Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přišla jsem bosá před Pána Boha

14. 11. 2007
1
6
1046
Autor
veverucha

Přišla jsem bosá před Pána Boha

Řekl mi holčičko kdepak jsi byla

Byla jsem posbírat ve světe tretky

Na co a pro koho jsem netušila

 

Přišla jsem nahá před Panu Máří

Slzy mi skapaly před její tváří

Zahal mne Panenko do svého pláště

Jakpak jsi přišla k nám? Velice zvláštně

 

Maličkou cestičkou okolo polí

Dlouho jsem chodila Nohy mě bolí

Smáli se volali Tam cesta není

Jenže já slyšela Jdi bez prodlení

 

Ráno to vědělo večer to tušil

Vítr to zašustil voda to řekla

Duše to zpívala tep mi tím bušil

Ne abys holčičko světla se lekla


6 názorů

Morče11
10. 08. 2008
Dát tip
Zajímavé, přijde mi to krásné... Povedlo se. :)

veverucha
16. 06. 2008
Dát tip
děkuju za názory, trapas s "panou" marií je fakt trapas. Jinak jsem ráda za vaše názory, ale nic bych nezměnila, kdyby to byl volný verš a bez některých obyčejných slov, byla by to filosofická úvaha o bohu, tohle má být nápěv, takové zazpívání.Řešíte to hodně "školometsky".Asi vám taky půjdu něco rozpitvat, hihihí

3. a 4. sloka se mi hodně líbí, začátek je inu slabší, ty tretky mě tam podvědomě děsně rušej (jak řekla Fája aj ten synek koňskej)... Bacha na PaNNu M. Básnička mi připadá tak hezky nadnesená, snaží se říct něco víc, proto mě tam to profánní "řekla" zaskočilo, trošku kazí fajn potenciál. Poslední sloka je best ;-)

mně na těch rýmech zas vadí ta nepravidelnost - první sloka abcb, pak 2x aabb a nakonec abab - buď je svázat pevněj nebo uvolnit jak pravila Fai :o) jestli je to takové tvoje netuším, ale řekla bych že asi jo dyž to máš na svojí stránce ;o)

veverucha
14. 11. 2007
Dát tip
děkuju za zajímavej názor...chápu co myslíš, veršování vzbuzuje dojem, že je to jen taková říkačka...jenže ve volným verši by mi to připadlo jen takový plkání....(taky nevím přesně jak to vysvětlit)

Fairiella
14. 11. 2007
Dát tip
Zajímavá,jen mi přijdou trošku moc jednoduché rýmy na takové sdělení, nějak by mi možná víc zněla nerýmovaná... Jinak je to takové... prostě tvoje :) Líbí se mi to. Ale fakt, co kdybys to zkusila nerýmovanou formou?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru