Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dlouhonozí sloni

23. 11. 2007
2
5
1020
Autor
Nameless ...

Tenkrát, tenkrát trochu pršelo, tenkrát pršelo a my spolu pozorovali slony ... pamatuješ lásko ...

    Letmé doteky smutných stínů ti kreslily obrázky na unavenou tvář a já, s dlaní položenou na tvém tlukoucím srdci, tiše sledoval vratký pochod Dalího slonů, kývajících se na křehkých pavoučích nohách, cestou do neznáma přes bílou zeď.
      Špičky mých studených prstů lehce psaly po linkách tvého nahého těla a letmými polibky motýlích křídel opatrně stíraly slanou rosu, co se ti, jako těm trpělivým slonům, zachytila na řasách, že smutné pršení z hloubi tvé zlomené duše je láska, kterou nikdo nepochopil, láska na prodej za pár něžných lží, co jsem ti holýma rukama vpisoval pod kůži.

      Perlení kapek deště
      smutně padá do očí,
      co křičí ať prší ještě,
      dřív než je rozmočí
      a smutné rány zasolí
      svou těžkou hořkostí,
      když láska tiše zabolí
      krvavou něžností.


      Bolestí z rozedřených rukou jsem do něžných obrysů tvého těla jemně vetkal několik skřípajících veršů a horkými rty z těch tvých něžně slíbal pár kapek kovově hořkého vína, ne pro falešný úsměv na čerstvou nocí ospalé tváři, ale pro matný odlesk lásky, vetkaný do stříbra slunečních paprsků, co ti ulpělo v očích, vlhkých vlastní solí.
      Nad hlavami nám prodlévala trpělivá stráž v podobě stáda mlčících slonů, kteří vplétali nitky svých dlouhých nohou do našich propletených vlasů a nabízeli lákavou šanci horkostí vlastních těl vymazat ze světa, alespoň na malou chvíli, veškeré bytí, krom nás dvou, šanci, kterou jsme plnými doušky lačně pili ze spojených rtů.

      Lásko podívej,
      co se z nebe snáší,
      tichý motýlí rej,
      který srdce zháší,
      jak plamen svíce
      pod temnou oblohou
      tvé unavené líce,
      co plakat už nemohou.


      Něhou zkřehlými prsty jsem ti na záda psal obrázky, své černobíle drobné kresby, snad lehkou krásu trápení, snad nesnesitelnou bolest lásky, snad hořkost slov, co ti němě sklouzávala ze rtů, jako slzy těžké solí z očí nevidomých ranami dávno zapomenutých citů.
      S tvými letmými doteky, lehce vykreslujícími ostré kontury mého těla, s tvými něžnými polibky na mé horké kůži, přišla ta známá vteřina, dlouhá tisíce věčností a já zůstal navěky nehybně ztracen v čase na své nekonečné cestě bez cíle, jako ti uplakaní sloni z obrazu nad postelí.

5 názorů

to mě těší ... :)

Jade
24. 11. 2007
Dát tip
trosku slabsi odvar z toho predchoziho dilka, ale sloni, se mi zalibili:)

j_i_r_i_k
24. 11. 2007
Dát tip
Neříkám, žes nezaujala, to bych prošel beze slova :)

Tedy přiznám se, že slova jsem nepočítala ... :) Každopádně děuju za přečtení a komentář, ne vždy se zalíbí, snad třeba něčím zaujmu příště ... :)

j_i_r_i_k
24. 11. 2007
Dát tip
Obraz, který by snad vydal na zajímavý kousíček poezie, skřipcem roztažený na 343 slov. Ano, působí až do konce, ale už to není o oslovení, sdělení, kontaktu s čtenářem, místo kapek tvořících se sluncem bytí duhu pochopení je to spíše kbelík studené vody chrstnutý do obličeje, to vše podbarveno až nelidsky umělou snahou o udržení tónu, který zní příliš dlouho na to, aby sám o sobě dával ještě smysl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru