Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uniformy do škol

04. 11. 2007
0
4
460
Autor
Dewil child

Když jsem v novinách narazila na článek s nadpisem uniformy do škol,se zájmem jsem si ho přečetla.Pojednával o možném znovuzavedení školních uniforem.Donutil mě se zamyslet,jaké by to asi bylo.Má první myšlenka směřovala k výhodám uniforem.No za prvé by odpadlo věčné stání ráno před zrcadlem a přemýšlení co já si zase do té školy vezmu.Za druhé by to mohlo přispět ke snížení šikany dětí ze sociálně slabších rodin kvůli oblečení.I když jak se to vezme.Když někdo bude mít komplet novou uniformu z obchodu a jiný po starším sourozenci či od kamaráda tak se to zas tak neschová.Nebo v tělocviku.Pochybuji,že by byli uniformy i do tělocviku,takže opět by byli patrné rozdíly.Děti si mezi sebou nebudou závidět typu:Jé ona má to tričko z Terranovi nebo jů on má kalhoty Fishbone!Poté jsem si začala probírat záporné stránky.Upřímně si nedokážu přestavit jak bych dejme tomu devět let nosila každý týden stejné oblečení. Někomu by se také nemuseli uniformy líbit.Například někdo zásadně nenosí sukně a hle najednou jí má nosit každý den.No a když  tahle dívka získá pocit,že jí to nesluší,může se následně cítit třeba deprimovaná.Takže můžou působit i na psychiku dítěte.Já osobně bych asi byla celkem proti.Když to tak pozoruji mají uniformy spíše víc negativ než pozitiv.Takže nemyslím,že by přinesli něco extra užitečného..


4 názory

Ay´Le
04. 11. 2007
Dát tip
mne ten styl jak je to napsany prijde desne legracni a vubec neim proc ale k tem uniformam..ja bych je nechtela ani za nic kazdej den v uk potkavam decka v cernejch kalhotach a bilejch kosilich a je to divny..byt jak stado..

jt
04. 11. 2007
Dát tip
žádný uniformy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru