Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvíle procítěná jasností

18. 11. 2007
1
10
821
Autor
Wlck

Chvíle procítěná jasností

Mohl jsem dál trávit společné chvilky

každý však jednou cítí

že tahá za delší konec pilky.

Vztahu konec bytí

se pozvolna řítí

a ty poznáš

že ti nepomáhá ani pití.

Doušky lásky jsi z rána dopil

včera jsi možná

svojí rozvahu a rozum opil

ale jak se pozná...

Jasná chvíle přechází ve vzduchu

dusí se v obrazech zvyklosti

ty zajatý v úzkosti.

Volíš stranu bolesti

kvalitu rozchodu

život je občas o jakosti...


10 názorů

Micro
12. 12. 2007
Dát tip
To bylo mně? No studoval sem to a částečně se tim živim, i když trochu jinak než literární kritikou... Teďka to studuju zase z trochu jiný strany než předtim... A ani zdaleka nevim všechno o těch věcech, o kterýchs psal, že všechno vim, neni to lehký, věř mi... ;)

Wlck
30. 11. 2007
Dát tip
Dobrá beru, i tu kritiku máš skvěle vystavěnou..Asi se tedy živíš psaním ne?Protože jestli ne, nechápu proč..Víš všechno o stavbě, taktu básně..a dokonale dokážeš rozlišit plytkost a kýč od vznosných plodů poezie..Zkus si přečíst ještě něco ode mne..Zajimá mě, jestli tak vidíš všechno co jsem splodil..Třeba Mapa..?

líní
19. 11. 2007
Dát tip
Ano, je to výlev. O plytkosti nedovedu polemizovat, ale mohu za sebe říct, že mě to neoslovuje. Nic v tom zkrátka nevidím. Jenom popis čehosi, co se přihodilo, bez jakékoli invence.

Mysha
19. 11. 2007
Dát tip
Záleží co je pro koho poezie, pro někoho umění slov a pro někoho umění srdce, z toho cítím to druhé a oceňuji víc než slova! Každý cítí a umí něco jiného, proboha-jsem za to ráda!!!TIP

jo a kdyz stojis o hlubsi kritiku tak asi nechapu tvou reakci..

ja neumim rozebirat basne..ale tady musim souhlasit s micro me jde predevsim o pocit a tady jsem si zoufale kousala nehty jen jsem se dostala k tvym rymum.. a presne..o lasce pise kdekdo..proto to potrebuje jiny vyrazivo..ne tak klisovity a nekonecnekrat premlety podobnejma textama

Micro
18. 11. 2007
Dát tip
Checht, takoví jako ty jsou nejlepší... Ale časem poznáš, že mluvíš scestně... do tý doby si mylsi, že si básník a tvoje výlevy jsou poezie. Ehm, první, co na básni hodnotíš, je její název, páč to je obvykle taky to první, s čim přijdeš u literárního díla do kontaktu... Ne pro mě, obecně vzato je to plytkej kýčovitej výlev. Chceš rozbor? První tři verše sou co? To je zkrátka klasickej kýč lásky, která dojde do slepýho bodu, navíc naprosto plytce napsanej - tohle neni poetickej jazyk ani výstavba. Další čtyři verše sou co? To rovnou můžeš napsat: chlastej si jak chceš, ale nepomůže to našemu vztahu. Tohle NENI poezie. Zbytek se nese v uplně stejnym rytmu. Klišé nad klišé. A tohle neni subjektivní pohled. Tohle je ten neojobjektivnější pohled, jakej ti kdo může dát. A jestli někdo bude tvrdit něco jinýho, tak ti nasazuje růžový brejle. Jasně, pro tebe to má nějakej citovej vztah, ale to nestačí k tomu, abys publikoval, respektive aby se tvoje publikování setkalo s nadšenou odezvou. Hele tohle poznáš sám, jestli se začneš literatuře věnovat (po teoretický i praktický stránce). Zkus si tohle přečíst za rok, za pět let. A tvoje reakce ti přijdou směšný. Tohle má k poezii daleko. Zkus napsat nějakej redatorum (zaběhnutejm) tady a chtěj po nich opravdu upřímnej názor.

Wlck
18. 11. 2007
Dát tip
Micro: No vidíš, to mě nenapadlo hodnotit báseň podle názvu. Škoda tedy, že jsis přečet zbytek..(: Plytkej kýčovitej výlev pro tebe..pro mě to bylo zrovna osobní.. Nevim jestli se city dají popsat lacině, ale určitě někdy laciné jsou.. Jinak díky za recenzi, už jsem se bál, že tu nikdo nedokáže určit co by se publikovat mělo, a co je laciné, plytké a kýčovité. Můj hlas na hlavního administrátora zcela jistě máš. Mazání plytkých profilů může začít...(:

Micro
18. 11. 2007
Dát tip
Už ten název nestojí za nic... a ta báseň taky. Chceš říct proč? Páč to ani neni báseň. Báseň má bejt umělecký dílo, ale tohle je spíš tak jako nějakej plytkej kýčovitej výlev, nijak dobře napsanej. Taková laciná rýmovačka. Promiň, že tak tvrdě, ale tohohle je všude moc, to umí každej. Ale ne každej to publikuje, díkybohu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru