Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokora

05. 06. 2001
0
0
825
Autor
MOHICAN

POKORA

 

Když někdo život nezvládá

tak ať lehne si na záda

dívá se na modrou oblohu

a chvíli přemýšlí o bohu

 

Pokud na nic nepřijde

tak já za to nemohu


MOHICAN
07. 06. 2001
Dát tip
Proč bojovat o názor na pokoru? Není to o vědění ale o citu. O pokoře mohu vědět ale nemusím jí cítit, stejně tak ji mohu cítit a nevím, že se tomu říká pokora. Já také vím co je vražda a přesto nevraždím... (špinavou práci nechávám zahradníkovi).

o.k. :)

Pjopej
07. 06. 2001
Dát tip
Pokora je nejkrásnější cesta k bohu.Mnoho lidí ji bestialně křičí na lidi, aby si ji sami uvědomovali.Není na tom nic špatného...nechť je pokora provází.(snažím se procitnout okamžikem tvé básně, ale posledním řádkem jsem opravdu pokoru necítil..)

MOHICAN
07. 06. 2001
Dát tip
Souhlasím. Poslední řádek už o pokoře není. Asi ta věta měla znít jinak. Uznávám, že by to bylo lepší. Člověk se stále učí. Díky, že ses snažil procítit mou báseň (spíš říkanku).

MOHICAN
06. 06. 2001
Dát tip
Dík za kritiky. Nakopli jste ve mně tu správnou strunu. Pokusím se vysvětlit nevysvětlitelné. Pokora jsem to nazval kvůli svému pocitu v té chvíli. Uvědomil jsem si jak všichni děláme spoustu chyb jen proto, že se málokdy zastavíme a podíváme se sami na sebe z pohledu jiných (třeba „nadneseně" i boha). Neubližujeme jiným svými slovy, činy, nebo naopak tím, že neděláme nic a své city hloupě skrýváme? Nejsme jen duševní mrzáci, myslící jen na sebe a svůj prospěch? Peníze, honba za kariérou, lhostejnost, arogance, samolibost, nebo jen neschopnost či „nezájem" být duševně stále lepší, čistší a „ p o k o r n ě j š í " ve svém myšlení , slovech i jednání. Výraz pokora pro mne představoval to zastavení, zamyšlení nad životem a ztišení. Nechci to do světa křičet, je to jen tiché sdělení těm, kdož chtějí naslouchat... Posledním veršem jsem chtěl říci, že nechci nikoho poučovat, je to každého věc a pokoře nikoho nenaučíš.

sakryš, jsem arogantní, lhostejná, honím se za prachama, jsem samolibá... a nejvíc na celým světě miluju svůj odraz v zrcadle... a přesto vím, co to je pokora... mluvěj o tom lidi, co cestujou každou neděli pro chlebíček do kostela... .... pro lepší pocit.... ..... cituji: je to každého věc a pokoře nikoho nenaučíš.... takže jsem měla pravdu : vrahem je zahradník :-))

Pjopej
05. 06. 2001
Dát tip
Baseň je pěkná ...ale pokora v ní moc není...a protože za to nemůžeš nedávám ti Tip.

fox
05. 06. 2001
Dát tip
hmmm....tim poslednim radkem....a taky nevim proc se to jmenuje Pokora....

wqw
05. 06. 2001
Dát tip
Ar okop já nevím a nepřijdu na nic

vrahem je zahradník :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru