Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koloběh života

08. 11. 2007
7
14
556
Autor
nihil1980

Je to první báseň, kterou jsem se zde rozhodl uveřejnit, takže začnu z veselého soudku :o) Ty depresivní přijdou taky.

Malinký červíček do vody spad,

zřela ho rybička, jež měla hlad.

 

Červíčka spapala, však neměla kliku,

rybník byl maličký, potkala štiku.

 

Štika si všímala na nebi obláčků,

za chvíli chudinka skončila na háčku.

 

Neměl hlad, na černo rybařit nemusil,

proto se kostičkou ze štiky udusil.

 

Nyní je v hrobečku, náš milý človíček,

k obědu papá ho malinký červíček.


14 názorů

nihil1980
10. 11. 2007
Dát tip
Tak si to tady čtu a docela se bavím :o) Pokud u mne budete hledat nějakou literární kvalitu, tak Vás asi zklamu. Moje nejlepší známka ze slohu, než jsem napsal první báseň, byla čtverka a slohovky jsem vždy četl jako odstrašující příklady před celou třídou. Jediná pořádná kritika se týká toho "však", které ten rytmus opravdu totálně rozhodilo (což už jsem si dávno uvědomil sám), ale všechny svoje dílá budu uvádět v původní podobě, takže se určitě ještě pobavíte :o)

Nojo, pivo je prevít... Napadlo mě udělat na ono "však" nějakou studii - vybrat ty nejvšakovatější zdejší dílka, pak vybrat pár klasiků typu Rostanda a na příkladech ukázat správné a chybné použití.

j. nick
10. 11. 2007
Dát tip
no tak eště k tomu rytmu, nemyslim si, že je uplně vpohodě, ale na druhou stranu, jako první tady publikovaný dílko dobrý, jak řikám, čet sem tady větší h*vna, který byly štědře oceněný jenom proto, že autor tady měl už nějaký jméno, jasně že nihil1980 má na čem pracovat, proč bysme sem jinak něco psali žejo... pokud jde, Pišto, o všakování v dílech nováčků, sem stejnýho názoru, taky mi to nesedne, ale tady v tý blbůstce eště pořád jakž takž oproti některým "vážně" míněným "básním", kde slovo "však" má plnit funkci básnickýho výrazu (pche), tady to až tak myšlený neni (myslim, že tady to mělo bejt spíš v zájmu nějakýho rytmu, kterej tim byl ale paradoxně zabitej, páč to slovo je tam prostě navíc, takže to moc nevyšlo, resp. vyšlo by to líp, kdyby následující verš měl o slabiku víc, u blbůstky by to stačilo)... sem se nějak rozkecal... po pár pivech...:)

Lyrae
08. 11. 2007
Dát tip
:)tak už to na světě chodí:) náhodou na to jak je dneskaj tip bez ceny tak tohleto není špatné a rytmus vidím pohodově. mě sráží na kolena mozky těch lidí tady. takže tip*

Oldjerry
08. 11. 2007
Dát tip
No jo... papouch má vždycky pravdu... omlouvám se ti, že jsem ti dal tip

Alú
08. 11. 2007
Dát tip
dýchám super!

Tak to je hezký, teď sem za drába, co nutí ptáky k tipům...

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
antipátijě? .. dyk to byla sranda a pošťouchnutí.. tak jo tak já dám taky tipa, dyk vo co de, že, ať má nováček radost :-) (jáá!! to jáááá, když začínal, tak jsem dostal prvního tipa po třičtvrtě roce!! To když jááá začínal, tak tip měl jó cenu! Dnes je to zdevalvovaný šmír bez hodnoty!! Jo jááá...... atd ... :-)))

Ten nezvládnutý rytmus to skutečně sráží na kolena, měl by sis s tím ještě pohrát... A papouch by si moh svoje osobní antipatie vyřizovat třeba ve zprávách, co ty na to, ptáku? Jináč - všimli jste si, jak je u začínajících básničkářů hojně frekventované slovo "však"? Nějak tomu nemohu přijít na kloub...

j. nick
08. 11. 2007
Dát tip
hele už sem viděl i horší blbůstky slušně oceněný (včetně některých mých:) ), pro začátek vpohodě, prostě jednoduchá legrační říkanka pro odlehčení, tim pádem tumáš smajla a tip:)*

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
Potkal potkan potkana... nebo Lišák je lišák. Drhne to, kulhá rytmus, téma omšelé.. Sory ... Oldjer pochválí i naprostou hovadinu, neber ho vážně .-)

Oldjerry
08. 11. 2007
Dát tip
Jako blbůstka jo - a docela vtipná... je to sice jako říkanka pro děti, ale protožes moudře zvolil blbůstky, je to irrelevantní

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru