Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soutěžní dílo 029

04. 11. 2007
5
9
734

Soutěžní haiku číslo 029

Rosnička

Vzduch přestal plakat
nebe modří se chlubí
už je po dešti


9 názorů

No není, no. To se nedá nic dělat.

17 slabik v odstrašující podobě (pro haiku), v žádném případě nemá s haiku nic společného

katugiro
07. 11. 2007
Dát tip
Viz Dero. Zvlášť ten vzduch je k pláči.

jorel
07. 11. 2007
Dát tip
účelná rychlokvaška

Dero
06. 11. 2007
Dát tip
K dílu: Jedině třetí verš patří do haiku. Právě z něj vychází jakýsi rozmazaný předěl, který tu je přítomný. Personifikace v prvních dvou verších v kombinaci s emotivními slovesy (plakat, chlubit se) do haiku opravdu nepatří. morgy: Argumentovat věkem oponenta je ubohé. Paulart toho o haiku ví víc, než drtivá většina autorů na písmáku. Její kritiky poukazují na nedostatky, na nichž se shodne většina zkušených autorů haiku. Tak proč bys zrovna ty měla Paulart poučovat o formě kritizování tohoto literárního útvaru? Máš s ním snad větší zkušenosti, nebo jen vaříš z vody a svých pocitů?

Paulart
05. 11. 2007
Dát tip
Já přece neříkám, že jsem mistryně světa. Prostě píšu svůj názor. Nebe může být i šedé, ale nechlubí se, o to tu jde, v haiku se "nechlubí", chápeš? V tvé mysli se chlubí.

morgy
05. 11. 2007
Dát tip
Nebe není prostě "jen" modré drahá Paulart. Jak tak čtu tvé kritiky...jsi mistryně světa přes haiku? v tvých letech? možná trochu skromnosti by ti neuškodilo. Mně se tvé dílko líbí *

Paulart
05. 11. 2007
Dát tip
Moc okatá personifikace na haiku. Nebe se nechlubí, je prostě modré, nic víc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru