vypere. Vzalo mastné kalhoty a strčilo je do hrnce, kde se vyvařily, pak stačily jen nudle, trocha zeleniny a polívka byla hotová. Přitom se vyčistily kalhoty a už zbývalo jen je usušit. U Mádlů byla zima, tak si Sádlo Mádlo řeklo, že je pověsí venku, jako to dělá Slepice Krupice.

   Sádlo Mádlo si neslo kalhoty hrdě po schodech dolů a ve třetím poschodí potkalo Sraba Chleba a Slánku Slánskou.

   „Nazdar Sádlo, pojď mezi nás a navštívíme Velkou Držku,“ řekl Srab, ale to se Sádlu nelíbilo, tak řeklo: „Já jsem Sádlo a jdu si věšet prádlo, na držku vám kašlu, poněvadž je velkohubá,“ řeklo Sádlo důležitě.

   „Tak čau,“ houkla Slánka a šli se Srabem dál.

   „Ještě to tak, fanatici,“ řeklo si Sádlo jen tak pro sebe a šlo.

   Ve druhém patře potkalo Jirku Pekáče.

   „Čau Sádlo, pojď ke mně, je tam Knedlo Vepřo Zelovič a jedenáctiletá perverzní Thurgau Milerová, pořádně se zmastíme.“

   „Čau, radši ne, Zelovič je můj konkurent a je ještě perverznější než Thurgau a chtěl by, abych skončilo s tebou. Jsem slušné sádlo a jdu si věšet prádlo.“

   „No jak myslíš, ale o hodně přijdeš.“ Sádlo si setřelo mastné čelo, protože už mu sousedé lezli tukem. Navíc pro sádlo, jako je Mádlo, je to náročnější cesta, než třeba pro Slepici Krupici, navzdory tomu, že má víc energie.

   A Slepici Krupici potkalo v prvním poschodí.

   „To zas bude řečí,“ řeklo si.

   „Dobrý den Sádlo.“

   „Dobrý den Krupice.“ Sádlo si oddechlo a stírajíc si tuk z čela, ploužilo se po schodišti dál.

   Ve dveřích potkalo ještě Vegetariánku Sójovou a jen si vyměnili nenávistné pohledy.

   „Tak a teď si pověsím ty kalhoty,“ pomyslelo si. Pro sádlo je to ale těžká práce, obzvlášť na sluníčku, a tak když se konečně vítězoslavně podívalo na vlající kaťata, téměř v tu samou chvíli se rozteklo. Bylo by to celé zbytečné, kdyby kolem neběžel pejsek Tobík, blonďák a krasavec, který milé Sádlo Mádlo slízal.


13 názorů

Barman
18. 11. 2007
Dát tip
Díkes za kritiky, jsem tuze rád, že se líbilo

Barman
07. 11. 2007
Dát tip
Dík, po 10 dnech jsem nečekal, že se ještě někdo vyjádří:) Inu písmák je občas překvapující

NePoe_ta
01. 11. 2007
Dát tip
Celé to dobře promaštěné drama připomíná příběh sežraného masného krámu. Celkem mne vyvařilo, až se mne natřásal tuk :) ... ale nebudu zdržovat od dalších tučných seancí. -t-

j. nick
30. 10. 2007
Dát tip
MUAHAHAHAHA :D:D:D*

Honzyk
30. 10. 2007
Dát tip
))))Barman.....ja nahodou jsem si vzpomnel, jak tady na Zizkove, btw, manifestovali duchodci proti zdrazeni masla, a vedla je zenska ve staniolu a na tlustym brise mela napis NEZDRAZUJTE MNE, PROSIM!!!!...jqko kdyby duchodci, s prominuti, zrali celej zivot jen maslo...a vetsina byli tlustosi a mavali holema na Skroupaku, a lidi na ne hazeli mikrotenovy pytliky s vodou, ale to jen na okraj,,,.)))... ...a tady ta poita úpo sadlovskem tazeni s kataty akorat.....xcau....

Barman
30. 10. 2007
Dát tip
Dík vám za kritiky. Pišto, kdybych měl dostávat nosné nápady, tak by mě to nebavilo:)

Vcelku bych řekl, že kdybys našel člověka, co ti pustí nosnej nápad, tak bys moh bejt skvělej humorista...:) Takhle jsou to jen hříčky.

Honzyk
29. 10. 2007
Dát tip
..vypada nenapadne, ale vytecna personifikace!!!:))))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru